• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kabel96 - специалист
Не знам за тия пелети ама моя комшия си докара 6 тона костилки от маслини и ви казвам няма такова горене и топлене.
Bobivan - специалист
syncho написа:
а дали не е възможно просто да не е била настроена добре камината?
Не разбира се!!!Шлаката зависи от от състава на пелетата,а не от характеристиките на горивния процес!!Поне на 90 %!!
Пелетата е много къса,трошлива,без характерния блясък от добре слепенивт лигнин-Вероятно има кори,МДФ и други всевъзможни боклуци:

Изображение
syncho - майстор
Шлаката зависи много повече от 10% от горивния процес. Много е вероятно да са лоши и пелетите, но горивния процес е добре да се провери също.
Bobivan - специалист
Не съм съгласен!!След смяната на пелетите с ИСТИНСКИ вече една седмица няма грам шлака!!
turistak - специалист
kabel96 написа:
Не знам за тия пелети ама моя комшия си докара 6 тона костилки от маслини и ви казвам няма такова горене и топлене.

Може ли да споделиш от къде и цена?
С какво ги гори?
syncho - майстор
Bobivan написа:
Не съм съгласен!!След смяната на пелетите с ИСТИНСКИ вече една седмица няма грам шлака!!
С такъв аргумент човек трудно спори. Замислял ли си се, че може би тези "истински" пелети просто са паснали на настройките на камината? Тези, които си снимал силно приличат на едни тук в Рогош, където ги правят и такива съм виждал на различни котли/камини да горят по коренно различен начин. При един котел образуват страшно много шлака и силикати, а при друг си горяха без проблеми. Така, че пак ще кажа - може да са лоши пелетите, но в повечето случаи просто не се нагласят добре уредите, които ги изгарят.
joro_vn - специалист
Абе пелетите имат един параметър - температура на топене на пепелния остатък. Мисля че трябваше да е над 1100 градуса за качествени пелети. Ако пепелта се топи при по-ниска температура, а горивния процес развива много висока температура, се получава разтапяне на пепелта, съответно вентилатора не може да я издуха и ето ви шлака.
Та излиза че освен от качеството на пелетите, образуването на шлака зависи и от температурата в горивната камера - т.е. настройките на горивния процес.
Ако горелката е с механично почистване на пепелта, нама как да се задръсти, ама тия дето разчитат само на издухване правят проблем.
syncho - майстор
joro_vn написа:
Абе пелетите имат един параметър - температура на топене на пепелния остатък. Мисля че трябваше да е над 1100 градуса за качествени пелети. Ако пепелта се топи при по-ниска температура, а горивния процес развива много висока температура, се получава разтапяне на пепелта, съответно вентилатора не може да я издуха и ето ви шлака.
Та излиза че освен от качеството на пелетите, образуването на шлака зависи и от температурата в горивната камера - т.е. настройките на горивния процес.
Ако горелката е с механично почистване на пепелта, нама как да се задръсти, ама тия дето разчитат само на издухване правят проблем.
=D>
valqk - специалист
bobi72 написа:
bobi72 написа:
Какво знаете за внос на пелети от Китай?Напимер: http://www.alibaba.com/trade/search?Sea ... irect_0914
Има ли някой,който да внася пелети от Китай?Качеството и цената са много по-добри от българските.
Аз ли се бъркам, или на линка, който си пуснал всички пелети са с произход България?
Иначе Китайските вярно изглеждат много добре на картинка: http://www.alibaba.com/product-gs/34822 ... llets.html
Ама имам съмнения, че ако се внесат + транспорт и мита ще станат по-скъпи от тукашните добри...
:-)
Bobivan - специалист
В една и съща камина ,при едни и същи "режими" съм горил различни пелети-само упоменатите от мен образуват шлака на 1-я ден!!!Така че теориите ви не струват пред практиката!!!От боклук може да направиш друг боклук,не и добра пелета!!!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: