Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogo4039883 - помощник
ср окт 28, 2020 6:22 amLazarGanev написа:
Защо сте му задали 58*С и защо искаш да работи на 1-ва мощност? На 1-ва работи най-зле и проблемно
Здравейте, имам горелка грейко 30RB STAR и котел Грейко EXOTIC 30. И аз съм задал 58*С, а горелката работи само на мощност Р1(разхода на пелети е около 1,2кг на час). На каква температура на водата е най-добре да работи за да включва и другите мощности?
filmatoplo - майстор
Да изпреваря Лазар :wink: Ако си задал 58 градуса ,нали знаеш ,че модулацията и започва 10 градуса преди настроената температура. :wink: След 48 гр ти отива на 2 степен и след 53 градуса си вече на 1 степен .аа ко ш кайш. :wink:
gogo4039883 - помощник
ср окт 28, 2020 9:25 amfilmatoplo написа:
Да изпреваря Лазар :wink: Ако си задал 58 градуса ,нали знаеш ,че модулацията и започва 10 градуса преди настроената температура. :wink: След 48 гр ти отива на 2 степен и след 53 градуса си вече на 1 степен .аа ко ш кайш. :wink:
Пак повтарям..... колко градуса трябва да се зададе температурата на водата за да работи нормално? :x
pechkata - специалист
А помпата включва на 55 градуса и не може(няма време) да превърти водата...
При зададени 58 Т на котела и модулация 5/10 ...
В книжката на Грейко го пише...
gogo4039883 - помощник
ср окт 28, 2020 4:22 pmpechkata написа:
А помпата включва на 55 градуса и не може(няма време) да превърти водата...
При зададени 58 Т на котела и модулация 5/10 ...
В книжката на Грейко го пише...

В книжката на грейко не пише на колко градуса да се остави температурата
:?
pechkata - специалист
Да вярно е но пише че помпата тръгва на 55 гр. следователно модулацията като модулира със 10 гр. на долу се получава 45 гр. ...
При твоето задание 58гр. Т-то на котела се получава 48 гр. - помпата няма да включи...
Заданието Т-то котела трябва да е 66/70 гр. че да завърти помпата... :?

На дисплея горе в синьото поле (дето ти изписва часа) светва балонче със имитация на радиатор - като включи помпата...
em68 - помощник
Здравейте ! Имам проблем със котел Грейко Екзотик 20 със горелка Грейко RB20 . Котела е нов , а горелката е на 2 години от Дакон 16 ,който се предаде след 15 г. . С новия котел при работа се образува конденз след горене вече 4,5 дни . Системата е затворена , не виждам от къде идва тази вода отварях капака по време на горене няма нищо видимо след изгасване на горелката попивам водата и няма теч . Възможно ли е котела да е дефектен ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Този малък Дакон е бил с ниско КПД, висока температура на димните газове и е нямало конденз, въпреки ниската котелна температура. Сега обаче Екзотика усвоява много повече, охлажда газовете и затова - конденз. Каква температура си задал?
em68 - помощник
52 градуса за помпата и 60 градуса за котела системата е стара с метални тръби и доста вода

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: