Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
Освен тези кабели на бобината на мотора др. кабели има ли по него...?
Качи една снимка - друго е повече очи да видят...
filmatoplo - майстор
Същото и при мен ,пипах го туй чудо ,клеми меми и уж се оправи. :wink:
stridata - специалист
Евала! Не съм забелязал,че куплунгчето на вентилатора като го свалях от едната страна се извадило леко и го щракнах и сичко е ток.
Angelhell - помощник
Здравейте,
имам горелка на Грейко вече от 5 - 6 години и си работи чудесно.
Към края на миналия отоплителен сезон ми изби системата и заля горелката и котела. В следствие това контролера (NPBC-V3M) нормално малко поизгоря. Направих диагностика, подмених изгорелите елементи и той проработи. Но реших въпреки това за този отоплителен сезон да го подменя с нов (NPBC-V4C-G1). Спрях се на такъв с WiFi модул, че имам възрастни хора и да мога да следя дистанционно какво е положението с горелката и котела. Монтирах новия контролер, смених датчика за температура на котела, преборих се с двойката за задръстване с гориво. Направих всички настройки според спецификата на Грейко, но когато се опитам да запаля горелката всичко тръгва, пуска запалката, тръгва вентилатора на зададените от мен параметри, върти известно време и спира с грешка "Повреда вентилатор".
Забелязвам, че на новия контролер има HES, което се явява някакъв датчик за обороти на вентилатора. На стария контролер аз нямах такъв извод, съответно нямам такъв датчик.
Ще ви бъда много благодарен ако можете да ударите едно рамо.
Поздрави и благодаря.
filmatoplo - майстор
Датчик на Хол .Управлението ако е универсално май може и без него :? но точно за твоето не съм сигурен ,датчик на хол предполагам може да се добави към вентилатора .За тези неща питам в Натурела.Сега преглеждах инструкцията на управлението на Натурела -няма датчик Хол ,въобще няма букса с трите пинчета ,тоест има само по заявка на Грейко ,и вентилатора се включва на клема FM .
Angelhell - помощник
съб окт 03, 2020 1:51 pmfilmatoplo написа:
Датчик на Хол .Управлението ако е универсално май може и без него :? но точно за твоето не съм сигурен ,датчик на хол предполагам може да се добави към вентилатора .За тези неща питам в Натурела.
Така и предположих.
Уж много точно им обясних какво искам да направя, но май не сме се разбрали.
Изпратиха ми нов датчик за температурата на котела и още някакъв друг, който не е ясен какъв е (не е Хол защото е с два извода).
Явно ще ги чуя пак в понеделник да ми изпратят и такъв датчик.
Благодаря.
П.п. Те ме питаха хората дали искам контролера да е Грейко. Явно това е разликата. Ама предположих, че щом горелката е, добре е и той да е. :)
filmatoplo - майстор
Уневерсалните управления които ни продават от Натурела не са като на Грейко ,нямат въобще букса за датчик Хол .И управлението си работи без да търси обороти ,няма и оптодвойка .Ако на теб са ти дали нещо междинно. :?
Angelhell - помощник
съб окт 03, 2020 2:11 pmfilmatoplo написа:
Уневерсалните управления които ни продават от Натурела не са като на Грейко ,нямат въобще букса за датчик Хол .И управлението си работи без да търси обороти ,няма и оптодвойка .Ако на теб са ти дали нещо междинно. :?
Възможно е.
Ще ги чуя в понеделник. Предполагам няма да е проблем да ми изпратят датчик на Хол. Ако е възможен монтажа на този вентилатор разбира се. Но не вярвам да няма начин да се монтира. Ако не ще сменяме контролера. Което е кофти, че вече го настроих и монтирах.
filmatoplo - майстор
:) Датчика е като този .

Прикачен файл

ventilator-za-dimni-gazove.jpg
ventilator-za-dimni-gazove.jpg (60.36 KиБ) Видяна 1256 пъти
Angelhell - помощник
Така...
По всичко изглежда, че вентилатора използван от Грейко разполага с датчик на Хол, който на по-старите модели най-вероятно не е бил свързан никъде.
Сега ще търся малко повече инфо за този модел електромотор в нета.
Но по това, което виждам следва да съм на прав път.
https://drive.google.com/file/d/1ynAkIu ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1zkYB4Y ... sp=sharing

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: