• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fu4ko - специалист
Че е скъпичко е така.Снимки не можах да направя тъй като децата са си в нас и не се на градина до 7-ми.Ще видя ако мога по късно да направя снимки със стайния термометър,въпреки че съм го правил,но не съм документирал.Тогава ще кажете,че пък всичко е манипулация сигурно.Тестовете бяха показали 10 градуса до едното фолио и 13 градуса в зоната на излъчване на двете фолиа.Може би ако държах още малко термометъра сигурно да е качил още един два градуса.В стаята наистина е студено,но не се усеща като работят фолиата.Естествено за загряване на стаята си иска още фолио.Ще видя по късно да направя пак тестовете и да приложа снимки.Колко харчи и на мен ми е интересно и когато завърша с необходимата мощност проекта ще дам информация и със сметките с тока.както се очертава тази зима няма да мога да завърша напълно всичко но пък ще давам информация докъде съм стигна,колко мощност има инсталирана и какво е положението в стаята-12кв.м.Височина не съм мерил.
fu4ko - специалист
Eто резултатите

Прикачен файл

IMG_20130103_091044.JPG

Прикачен файл

IMG_20130103_091003.JPG

Прикачен файл

IMG_20130103_090841.JPG

Прикачен файл

IMG_20130103_090352.JPG

Прикачен файл

IMG_20130103_090308.JPG
1115 - специалист
Еми експеримента потвърждава изказаните в по-предни постове опасения.
Т.е. ти не се топлиш реално, а в обсега на лъчите изпитваш усещане за топлина.
Лошото е, че където платното не "огрява" си е студено. Явно за това ги монтират на таван често.
И всичко това е напълно логично, защото физиката казва така:
Ако топлозагубите ти са 3...4 киловата на част, то няма как да ги възтановиш с по-малко от 3...4 киловата.
fu4ko - специалист
Ами платната огряват точно там където ми трябва.Реално не ми трябва точната мощност за стаята която не е обитаема постоянно.Ако мощността е повече ще загрее и стаята предполагам.Ако при инсталирана мощност примерно 600 вата ми е добре когато е включено,не ми трябва да загрява стаята и да е включено постоянно,което мен ме устройва.С останалото съм съгласен.Най после един човек разбра какво имам впредвид.Но може и да не е на тавана и пак да се настрой да излъчва в стаята навсякъде
hidrazin - майстор
Ами на този принцип може да минеш с още по-малко консумация. Например си взимаш
едно такова и си го зашиваш от вътре на едно яке. После с един по-дълъг кабел и ще можеш да се разхождаш навсякъде с него. :?
Излиза и по-евтино от квадрат фолио.
:partyman:
rumeniak - специалист
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Българина като си науми нещо и на черното бяло ще каже.... Някой да каже че сестра ти е к.... , та ходи доказвай че нямаш сестра. Смятам че е време да приключим с тая тема.
fu4ko - специалист
Номера е,че не искам да висят кабели по мен,но пък ако много ти харесва бих ти направил такъв подарък за новата година със малко закъснение :partyman:
Wishmaster-ruse - специалист
Привет на всички.
Прочетох темата но не намерих нужната ми информация.
Намерих си от това фолио на Flexwatt и не мога да го разбера дали работи това нещо.
Интересуваме на допир топло ли е? Когато се опиташ да замериш съпротивление на фолиото има ли и какво е то?
Фолиото не е ново, ползвано е но изглежда в много добро състояние без потъмнявания или каквито и да било следи от повреди.
Ще съм благодарен на каквато и да е информация.
:supz:
И намерих информация че било инфрачарвено :? имам спомени от Бриколажа че топлеше на допир
:-D
fu4ko - специалист
Wishmaster-ruse написа:
Привет на всички.
Прочетох темата но не намерих нужната ми информация.
Намерих си от това фолио на Flexwatt и не мога да го разбера дали работи това нещо.
Интересуваме на допир топло ли е? Когато се опиташ да замериш съпротивление на фолиото има ли и какво е то?
Фолиото не е ново, ползвано е но изглежда в много добро състояние без потъмнявания или каквито и да било следи от повреди.
Ще съм благодарен на каквато и да е информация.
:supz:
И намерих информация че било инфрачарвено :? имам спомени от Бриколажа че топлеше на допир
:-D
Погледни снимките по нагоре и ще видиш дали работи.Да топло е на допир.Има.зависи от мощността каква е
Wishmaster-ruse - специалист
fu4ko написа:
Погледни снимките по нагоре и ще видиш дали работи.Да топло е на допир.Има.зависи от мощността каква е
Добре де излиза че не работи моето. Нито е топло на докосване нито имам идея колко е мощно. Не се виждат някакви следи по него от каквато и да е повреда.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: