Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nakovk - помощник
Количеството пускани пелети от шнека зависи и от дължината на самите пелети.
Когато са по-къси текат по-бързо и съответно ще пусне повече и обратно.
На първа степен при мен е 0.7сек, а на следващите +0.2

Хубаво е да погледнеш и скоростите на вентилатора за съответните степени.

При мен заводско дойде с 2800 при палене и камината гърмеше при запалване, сега е на 2100об/мин
benimm8808 - специалист
bmahob написа:
Не бе :-D Идеята е да провериш колко пуска вашата камина за 90секунди, /Щото с имисля така 136гр за 90сек, означава 1,51гр в сек средно, на скорст 1-1,5сек х 1,51гр. прави 2,265гр х 450цикъла при load pellet 00 прави 1020гр на час :-D на тази скорст :?
Разход така не се мери,ще споделя аз как засичам,макар че съм ги писал напред в темата,но няма кой да чете явно.
Камината трябва да е загряла и да бачка на 1 степен или в модулация. Следиш да има малко пелети в бункера,изгребваш ги вътре да остане напълно празно в бункера,изравняваш пелетите останали в шнека,предварително си премерил 800 гр пелети(първоначална доза) и ги изсипваш в бункера.Отделяш си един свободен час и прибутваш пелетите към шнека,към 40-45 мин.трябва да си приготвил още поне 2 порции по 100 гр и ги добавяш според твоята преценка за да стигнат до края на 1 час. Това може да се прави за всяка една от степенети ,но трябва да се уверите ,че камината ще работи поне 1 час на степента ,която засичате.
При мен на 1-ва съм я докарал на 0.9 кг/ч.
Поздрави.
benimm8808 написа:
bmahob написа:
Не бе :-D Идеята е да провериш колко пуска вашата камина за 90секунди, /Щото с имисля така 136гр за 90сек, означава 1,51гр в сек средно, на скорст 1-1,5сек х 1,51гр. прави 2,265гр х 450цикъла при load pellet 00 прави 1020гр на час :-D на тази скорст :?
Разход така не се мери,ще споделя аз как засичам,макар че съм ги писал напред в темата,но няма кой да чете явно.
Камината трябва да е загряла и да бачка на 1 степен или в модулация. Следиш да има малко пелети в бункера,изгребваш ги вътре да остане напълно празно в бункера,изравняваш пелетите останали в шнека,предварително си премерил 800 гр пелети(първоначална доза) и ги изсипваш в бункера.Отделяш си един свободен час и прибутваш пелетите към шнека,към 40-45 мин.трябва да си приготвил още поне 2 порции по 100 гр и ги добавяш според твоята преценка за да стигнат до края на 1 час. Това може да се прави за всяка една от степенети ,но трябва да се уверите ,че камината ще работи поне 1 час на степента ,която засичате.
Поздрави.
Kazakova написа:
benimm8808 написа:
bmahob написа:
Поздрави.

Здравейте benimm8808 , имам BURNIT 23 kW и отоплявам около 150-160 кв. м . В момента нямам възможност да ти напиша настройките , но след 18.00 часа ще мога да ги видя и да ги споделя. Ще те помоля за някакъв мобилен номер , на който да ти се обадя за консултация! Благодаря предварително!
bmahob - майстор
benimm8808 написа:
bmahob написа:
Поздрави.
Просто ми интересно колко ще пусне при вас, щото сме еднакво управление а заводските стойности при мен са доста над вашите/при сходни КВ/ искам да вида от къде идва разликата ? Иначе в ровена на инфо за мойта имам формула от сръбските форуми която мисля че е що годе вярно май, Ако искате ще я споделя :drinkers:
Кой параметър се настройва със speed blower?
benimm8808 - специалист
bmahob написа:
Ето от къде мога да го променя, при мене пуска точно 136гр за 90секунди
Колега явно контолерите само на външен вид са еднакви.Можеш да видиш от снимките какво се случа с 90 сек. пускане на пелети-няма как да стане на burnita,затова при нас този параметър е 30 сек.(поне при мен).

Прикачен файл

_20170120_234504.JPG

Прикачен файл

_20170120_234419.JPG

Прикачен файл

_20170120_234241.JPG
Petko kiryakov - напреднал
Prity kpw24 мнения и отзиви за тази камина ? Някой горд собственик ? :axe: :supz:
kafaka - специалист
Petko kiryakov написа:
Prity kpw24 мнения и отзиви за тази камина ? Някой горд собственик ? :axe: :supz:
Колега! Малко си объркал темата по която коментираме!Жив и здрав бъди!
kafaka - специалист
Колеги, искам да споделя как почистих камината основно, без да се налага да отварям ревизията.В Кауфланд предлагат един гуфриран удължител пластмасов с дължина от 1,6м.. Наствих го с накрайника на прахосмукачката, изчистих димогарните тръби и с гофрето през тръбите,та чак до вентилатора стигнах.Само трябва да се върти долу гофрето за да обере всичката пепел.И така за около час време приключих с основното почистване.Цената на гофрето-4лв.Поздрави на всички и дано съм бил полезен!

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: