• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
нед юли 26, 2020 12:26 pmk_garchev написа:
Бях забравил за темата и да споделя за избора на котел.Сега поне мога да дам точно мнение какво и как се случи през изминалата зима.
В крайна сметка се спрях на котел Easypell 20kw.Доста се чудех дали ще ме сгрее,но ме убедихте и не сгреших.Изключително съм доволен от избора си,макар,че струва не малко пари.Направих го с три помпени групи,една за моята къща,една за другата къща и една за бойлера.Две от помпените групи се управляват със стайни термостати.
Малко и равносметка за разхода.Сгряване на къща 130 квадрата през зимата с котел Dakon 24kw и пелетна горелка Burn it Pell 30kw-6 тона чамови пелети.Тази зима сграяване на същата къща + още една(65 квадрата) отдалечена на няколко метра от тази + бойлер -с котел Easypell 20kw-5 тона чамови пелети +още 10 торби.
Всеки може сам да си направи сметките.Аз съм доволен.
Ооооп-па... :?
Опа хопа, предната зима изгорих 3.5 тона пелети, плюс малко дърва, а последната 1.5 тона пелети, плюс малко дърва.
Котела ми дали се трансформира от Гоуф 2 на Порше ГТ2?
pechkata - специалист
Щот си карал повече на газ... :partyman:
И викаш да гониш Михаля по слънцето върши работа - щом си гътнал на половина горивото... :supz:
чет ное 05, 2020 6:00 pmpechkata написа:
Щот си карал повече на газ... :partyman:
И викаш да гониш Михаля по слънцето върши работа - щом си гътнал на половина горивото... :supz:
Бе не знам ко, ама тоя Изипел ми хареше. Обаче няма му пристана, че много ше ми дойде. Ако правя следваща стъпка, то това ше е въздух-вода.
Вчера си палнах Печката. Найш къф кеф да я сръчкам с ръжена, хахааа!
pechkata - специалист
А ве на лято ще забия една ТП въздух-вода пък квото ще да става 8 бона - кво му плащаш...
Ама котлето да седи че не се знае...
filmatoplo - майстор
Кой котел Изипел става дума.

Прикачен файл

596340a14b4b7_46bfafd07a0f9660feecc999bda72a9b.jpg
пет ное 06, 2020 9:01 amfilmatoplo написа:
Филме, тоя не топли. Момата по прашки е избягала.
k_garchev - специалист
пет ное 06, 2020 9:01 amfilmatoplo написа:
За този,само няма тази ръчка отстрани.
filmatoplo - майстор
:? Един колега тук си избра едно котле Артел 15 ,с куфарче за пепелта ,но не споделя как работи . :)
filmatoplo - майстор
:? Един колега тук си избра едно котле Артел 16 ,с куфарче за пепелта ,но не споделя как работи . :) download/file.php?id=136837&mode=view
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Избор на пелетен котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: