Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
papalin4o написа:
ESPACE написа:
Поизясняват се нещата, всичко сочи към нисък дебит. Литър в минута е малко. Помпа ще трябва да слагат юнаците
Само, че човека иска да я сложи веднага под котела и то на отиващата тръба.
Ако "човека" ще я плаща да я слага където ще. Истината е че ще ти трябват минимум две помпи - по една на всеки етаж при колектора.
papalin4o - специалист
Ето това е колектора на първият етаж:

https://www.dropbox.com/s/abe04wrpa657j ... M.jpg?dl=0

Никъде не четох, защото нали уж хората които се занимават с това трябва да разбират.

П.П. Да, и аз мисля, че трябват две помпи, ама ще трябва да изкъртвам колекторната кутия и цялото място на вторият етаж, защото там няма къде да я сложа помпата :(
А на първият етаж ще бъде освен до котела, за да не къртя и там колекторната кутия.
kalin72 - майстор
Ето тук поразгледай как го правят хората в белите страни:
https://www.google.bg/search?biw=1280&b ... eaE9T45pyQ

Аз никога не се доверявам на майстори...имам горчив опит от моето отопление, което преправих изцяло с помощта на форума.
papalin4o - специалист
kalin72 написа:
Ето тук поразгледай как го правят хората в белите страни:
https://www.google.bg/search?biw=1280&b ... eaE9T45pyQ

Аз никога не се доверявам на майстори...имам горчив опит от моето отопление, което преправих изцяло с помощта на форума.
Според мен спестиха тези помпи за да може да ми кажат по-ниска цена и да се съглася да правят отоплението те. А после като не е добре, искам не искам ще платя и помпите. Както казват, като се хванеш на хорото го играеш и няма къде да отида.
kalin72 - майстор
То затова се събира информация от различни източници, за да знаеш това, дето го искаш, как трябва да се направи, какво да включва, как да изглежда дори :) И те така те :)
А тия твоите "майстори" е хубаво да ти сложат помпите без да им плащаш за труда.
turbocharged - специалист
Това са схемите на подово. Трябва си помпа и трипътен вентил. Не става само с едни колекторчета с дебитомери. Купи помпите и другите необходими материали за преправянето пък майсторлъка от “майсторите”. Според мен така е честно.
papalin4o - специалист
Благодаря на всички!
Ще пиша след като сложим помпите да кажа какво се случва.

Трипътният вентил, не е ли нужен когато имам и радиатори?
ESPACE - майстор
turbocharged написа:
Трябва си помпа и трипътен вентил. Не става само с едни колекторчета с дебитомери.
Става, става. С котел като неговия става и без трипътен.
turbocharged - специалист
То “майсторите” са решили че и без помпи става, но нещо не сработва. Може би с газов котел трипътните да са леко излишни защото котела си регулира температурата точно. Незнам може ли да работи този котел на 26-30 градуса стабилно. Аз бих си сложил трипътни ако беше за мен.
papalin4o - специалист
Какво разбирате под стабилно работене на 26-30 градуса?
Котела мисля, че може, но дали ще успее да стопли нещо :(

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: