Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
Да имам. В някои стаи съм ги сложил на 4 степен в друга на 5. Тази вечер ще пробвам със стайния термостат. Тази зима температурата беше около 21 градуса. Сега съм го настроил на 22г. за да видя дали ще бъде по добре като разход. Вие от стайният термостат ли го контролирате?
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Да имам. В някои стаи съм ги сложил на 4 степен в друга на 5. Тази вечер ще пробвам със стайния термостат. Тази зима температурата беше около 21 градуса. Сега съм го настроил на 22г. за да видя дали ще бъде по добре като разход. Вие от стайният термостат ли го контролирате?
Аз до нова година бях по температура на водата обаче не ми хареса работата. След нова година стаен термостат, термоглавите на 4 и бойлера свързан като буфер. Имам трипътен на 60 градуса. температура на котела сега съм задал на 70, помпата се включва на 62. Получава се че около 1-2 часа работи и около 1-2 почива. :partyman:
vrangelov - специалист
andy_forresite написа:
Всички писали след теб са с пелетни котли с изключение на един - аз

Не, не си само ти, аз също съм от изключенията. Filmatoplo беше един път на пелети и се отказа, а сега ми се струва, че води преговори къде да е номер едно.
Не знам, това дали ще помогне за намаляването на разхода на пелети на колегата Miro4774.

Поздрави!
Miro4774 - специалист
Единственото нещо което нямам е този трипътен винтил. Сега забелязвам, че когато съм насроил по със стаен термостат горелката изключва и водата изтива доста бързо. След това когато включи горелката му трябва доста време на max да работи за да загрее водата. Ако сложа и термо реле дали ще има по добър ефект?
Miro4774 - специалист
Дали с това реле ще мога да регулирам температурата в котела да бъде 60г. и когато стайния термостат му подаде сигнал ще пуска гореща вода сътветно да загрява по бързо.
gnt69 - майстор
Според мен проблема е в котела. Купи един термометър за димни газове и го монтирай на кюнеца. После Слагай ламарини и преграждай димните газове в камерата да направиш повече ходове докато не паднат под 150-200 градуса. Не съм виждал такъв котел ама питай тук във форума, все някой го има за акъл. И последно ако не ти се занимава пусни го за продан /все още има фенове на дървата и кюмюра / и си купи пелетен. С разликата в разхода ще избиеш парите които си доплатил за пелетния. :partyman:
filmatoplo - майстор
По преценка в някой случаи по комфортно и по икономично е когато горелката работи непрекъснато, тя си намира мощбостта за покриване на топлозагубите и си крета, от колкото да гаси и след това да наваксва.Определено има нещо което куца, ся дали - изолация, дали радиатори, липса ба термоглави, не добро усвояване на котела, не до там калорично гориво.Колега започби да елиминираш леко полеко тези неща, Ако няма терморегулатор за помпата - сложи.
Стоян Петришки - специалист
Miro4774 написа:
Единственото нещо което нямам е този трипътен винтил. Сега забелязвам, че когато съм насроил по със стаен термостат горелката изключва и водата изтива доста бързо. След това когато включи горелката му трябва доста време на max да работи за да загрее водата. Ако сложа и термо реле дали ще има по добър ефект?
За мойта инсталация са ми помагали всички майстори във този форум и смело мога да твърда че има смисъл от подобрения по инсталацията. ПОСЛУШАИ ФИЛМА: от начало когато митака кисиов ми монтира горелката бех само със една помпа и до там, а след неговите съвети и помоща на майсторите във форума преобразих напълно инсталацията и сега работи много по добре. Разхода за 100кв+ 200 литра бойлер температура в стаите 23гр котела е запален на 15 септември до сега съм изгорил малко над 3.5 тона слънчоглед.
Miro4774 - специалист
Със стайния термостат. Мисълта ми е че когато изключи стайния термостат много бързо ми изтива водата в котела. Мисля, че трябва да му се сложи термодачик който да държи водата например 60 г. за да може да отоплява водата по бързо.
Miro4774 - специалист
Дали има такъв датчик, който да държи в котела 60г. и когато стайния термостат му подаде сигнал да тръгне от тази температура. Котела е чугунен и имам чувсто, че тои поглъща голяма топлина докато загрее водата.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: