Че е скъпичко е така.Снимки не можах да направя тъй като децата са си в нас и не се на градина до 7-ми.Ще видя ако мога по късно да направя снимки със стайния термометър,въпреки че съм го правил,но не съм документирал.Тогава ще кажете,че пък всичко е манипулация сигурно.Тестовете бяха показали 10 градуса до едното фолио и 13 градуса в зоната на излъчване на двете фолиа.Може би ако държах още малко термометъра сигурно да е качил още един два градуса.В стаята наистина е студено,но не се усеща като работят фолиата.Естествено за загряване на стаята си иска още фолио.Ще видя по късно да направя пак тестовете и да приложа снимки.Колко харчи и на мен ми е интересно и когато завърша с необходимата мощност проекта ще дам информация и със сметките с тока.както се очертава тази зима няма да мога да завърша напълно всичко но пък ще давам информация докъде съм стигна,колко мощност има инсталирана и какво е положението в стаята-12кв.м.Височина не съм мерил.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fu4ko
- специалист
155 мнения в "С какво да се отоплявам?"
1115
- специалист
Еми експеримента потвърждава изказаните в по-предни постове опасения.
Т.е. ти не се топлиш реално, а в обсега на лъчите изпитваш усещане за топлина.
Лошото е, че където платното не "огрява" си е студено. Явно за това ги монтират на таван често.
И всичко това е напълно логично, защото физиката казва така:
Ако топлозагубите ти са 3...4 киловата на част, то няма как да ги възтановиш с по-малко от 3...4 киловата.
Т.е. ти не се топлиш реално, а в обсега на лъчите изпитваш усещане за топлина.
Лошото е, че където платното не "огрява" си е студено. Явно за това ги монтират на таван често.
И всичко това е напълно логично, защото физиката казва така:
Ако топлозагубите ти са 3...4 киловата на част, то няма как да ги възтановиш с по-малко от 3...4 киловата.
fu4ko
- специалист
Ами платната огряват точно там където ми трябва.Реално не ми трябва точната мощност за стаята която не е обитаема постоянно.Ако мощността е повече ще загрее и стаята предполагам.Ако при инсталирана мощност примерно 600 вата ми е добре когато е включено,не ми трябва да загрява стаята и да е включено постоянно,което мен ме устройва.С останалото съм съгласен.Най после един човек разбра какво имам впредвид.Но може и да не е на тавана и пак да се настрой да излъчва в стаята навсякъде
Wishmaster-ruse
- специалист
Привет на всички.
Прочетох темата но не намерих нужната ми информация.
Намерих си от това фолио на Flexwatt и не мога да го разбера дали работи това нещо.
Интересуваме на допир топло ли е? Когато се опиташ да замериш съпротивление на фолиото има ли и какво е то?
Фолиото не е ново, ползвано е но изглежда в много добро състояние без потъмнявания или каквито и да било следи от повреди.
Ще съм благодарен на каквато и да е информация.

И намерих информация че било инфрачарвено
имам спомени от Бриколажа че топлеше на допир

Намерих си от това фолио на Flexwatt и не мога да го разбера дали работи това нещо.
Интересуваме на допир топло ли е? Когато се опиташ да замериш съпротивление на фолиото има ли и какво е то?
Фолиото не е ново, ползвано е но изглежда в много добро състояние без потъмнявания или каквито и да било следи от повреди.

И намерих информация че било инфрачарвено

fu4ko
- специалист
Wishmaster-ruse написа:Привет на всички.Погледни снимките по нагоре и ще видиш дали работи.Да топло е на допир.Има.зависи от мощността каква е
И намерих информация че било инфрачарвеноимам спомени от Бриколажа че топлеше на допир
Wishmaster-ruse
- специалист
fu4ko написа: Погледни снимките по нагоре и ще видиш дали работи.Да топло е на допир.Има.зависи от мощността каква еДобре де излиза че не работи моето. Нито е топло на докосване нито имам идея колко е мощно. Не се виждат някакви следи по него от каквато и да е повреда.
Тема "С какво да се отоплявам?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература