• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
А как да я направя топлата проба, помпите не са вързани с ток.
filmatoplo - майстор
:) С тези темпове :? няма да е скоро пробата (грешка) :) .Страшно много неща сме ти казвали , ама ти или не слушаш (четеш) или не помниш :? :wink: не се сърдиш -сам писа че чакаш критика :) .
kalin72 - майстор
Нямам време да седна, и да мисля по въпроса, с три деца, жена, работа и 2 часа дневно път нали разбираш как е :)
Затова питам неща, които може и да сте ми казвали, но е хубаво да са на едно място, а не разхвърляни по темите...
Извинявам се, ако натоварвам някой...
Довечера ще вържа тока на помпите, погледнах на бойлера датчиците, единия включва елнагревателя при температура, по-ниска от 50 градуса в бойлера, имам още три датчика на същото място, които отиват в таблото на стената, ще ги разгледам къде и как са вързани...
filmatoplo - майстор
Разбирам :? , по принцип повечето терморегулатори имат - 1 нормално отворен и 1 нормално затворен контакт -така че ще ти послужат за целта.Сега запомни това-бойлерната помпа трябва да се включи над 72-78 градуса в котела.
kalin72 - майстор
Инсталацията работи вече трети ден, доволен съм, че имам топло, както и че бойлера загрява само от котела, от 20 до 60 градуса за около час и нещо.
Контролера също съм разгадал донякъде, но ще помоля знаещите да помагат, как да го настроя най-добре. В момента е на ръчен режим, мисля е най-оптималния вариант, след като съм без буфер.
Изображение

Изображение

Какво обаче мисля, не е наред - помпата на радиаторите е непрекъснато включена, както и затопля радиаторите дори и Ладомата да не работи. Къде да търся проблема - ако е проблем, или просто контролера е настроен така, или аз не съм го настроил добре? А и не би ли трябвало да няма изход към котела, след като Ладомата не работи?
filmatoplo - майстор
Буфера го продадох -Съжалявам , изтървахте чисто нов буфер :| .Потока ти преминава през Ладомата , като отваря клапата принудително .А радиаторната помпа я мини през регулатор настроен над 72-78 градуса .На бойлерната помпа сложи ли 2 броя термостата , единия от който мери водата в бойлера.Това за ръчен режим за кое се отнася :? .
kalin72 - майстор
Радиаторната помпа е вързана през контролера, а на него не намирам опция да се настройва на колко да тръгва помпата. Как и защо да й сложа термостат, отделно от контролера??
За бойлера съм спокоен, имам термостат, който изключва на 60 градуса в бойлера, и друг, който я включва на 75.
Това за ръчен режим се отнася за контролера.
filmatoplo - майстор
Прочети внимателно упътването , има нагласи за минимална и максимална температура , включването на помпата се влияе от това , но без буфер е така -няма как да разделиш два различно температурни кръга. :wink: А за буфера който аз ви предлагах -просто може да съжалявате -чисто нов , вървеше с два клапана които само те струват 500 лв , значи буфера е без пари :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
А поради каква причина си избрал този интиелски контролер, а не ТОЗИ?
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
А поради каква причина си избрал този интиелски контролер, а не ТОЗИ?
По съвета на Филма, миналата година. Чакай да го видя този какво прави...
Като гледам, не е много по-различен от моя...
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: