• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai75 - напреднал
Всеки ден я чистя и профилактика и правих .Явно за ваздушните камини е добре тез газове.Има явно праг + 10 градуса Защото кат и задам на пар 55 115 тва са 230 градуса тя стига до 240 и почва да ги сваля .Начи там е модулацията.Другото което е миналата година като я взех на 3 месец ми сцепи отдолу кошничката за горене дет са дупките. Обадих се на маисторите те викат м=ем те са така Беше се закривила отдолу.донесоха нова и таз я сцепи и аз и завариь 1 дано от дебела стомана 7 мил и я надупчих. и тогава вече почнах да намалям параметрите
plamko_82 - напреднал
Здравейте Колеги. Какво количество пелети събира бункера на Екоспар Алба хидро?
:?:
nelim - специалист
plamko_82 написа:
22kg според сайта на макетата ;)
plamko_82 - напреднал
nelim написа:
plamko_82 написа:
22kg според сайта на макетата ;)
Според сайта е 22, но аз питам в действителност дали са толкова. Някои колега ако има такава да сподели.Предварително благодаря. :?
nikrum - специалист
nikolai75 написа:
Добре де аз я карам на 1 горене 1 вентилатор. Така модулацията сам я задал на 115 кото саответва на 230 градуса нали така. На температура ми е на 23 градуса Аз сам я направил да изклучва на 23.5 градуса Защо тогава преминава 230 градуса и стига да 250 260 градуса.Харчи ми 1 чувал и половина параметри 10 е на 5 24 е на 125 и модулация както казах е 115 и бавно затопля. Което оззначава например вклучвам я в 9 сутринта а тя изклучва кам 5 6 вечерта незнам вече кво да я правя .Навън е 5 градуса. Баркам ли нещо :? :? :? :? :? :?
Правилно си задал прага на модулация 115 което е 230 гр реални. За сухите датчика мери почти в горивната камера и като няма водна риза да отнема там топлината е действително такава темп.Обаче бъркаш много даже...Ти си я ограничил на мин мощност и се чудиш защо бавно топли и защо не модулира?!? Ами модулацията се случва между максимална и минимална мощност , по надолу от минимална няма как да стане.Аз си мисля че режим Auto трябва да е задължителен за да не се стига до такива недоразумения...Моята кошница е чугунена и изглежда солидна не знам дали въобще би било възможно да се спука....Допълнително някои хора си мислят че иконата с казан с пелети е мощност- тя е качество на пелети и за стандартни каквито са повечето които са от магазин трябва да е 1.
Иконата с пламък показва степента на мощност и там трябва да е над 1 за да има изобщо модулация. В крайна сметка авто режима на мощност изглежда не икономичен когато помещението е хладно но ако всичко е наред след около час или максимум два вече трябва да е топло и благодарение на модулацията камината да работи с мощност като за първа степен,т.е. нисък разход и след още час да изключи поради постигане на зададената темп в помещението.След това рестарт,модулация гасене, рестарт, модулация гасене...до нощния часови диапазон в който от таймера или от меню за задаване на темп да свалиш на 18 гр примерно и да ти се удължат паузите на угасване...
plamko_82 - напреднал
За да се направи най-голяма икономия на пелети не е ли удачно камината да не се изключва, а да се стреми да работи около зададените градуси. Режима да е на ауто и да се стреми камината да е в модулация.
nikrum - специалист
plamko_82 написа:
За да се направи най-голяма икономия на пелети не е ли удачно камината да не се изключва, а да се стреми да работи около зададените градуси. Режима да е на ауто и да се стреми камината да е в модулация.
Зависи от термичните загуби на имота и на каква мощност постигаш равновесна температура...при мен кривата на затопляне и изстиване са симетрични за диапазона 19 гр до 23 и като се темперира къщата на всеки 2 часа работа с модулация от 4 до 1 степен спира за 2 часа и няма как да я оставя да работи нон стоп без да се вдига температурата вътре.Може би това може да се случи ако искам да поддържам 25 гр тогава ще има повече загуби ,които да се компенсират от постоянна работа на 1 степен
nikolai75 - напреднал
Добре сега ще е дам на ауто и двете и вентилатор и горене да видим какво ще стане.Нещо друго требва ли да намаля само сам свалил пар 10 на 5 и 24 на 125 сам го задал незнам дали е много или не.
nikolai75 - напреднал
Честита коледа на всички.И нека все така да си помагаме един на друг сас мнения и информация.Специално на мен ми помогна много тази тема и Никрум сас своите конструктивни мнения и препораки.Засега моита каминка сам и задал на горенето 3 вентилатор ауто димни газове 230. Инаистина започна да модулира.Добре де момци като свалям параметри 10 и 24 не требва ли да се свалят и параметри 18 и 28 на каминката ако е автоматНастроики :?: :?: :?: :?:
SoMeBoDy1 - специалист
Здравейте колеги!

За много години!

При нас ситуацията е следната:

при отрицателни температури гори едно чувалче на ден.
Пускаме я сутрин от 0700ч до към 1000/1100ч и Вечер от 17/1800ч до към 21/2200ч
най-ниската температура вкъщи е 0700ч около 18-19 градуса.Вечер 2200ч най-високата е около 23/24гр
Котелът модулира по температура на водата, а не по темп, на димните газове , както колегата Никрум е направил.
Темпрература на водата 60, няма нужда от степен Ауто. При мен е достатъчно да я пусна на 3та степен и да модулира до 1ва.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: