• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Miro4774 написа:
Лазар Генов, какви примерни настройки бихте ме насочили за моя котел Deditrih? Като ме интересува: колко секунди да пуска пелети и през какъв интервал; каква температура и какви температурни разлики да задам и на какви градуси да включва помпата? Искам да поддържа вода по-висока от 60 градуса и да работи на ниска мощност. В момента работи постоянно на Р3/7.5/45/43 И горелката не влиза в модулация или в съспенд. Благодаря
Най-лесно става с изолация на къщата :wink: А иначе не пипай нищо по заводските настройки. Може само времето за подаване, но не сега, а като почнеш да знаеш какво правиш :)
andy_forresite - майстор
Слагам следните размери на къщата: стени 12 и 10 метра. Това прави 120 квадрата застроена площ. Етажи 2 с обща височина 6 метра.топлозагуби
Примерни топлозагуби на тази къща при 10 гр вън и 24 вътре.
Външни стени 264 кв.м. х 1.5 х 14 = 5500 вата.
Покрив 120 кв.м. х 0.9 х 14 = 1512 вата.
Под 120 кв.м. х 0.5 10 = 600 вата.
Прозорци да кажем 16 кв.м х 1.8 х 14 = 403 вата.
Ето така се получават 30 кг/ден разход.
А сега само смени 1.5 за външните стени с примерно 0.43 и ще види ефекта на изолациятатозтози път вече нагледно.
Miro4774 - специалист
Това са ми настройките

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png
Miro4774 - специалист
Настройки

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png
Miro4774 - специалист
Настройки

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png
Miro4774 - специалист
Настройки

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.png
Miro4774 - специалист
Настройки

Прикачен файл

image.png

Прикачен файл

image.jpeg
Miro4774 - специалист
Има около 196 глидера алуминиеви с термо глави на тях вчера ги преброих :) за изолацията работя по въпроса онзи ден сложихме ПВЦ дограма на по голямите помещения.
andy_forresite - майстор
В името на експеримента и поставения преди няколко дни въпрос (за поддържане на 60°) взех че стартирах помпата и включих нагревател от бойлер, свързан на 1 киловат към радиаторите ми от чугун. За 1 час и 45 минути водата
- във водната риза на печката
- в тялото на нагревателя
- в 20 ребра от 40 см височина
се загря от 20 градуса до 37,8 градуса.
Приблизителното количество вода е 40 литра. Бях затворил другите радиатори и бойлера. Радиаторът е предполагам 2400 вата при нормалните давани температури от производителите 90/70/20. Вътре беше 20°- колкото водата в системата.
Един истински киловатчас (на ток) си е нищо към толкова вода в такива "консуматори". До този извод стигнах :) Горе-долу за да поддържаш 60° в 32 000 вата (ако глидерите са Н500) трябва да подаваш поне едни 10 киловата постоянно или към 2,2 кг пелети. Не ми се чакаше повече да видя до къде ще се вдигне температурата, но последните 10 минути зорлем вдигна 1°.
Miro4774 - специалист
На мен това са ми настройките ако подържа водата 60 г. мисля, че около 60 кг пелети заминават. Вода с тем. 45 или 55 градуса не може да стопли къщата за да изключи стайният регулатор.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21

Тема "разход грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: