Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ето тази например човека сам пожела да си направи бункера и свързването на котела ,справи се чудесно ,аз само я пуснах . :)
ivelinmmmm - специалист
Аз нямам стаен термостат ,имам само термоглави на радиаторите .Последно как да ги включа заедно на клема отопление или отделно на двете клеми или с контактен термостат , и на колко градуса да ги направя да тръгват.
filmatoplo - майстор
Рдиаторната помпа е ясно -на клема радиаторна помпа ,остава помпата на малкия кръг ,има няколко начина - на клемата за бгв, с отделен термостат ,в краен случай заедно двете помпи.Тази на малкия кръг тръгва около 55 гр ,радиаторната помпа да тръгва на температура над отварянето на вентила .Ако има байпас разделящ двата потока радиаторната би могла да сработва и по рано -безпроблемно ще върти водата само в радиаторите без да връща в котела .

Прикачен файл

118696320_927141991125774_5708936565451732663_n.jpg
118696320_927141991125774_5708936565451732663_n.jpg (108.96 KиБ) Видяна 1111 пъти
ivelinmmmm - специалист
Ето това успях да направя , не знам дали ще работи , другата помпа е на котела вързана отзад
Прикачен файл:
20200830_144832.jpg
ivelinmmmm - специалист
Ако е свържа на клемата за бгв как ще и задам на колко градуса да тръгва , като няма да монтирам датчика за бойлера
filmatoplo - майстор
Датчика на изхода на котела той служи за отправна точка за стартирането на помпите ,а датчика бгв служи за информация да спре помпата и горелката ако температурата се достигне в заданието бгв ,затова този датчик бгв не се поставя никъде в случая .Или на прост език казано -като нагласиш бгв помпата да тръгне на 55 градуса и подкараш горелката ,когато водата в котела стане 55гр -ще светне диода за бгв и помпата ще се включи :wink: ,по същия начин на колкото си нагласил да сработи и радиаторната помпа и тя ще тръгне заедно със съответния диод.На изхода на котела или ако е котел Грейко има си место къде да се постави датчика за котелната вода обозначен на платката с -В. :wink:
ivelinmmmm - специалист
Горе долу ми стана ясно , помпата на малкия кръг е свързвам на клема бгв и е правя да тръгне на 60гр , а радиаторната помпа е свързвам на клема помпа отопление и е правя да тръгне на 65гр . Ако нещо се омотам пак ще пиша . Лазар и Филма трябва да направят ютуб канал .
filmatoplo - майстор
Имам такъв казус -човек ми казва ,че му пада предпазител - предполага ,че е за ради горелката ,както си работи и понякое време уж бушона пада . :? На някой да му се е случвало ,къде и какво да премеря с мултицета .Горелката РБ Стар .Ще пусна тест от менюто да връткат поотделно -вентилатора,шнековете,запалката ,помпата ,да видим кое се мъчи . :? Изненадвал ме е с куп глупости за които горелката не е виновна ,ето и поредното :wink: .
filmatoplo - майстор
ср авг 26, 2020 3:18 pmfilmatoplo написа:
Имам една горелка след всеки сезон незнайно защо и угасва дисплея и ходи на гости в Натурела ,викат от токов пик -егаси баш все нея ли я удря пик на тока .Днес я пратих за третия път ,ще видим като се върне какво и беше :wink: :? обаче какви да бъдат мерките за напред -разклонител със защита 14 лв най малко ,има и още нещо -стабилизатор на напрежение със сервомотор на Елимекс -169лв. :wink: вие какво слагате.Това е въпросния монтаж,на топло и чисто ,и както обичам да ги правя компактно. :wink: етаж от къща 110 кв ,без грам изолация вън и вътре ,външни стени голи тухли единички ,разход за сезон 3,5 тона пелети Трон .
Та дойде платката и дисплея които пратих за ремонт .Отново -Процесора ,все забравям ,че се намира в дисплея . :lol: Сменили са там пак някакъв елемент с обозначение примерно-ICI 3568YUGN ZZX и отделно са качили софтуер .Така ,че дори да съм с лаптоп при горелката -не можех да и помогна ,щото и такива съвети имаше. :wink: Натурела си знаят работата . :wink: Колко струва ли ,пратете си управлението на ремонт и ще разберете :wink: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: