• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
Колеги, някой качи ли тестовата версия 2.11 с изпреварващата модулация, да сподели впечатления?
transportna - специалист
Колеги, този конвертор ADAPTER USB-RS232 HE800 не става за ъпдейт на контролера. В комплекта си има диск с драйвери, но аз не успях да актуализирам софтуера. Даваше грешки от типа time out.

Прикачен файл

ADAPTER USB-RS232 HE800.png
ADAPTER USB-RS232 HE800
ADAPTER USB-RS232 HE800.png (61.72 KиБ) Видяна 2185 пъти
transportna - специалист
Валтер, снощи сложих 2.11В версия. Поразчоплих набързо и новото което забелязах е бутона PAUSE при старт стоп менюто. Ами с две думи си е удобство. Натискаш - шнека и вентилатора спират. Отваряш си бункера и зареждаш. После натискаш PAUSE и всичко си тръгва оттам докъдето си е било. Удобството е че няма да ти пропуши през бункера, докато зареждаш.
Другото ново е мащабирането при графиката. Кеф ти 1 час, 2 и т.н. Прехвърлянето става с натискането на стрелкички. Визуализацията на средните стойности я има в различен цвят.(Както си беше още от предната версия).
Изпреварваща модулация не можах да регистрирам, щото и времето ми беше кратко, но не видях някаква индикация по-различна.
На хубавото бързо и лесно се свиква!
Това е за сега от мен.
a44o - напреднал
Прикачен файл:
20180221_225706.jpg
Прикачен файл:
20180221_225505.jpg

Ето с този кабел колега няма проблеми Това е обяснението,за което пита Валтер търси го тук - - Реакция на модулацията при промяна на температурата на връщащата тръба. В CO1-> BACK е достигнат параметърът MODULATE GAINS. Аз все още не съм свалил тази последна версия. :roll:
transportna - специалист
@a44o в третия пост на темата има линк в който има всички налични неща драйвери, упътвания и т.н. за актуализацията на контролера. Включително и версия 2.11В. Излезе ли нещо ново го качвам тутакси. Кабелите USB-RS232 на фирмите Атен, Манхатън и твоя от снимката тръгват от раз. Идеята ми беше да публикувам, този който не става за да предпазя бъдещи актуализатори от грешка. Снощи пак не остана време да човъркам из менютата, че обяснявах надълго и нашироко за горелките на приятел от Плевен. Благодаря за разяснението за темп. на връщата вода. В този дух съм направил и темата - взаимопомощ.
Успех на всички!
Валтер Желязков - специалист
Ачо, същия кабел ми изпратиха и от Тимел. Аз работя с кабел на Атен, до момента е безпроблемен.
a44o - напреднал
Оказва се до момента изпитани са кабелите на Атен и Чипи-това за бъдещи ползватели.
Днес почистих котела за предстоящите студени дни :shock: и реших и аз да сваля неофициалната версия на SKZP -2. 11B
за сега се държи добре -тази защита на студената вода,но не толкова колкото очаквах. При GAIN-10 има известно забързване на модулацията
при включване на CWU,но при мен пътя до и от бойлерите е малко по дълъг и ефекта е по слаб от колкото ми се искаше :rolleyes: но на първо четене вдигане на модулацията с 5 - но това само първи наблюдения
иначе на дисплея се появява кръгче с удивителна оцветена в синьо когато е в защита водата при връщане

Лошото е че продължава да ми гори от вътрешната страна на горелката( пламъка е по силен от тази страна) ,то не беше лепене разлепване
уплътняване на всички врати с нови шнурове ,повдигане сваляне на могилата и това си е гори с по голяма сила от вътрешната страна на
горелката,не знам вече изчерпах се.....ако някой е имал подобен проблем нека сподели
Някои колеги споделиха че няма разлика между уплътняване със високотемпературен силикон и без такъв на гривната(дюзата) дааа и при мен е така - няма разлика никаква!!!
gazgenerator - специалист
Аз имах подобен проблем с горелката,само че моята не гореше от към бункера! Оправи се като смених въглищата с по едра фракция,старите бяха много ситни и ги изкарваше недоизгорели от към бункера. Досега не съм я лепил,но другия сезон ще пробвам. Може малко да увеличиш въздуха
https://photos.app.goo.gl/mrkKYHoB9Pvu40mh2
Снимката е правена така,щото на котела нямам врата срещу нея.
gazgenerator - специалист
Между другото,излязла е нова версия на приложението за Андроид v 1.25, но не открих някаква разлика.
a44o - напреднал
Много по добре е при мен с по малко въздух,иначе могилата пада от тази страна,а от другата е нормална.Сега въздуха е 8-17 и горе долу задържа нормална могилата.
Моите въглища са фаракция 5-25, но има и ситно в нея.Преди бях с 6-16. И тези размери са според продавача,дали е така не се знае,но вече имам опит и за напред- по едрички с по малко ситно в тях.
А този вентилатор 80W е голяма хала,трябва да се мисли за по слабичък
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: