• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон фев 03, 2025 8:52 amrbh написа:
... проблем ли ще е да се транспортира легнала на една страна.
Мисля, че не. Пепелника и кошничката навън, разни движещи капачета да се укрепят ако има нужда, това е според мен.
rbh - помощник
Относно грейковците струва ли си за 2.6-2.7к BGN ползвана 2-3 сезона?
Какво да гледаме при покупката на втора ръка за слаби места питам или какъвто и е късмета!
Такива неща втора ръка не съм купувал. Само коли, но тях ги обичам.
Дори да стискам очите, виждам само розови сърца и купувам. До тук всички са ме радвали без изключение и как иначе- във всяка една съм бил влюбен!
Дори днес, ненадейно и мимолетно, но тя, MR2, се стопи покрай мен като утринна мъгла.
Помечтах още няколко мига и...Струваше си.
rbh - помощник
За близо 20г за коли съм се нагледал и чудил как хората взимат дори без да гледат и/или проверяват. В болшинството от случаите отвънка лъскате от вътре разпрати ;)
Знам, че най-хубаво си е ново, но..
Друго си гледал. Дано случиш с пелетарка барем!
rbh - помощник
ср фев 05, 2025 9:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Друго си гледал. Дано случиш с пелетарка барем!
Не си ме разбрал гледал съм където и каквото трябва :) Аз ядове с мои коли нямам.
А с пелетарници не съм се занимавал досега.
Благодаря за пожеланието и напътствието все пак.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 05, 2025 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
... но тя, MR2...
Кажи, че бе небесно сива
чет фев 06, 2025 6:58 amn_a написа:
ср фев 05, 2025 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
... но тя, MR2...
Кажи, че бе небесно сива
...небесно сива, естествено.
Привет на всички. Реших да използвам темата относно избор на пелетна камина с водна риза. От 3 г. се отоплявам на климатици, но тъй като имам изградена инсталация на парно с камина на дърва 13+5 kw, често го ползвам поради комфортната топлина. Реших да заменя камината на дърва с пелетна, за което ще помоля за съвети и предложения относно марка и мощност според това, което ми е необходимо. Касае се за апартамент в Смолянско на последен етаж, 60 кв.м. Към момента няма външна изолация, но на външните стени отвътре има фибран 1 см., като таваните са топлоизорирани с каменна вата,.прозорците са ПВЦ двоен стъклопакет. В момента системата захранва три панелни радиатора 100×60 и бойлер 80 л. с водна риза. Евентуално при монтаж на пелетна камина ще бъде добавен още един радиатор, като посочените, поради по малко излъчваната топлина от пелетарката спрямо тази на дърва. По мои изчисления трите радиатора са общо окоро 7,5 kw, а бойлера 3 kw., но поправете ме ако греша, като вероятно ще бъде добавен още един. От изчетеното дотук се ориентирам към алфа плам или грейко, но колебанието е дали най малките от тях 12 и 10 или 15, 16 kw. Ще съм благодарен за мнения, впечатления и съвети.
LazarGanev - "Велик майстор"
Дори 10-ката ще ти е голяма
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Дилема за пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: