Мисля че разделянето на кръгове няма да ми реши проблема. Захранващите тръби за колектора също тябва да минат от някъде. Ще кача една скица на помещенията. Къщата е на 2 етажа с абсолютно сходство на 1во и 2ро ниво. Мазето и котелното, където мисля да е разположена бумащината за отопление и топла вода са под стълбите и под гаража. От там произтича, че вертикалните тръби към колекторите трябва да са около тази област. Вариантите за колектори съм ги отбелязал с различно цветове, а именно:
зелен цвят - любимо мое място, но е удачно само за 1ви етаж, тъй като на горния етаж там има стълбищтна площадка и 3-4 стъпала към етаж 2;
син цвят - най-удачно спрямо пространство и съвпадение между двата етажа;
жълт цвят - пак има съвпадение между 2та етажа, но би стеснило коридора, защото първото стъпало към етаж 2 е по-напред, отколкото на скицата, а и трудно ще скрия захранващите тръби;
червения цвят - тук е въпросното стъпало във всекидневната.
зелен цвят - любимо мое място, но е удачно само за 1ви етаж, тъй като на горния етаж там има стълбищтна площадка и 3-4 стъпала към етаж 2;
син цвят - най-удачно спрямо пространство и съвпадение между двата етажа;
жълт цвят - пак има съвпадение между 2та етажа, но би стеснило коридора, защото първото стъпало към етаж 2 е по-напред, отколкото на скицата, а и трудно ще скрия захранващите тръби;
червения цвят - тук е въпросното стъпало във всекидневната.