• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 25
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
Всяка тема може да е образователна. Още повече, след като на питащия му е интересно :).
пон дек 10, 2018 10:36 pmkaptagona написа:
Какво общо има камината.И с тая камина миналата година си работеше.Много интересен проблем.
Така, че смятам мога да си позволя и на мен ми да ми е интересно :) .
(А съм кратък защото не знам конструкцията на разширителния съд, но след като го видя, мога да се опитам да докажа, че на "съда" му няма нищо. До колкото подразбирам е съд разделен на два обема от мембрана, но само така предполагам.)
Направи си тема, ще си ортувате интересно. Спирам да спамя, пък ти ако щеш.
Каптагоне, загазил си, брат.
От нищо нещо.
Сигурен съм, че проблема ти е смешен и хубавото е, че не хабим хартия.
Успех!
kaptagona - специалист
ср дек 19, 2018 9:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 19, 2018 8:54 pmHursa написа:
В системата има 10 литра газ със свръх налягане една атмосфера (до колкото разбирам) - като го поставим при налягане една атмосфера, ако няма какво да го задържи - газа ще се разшири и или ще излезе, или ще "изхвърли" такова количество вода от системата. Така мисля и така ще продължавам да мисля докато някой не се смили и не ми покаже конструкцията на разширителния съд :) . Не задължително въпросния на тази камина.
Кратък си нещо тоя път.
Темата не е образователна, а интернет е пълен и с глупости дори.
Целта на темата е да помогнем за стрлката.
на вас ви е интересно и смешно обаче на мен взе да ми се стъжнява.след днешния опит да я източа и не можах стрелката падна на 0 бара.допълних до 1 бар обезвъздуших всичко пак долях до 1 бар и я запалих. всички радиатори са топли от горе до долу с една температура.обаче на печката показва 58 градуса а на мен ми се струва че са 65-70 градуса като ги пипам. дали не взех да си внушавам незнам. :weedman:
Hursa - майстор
Трябваше да отворите обезвъздушителния вентил за който споменахте.
вт дек 18, 2018 11:17 amkaptagona написа:
Има 0безвъздушител на лирата в банята наи високо. Но не е автоматичен.
Не може да се изпразни системата, ако не постъпи въздух да замести водата.
Съмнявате се, че вдига по голяма температура? Манометъра показва ли по високо налягане (на "горещо").
kaptagona - специалист
ср дек 19, 2018 9:30 pmHursa написа:
Трябваше да отворите обезвъздушителния вентил за който споменахте.
вт дек 18, 2018 11:17 amkaptagona написа:
Има 0безвъздушител на лирата в банята наи високо. Но не е автоматичен.
Не може да се изпразни системата, ако не постъпи въздух да замести водата.
Съмнявате се, че вдига по голяма температура? Манометъра показва ли по високо налягане (на "горещо").
Не.Трепти си на същото положение.може би се заблуждавам с пипането на радиаторите.
Hursa - майстор
Аз не съм специалист в тази област, така че не бих могъл да дам съвет - не и такъв на който си заслужава да се обърне внимание. Но преценете дали и как си заслужава да се дренира системата. Защото има голяма вероятност, дори, ако има отложения такова дрениране да не помогне - да не ги премахне (но това е според мен). Бих се посъветвал със специалист как се прави такава процедура - така, че да се премахнат поне частично отложенията, дали не е необходима проверка, чрез разглобяване на връзки и механично почистване, дали не трябва да се добави някакъв препарат и при последващото запълване на системата, така че да се избегнат нови отложения.
До какво налягане запълнихте системата?
kaptagona - специалист
ср дек 19, 2018 10:23 pmHursa написа:
Аз не съм специалист в тази област, така че не бих могъл да дам съвет - не и такъв на който си заслужава да се обърне внимание. Но преценете дали и как си заслужава да се дренира системата. Защото има голяма вероятност, дори, ако има отложения такова дрениране да не помогне - да не ги премахне (но това е според мен). Бих се посъветвал със специалист как се прави такава процедура - така, че да се премахнат поне частично отложенията, дали не е необходима проверка, чрез разглобяване на връзки и механично почистване, дали не трябва да се добави някакъв препарат и при последващото запълване на системата, така че да се избегнат нови отложения.
До какво налягане запълнихте системата?
Ето.
Прикачен файл:
IMG-2d5ff9fd9d690c36659faa8af3e074ed-V.jpg
Прикачен файл:
IMG-207cc351b26b06da58696f80ab5bb159-V.jpg
IMG-207cc351b26b06da58696f80ab5bb159-V.jpg (94.49 KиБ) Видяна 902 пъти
preslav - майстор
ср дек 19, 2018 8:54 pmHursa написа:
В системата има 10 литра газ със свръх налягане една атмосфера (до колкото разбирам) - като го поставим при налягане една атмосфера, ако няма какво да го задържи - газа ще се разшири и или ще излезе (частично), или ще "изхвърли" такова количество вода от системата та да се свали налягането му до една атмосфера. Така мисля и така ще продължавам да мисля докато някой не се смили и не ми покаже конструкцията на разширителния съд :) . Не задължително въпросния на тази камина.
Ето ти един разрез на РС, ако мембраната се перфорира, постепенно целият стоманен балон се запълва с вода, а въздухът, който е бил фабрично напомпан се отделя от автоматичните обезвъздушители в системата и при източване няма да се наблюдава никакво "изфъскване", както е твоето очакване.
Въпреки всичко, водата от системата трябва да може да се източи при отворени обезвъздушители.
Трифон е донякъде прав да се гневи защото се правят глупости, които могат да доведат до бум, в същото време нервите няма да решат проблема.
Питащият има с какво да направи снимки, да вземе да ги свали тези капаци на камината, да открие кюмбето наречено РС, да го снима и тогава ще му се каже как да го надуе с обикновена автомобилна помпа. Да снима и всмукателния колектор - вероятно там е пълно с батаци. Писах го преди няколко поста всичкото това, при изпразнена система демонтажът на помпата е елементарен (2 холендерни съединения) - много от помпите имат собствен груб филтър, той също трябва да се провери. Дори тази помпа да няма филтър, може да се провери работата и на сухо, да се завърти САМО колкото да се усетят нехарактерни вибрации. Сега се сещам, че попитах какви кранове са монтирани по системата, но няма нито отговор, нито снимка.

Прикачен файл

РС разрез.jpg
РС разрез.jpg (5.44 KиБ) Видяна 897 пъти
radius - майстор
И кое ще накара въздуха, при пробита мембрана, да слезе надолу и да влезе в системата? Един вид, според мен, няма как да се запълни с вода РС.
kaptagona - специалист
Така, от всичките изписани страници разбрах че РС има две повреди.Едната е неизправен вентил и изпускане на всичкия въздух. Другата е спукана менбрана и напълване на целия РС с вода.Какви са признаците на двете повреди.За помпата не ме е страх защото няма шумове и вибрации и не може да ми направи беля. Преди малко звънях на тези БОКЛУЦИ от които купих печката и с две думи ми казаха оправяи се.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 25

Тема "Манометър за налягане на вода в затворена система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: