• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dedal - специалист
Значи физиката гласи, че ти трябват 10 киловата или при -3 външна и СОР 2.5 в идеални условия (малко завишено по мое мнение защото на -3 СОР ще иде на под 2) на теб ти трябват минимум 2,5 киловата

И няма никакво значение дали си с радиатори, конвектори или подово, те просто ти трябват 2.5 киловата. Подовото е просто буфер, при една буря ще компенсира и никой не споделя как аджаба го загрява тоя под. Ами 60 дена на -3 тоя под ще го стоплите с точно 10 киловата.
Значи както и да въртите, както и да сучите ви трябват 10 киловата. Дали днес ще ги изгори или преди 10 дена те пак са 10 киловата. Спорете с физичните закони не с мен. Моля споделете нещо реално за 300 квадрата и не за ден ами от Септември до Май. После ще делим и смятаме
nork - специалист
вт дек 05, 2023 5:05 pmdedal написа:
Написах ги само е било редно да ги прочетеш. 15-25 киловата на ден в зависимост от времето. Директно гарантирам, че при на -3 ще изгори почти 30 за 160 квадрата на 40 вода.

И тоно както казах спрете да лъжете хората. Ефективно е за къща, ама за 50 квадрата апартамент да сурнеш 10 вместо да си купиш климатик, ми някой зидароко фражист ще ви убие с бетоново блокче. Не лъжете че с 1 киловат топлите 300 просто то не е възможно. Бъдете честни и си кажете истината.
Ефективно е, конмортно е, обаче не е с попръцкване и си се плаща на енергото
Бла,бла,бла......
Да се беше кандитатирал на изборите с толкоз локуми дет ги разтягаш :idea:
Бяха 24, станаха 15, па гарантираш 30. :arrow:
Ама си разтягай, че лъжем с точни цифри и периоди. По тоя калкулатор дето си го сложил излиза, че трябва да продаваме по един бъбрек на сезон :rolleyes: :lol: та не знам кой точно е скаран с физиката и математиката.
Че ква е разликата между стаите в къщата и апартамента, че за едното е добре ТП, а за другото климатик :?:
Моля, не ми отговаряй :arrow:
Жив и здрав :heart:
dedal - специалист
вт дек 05, 2023 8:14 pmnork написа:
вт дек 05, 2023 5:05 pmdedal написа:
Написах ги само е било редно да ги прочетеш. 15-25 киловата на ден в зависимост от времето. Директно гарантирам, че при на -3 ще изгори почти 30 за 160 квадрата на 40 вода.

И тоно както казах спрете да лъжете хората. Ефективно е за къща, ама за 50 квадрата апартамент да сурнеш 10 вместо да си купиш климатик, ми някой зидароко фражист ще ви убие с бетоново блокче. Не лъжете че с 1 киловат топлите 300 просто то не е възможно. Бъдете честни и си кажете истината.
Ефективно е, конмортно е, обаче не е с попръцкване и си се плаща на енергото
Бла,бла,бла......
Да се беше кандитатирал на изборите с толкоз локуми дет ги разтягаш :idea:
Бяха 24, станаха 15, па гарантираш 30. :arrow:
Ама си разтягай, че лъжем с точни цифри и периоди. По тоя калкулатор дето си го сложил излиза, че трябва да продаваме по един бъбрек на сезон :rolleyes: :lol: та не знам кой точно е скаран с физиката и математиката.
Че ква е разликата между стаите в къщата и апартамента, че за едното е добре ТП, а за другото климатик :?:
Моля, не ми отговаряй :arrow:
Жив и здрав :heart:
Бла Бла Бла аз имам точно 4 външни стени, 9 прозореца, покрив дето го вее вятър и под дето е в земята и тераса 8 на 3 (вероятно терасата е по-голяма от спалнята ти)
В идеалния случай твоя апартамент е 120 квадрата, моята къща е 168. Значи говорим за нещо с размерите два пъти моята къща и 3 апартамента ако са големи от по 120 квадрата което си е 4 етажен блок и го топлиш с киловат. Тези на децата не на мен.

Иначе калкулатора си е пушка и не съм го направил аз. Намери по-добър и сподели. Обаче абсолютно е верен този по на 4 помпи статистиката.
Сега спори с математиката, с физиката, с Кристал, с грее и с Бог ако искаш., това е положението. Па ако не си извадиш пари продавай бъбреци, но само два имаш и гледай да пестиш много.
Аз от друга страна искам да ми е топло на прилична цена. Иначе ти си пести и чух, че и далак може да продадеш при нужда.

И на бас, че на апартамента външната врата в момента не е заровена в половин метър сняг, ма не на входа ми на апартамента твоята лично.
Не искам да те обиждам, но маймуните заради такива като теб не искат да станат хора.

И пак ще повторя: Хубаво, удобно, икономично, не лъжете ако искате да си отидете като мъже, а не някой де ви изперка с тухла в главата :supz:
nork - специалист
съб дек 09, 2023 1:18 amdedal написа:
И на бас, че на апартамента външната врата в момента не е заровена в половин метър сняг, ма не на входа ми на апартамента твоята лично.
Не искам да те обиждам, но маймуните заради такива като теб не искат да станат хора.

И пак ще повторя: Хубаво, удобно, икономично, не лъжете ако искате да си отидете като мъже, а не някой де ви изперка с тухла в главата :supz:
Нещо не мога да разбера като нямаш какво да кажеш защо почваш с личностните нападки?
А да ти идва на акъла в главата, че може аз да съм кофражист с тухла, М?
Ай живуркай си в керемитката и си пии хапчета както ти казаха по назад!
съб дек 09, 2023 11:53 amnork написа:
съб дек 09, 2023 1:18 amdedal написа:
...не лъжете ако искате да си отидете като мъже, а не някой де ви изперка с тухла в главата :supz:
... и си пии хапчета както ти казаха по назад!
Спира ги, от време на време, а аз започвам да лъжа. Не ми се мре мъжката, заровен в сметки за памперси и........... Ужас!
nelina_london - специалист
вт дек 05, 2023 7:23 pmdedal написа:
Моля споделете нещо реално за 300 квадрата и не за ден ами от Септември до Май. После ще делим и смятаме
Значи ...висшата математика в университета се оказа много по-лесна за усвояване ,отколкото твоите сметки ,dedal .Няколко пъти ги прочетох и във всеки пост различни числа се спрягаха . :shock:
Мисля да приема предизвикателството и да пусна разхода по месеци ,да посмяташ още малко .
266 м2 къща със средна височина на таваните 290 см ,т.е над 750м3 отопляема площ . Зимна вътрешна температура 23-24° + .
Ето отоплението +охлаждането за цяла година ,като този месец не е приключил още .

Прикачен файл:
Screenshot_20231209_172209_Shelly Smart Control.jpg
Нели, съмнявам се, че медицината е напреднала толкова.
На мен също ми е трудно да го......възприема. Не се съмнявам в данните, които споделяш.

От началото на годината, до момента, получавам средно ок. 2.55 kWh за денонощие, или 0.106kWh (106 вата за час) консумация. Това е къщата на пасивните къщи!
Казано по друг начин, сметката е 3.49988kWhm2, като това дори не е само сметката за отопление, а и за охлаждане.
brum - майстор
Аз тоя месец съм на 187kWh. Туй за къщата и за бойлера. Далеч съм от пасивна къща :) .

Ама бива с термопомпа. По данни това са около 560kWh изходяща мощност. На газ щеше да е 84лв. На ток е 38лв. Малко над половината от ток е на нощната тарифа, че съм пинтия и оптимизирам циклите на отопление да са докато тока е евтин :) .

Грубо на месец щеше да е 250лв газ срещу 115лв ток. За 230м2 къща дето планината хвърля сянка преди 4 следобед тоя месец.
nelina_london - специалист
За отопление е толкова -800 kWh за изминалия сезон 2022/2023 ,но за да се получи консумацията на квадрат по метода на ПК се изваждат стените ,стълбището (нищо че се отоплява),ивицата пред френските прозорци ,пода при касите на вратите и така тези 266м2 ,стават 200м2 ,нищо че обемът е по-голям .Но,пак се получава 4kWh/m2a ,което си е по своему рекорд за родните ПК ,нищо че нашата не отговаря на критериите им ,особено за въздухоплътност .
А,охлаждането е повече от показаното .Никога няма да излъжа за подобно нещо .Тогава се включва и климатика на етаж 2 .

Прикачен файл:
Screenshot_20231209_180209_Shelly Smart Control.jpg

brum ,това от началото на декември ли ?Много е добре с топлата вода .
nork - специалист
съб дек 09, 2023 5:21 pmnelina_london написа:
вт дек 05, 2023 7:23 pmdedal написа:
Моля споделете нещо реално за 300 квадрата и не за ден ами от Септември до Май. После ще делим и смятаме
Значи ...висшата математика в университета се оказа много по-лесна за усвояване ,отколкото твоите сметки ,dedal .Няколко пъти ги прочетох и във всеки пост различни числа се спрягаха . :shock:
Мисля да приема предизвикателството и да пусна разхода по месеци ,да посмяташ още малко .
266 м2 къща със средна височина на таваните 290 см ,т.е над 750м3 отопляема площ . Зимна вътрешна температура 23-24° + .
Ето отоплението +охлаждането за цяла година ,като този месец не е приключил още .

Screenshot_20231209_172209_Shelly Smart Control.jpg
Нели, какви са сега тези работи с картинки :?:
Какво е това нещо, я отивай да даваш яйцеклетки, че са повече от бъбреците.....
Амаха с махато...... Ша ми живеете в пасивни къщи и ще таковате математиката, физиката и всичките калкулатори :lol:
Кво е то туй нящо? Не може то така.... :lol: :lol:

П.С: Изключително много ме радва това което е публикувано от теб :partyman:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Живот на термопомпа въздух вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: