• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На комшията са 25/25 по 50 санта .Атмос дц 50 ес .
Neosi - специалист
Здравейте колеги,
Докладвам - вчера намерих дебели сухи дърва. С четири цепеници изкара 9 часа.
Смятам че положението е овладяно и благодаря на всички, които оказаха съдействие по въпроса.
Благодаря ви още веднъж. :gott: :-D
zhivko83 - специалист
Колега , честито !
Дълги години да те топли котлето и безаварийно !
Днес прочетох темата ти , остава да му научиш настройките и после шапка на тояга :lol:
Puf-Paf - специалист
Здравейте форумци!
Не съм писал скоро, защото се мотая около котела- търся причина защо прегрява. Само знам, че въздухът, който влиза не е от вратичките за пълнене и чистене, както и от клапата за въздух, защото термостата я е затворил. Ако е от комина- защо по дяволите миналата година и в началото на този отоплителен сезон не го правеше прегряването :x ?!? Иначе си купих рибарски ботуши, за да влизам в котелното- снощи охладителния контур е работил малко повече- имаше следи до около десет сантиметра от пода :lol: . Снимки ще мога да поместя в началото на следващата седмица- оказа се, че съм направил няк`ви снимки, дето трябва повече да се компресират- Уинрар не ми помогна...
zhivko83 - специалист
Колега , ползвай IrfanView , за да намалиш снимките , мисля , че ще ти свърши работа и лесно се работи с нея .
filmatoplo - майстор
Пуф-паф моляте сложи си втора помпа която да праща към радиаторите на топлата вода,сложи и термостат който да я включва на 70 гр и ми прати много поздрави :wink: Попата 25-4 или 32-4 .
Naskata - специалист
Абе, пичове, кво мислите, ако се сложи и един часовник за включване и изключване на вентилатора (защото през деня няма никой в къщи) както е например при Link-овете. Дали това ще намали разхода ?! :?
filmatoplo - майстор
Moже , да ще се наглася по часово , но съобразено с горивото .
Puf-Paf - специалист
Филмче, идеята за втора помпа ми допада, обаче с нея ще реша проблема за различните температури в някои от радиаторите- повечето от тях и сега еднакво загряват и си топлят. Виж, проблема с въздуха в котела при затворена клапа си стои- втората помпа би забавила процеса на прегряване, а не може да го предотврати. Поне така си мисля, с моите допотопни познания по термодинамика. :lol: А то сега съм нагласил термометъра да изгася вентилатора на около 70-72 градуса, пък след като вентилатора угасне горенето продължава и темперантурата стига до към 80. Интересно обаче- дори така изкарва с едно зареждане към 12 часа! Баси готиния котел! :-D Иначе до вторник ще пратя снимки- сега просто ползвам чужд нет.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: