Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Трябва да се помисли за по голям дълбок пепелник на Експерта ,както и за напълно тръбен топообменник с пружини в тръбите и цена няма да има ,направо ще пука слънчогледовите пелети и не само .сещам се и за друго -ако гори супер калпави пелети да речем слама може да се направи една джаджа монтирана на срещуположния край на горелката , и на еди колко си време едно рамо от метал да премахва изчиства предната част на натрупаните шлаки от горелката ,рамото да се движи в кръг около горивната камера ,тоест през другото време на работа да не е засегнато от пламъка .
damyaniq - специалист
Здравейте!Колеги споделете как прекарахте кабела на порта,при мен нещо не се затваря добре капака на горелката Не смея да го режа нали е още гаранционна Споделете как е при Вас :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето резултата от четири дни работа на слънчогледови пелети:

Прикачен файл

IMAG0400.jpg
filmatoplo - майстор
:wink: Голяма планина ,ето за това писах по горе -по дълбок пепелник и бъркалка да отмахва от ръба на горелката и под нея да чисти .
maistora1965 - специалист
LazarGanev написа:
Ето резултата от четири дни работа на слънчогледови пелети:
А обърнал ли си внимание по стените на котела прави ли налеп по голям от другите пелети при мен прави но може би е от ниската температура на котела.
n.ganev - майстор
И работи, и работиии! Малииииииииииииии :lol: то над Варна Мирише на печен слънчоглед :yawinkle: . Като пробвах слънчогледови по стените се получи бял пепел.
filmatoplo - майстор
Прави бял като сняг плюшен полеп .
maistora1965 - специалист
Ще трябва да шифроваме темата за слънчогледа че както го подхванахме цената ще тръгне нагоре :lol:
n.ganev - майстор
Да но преди време бях пробвал едни в които най вероятно имаше кюспе и за 24часа по стените се получи филм като гипсова шпакловка #-o . Котела не вдигаше температура а на мен ми се наложи за тези 24часа да чистя котела два пъти Баси кефа :lol: .
alex_serviz - специалист
При този страничен монтаж на горелката ( визирам като при Лазар ), като се наложи чистене/чегъртане на огнището ще е голям гърч. Ако е на вратата пък ще е бая по-ниско и пепелника ще стане плитък. Изобщо, както казват хората: Две добри има само в покера! Не, че знам да играя покер, де!
Със следващия котел положението ще е по-добро ( имам в предвид по-високата врата, ако така я направят ).

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: