Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 03, 2020 9:23 ampechkata написа:
вт ное 03, 2020 8:43 amТрифон П.Трифонов написа:

AVR способен ли е да цепи волта?
Да ама ако имаш AVR... :roll:
Това не е отговор. Какво ще се случи? Ще цепи ли волта и ще успокои ли нежни душички?
Кажи, като "специалист" по електроника, обясни как ще повлияе на работата на горелката едно такова чудо и как ще се справя тя без него!
Едно сравнително анализче, моля!

Вече имам наблюденията и корекциите, необходими за първоначално запалване на ситни орехови черупки. За това малко по натам.
Цъкнах си и UPSa, но ако дам резултат, утре ще си прочета думичките от някоя малка печица, която не е докладвала никакви подробности за изгарянето на костилки от череши.

Увеличих с още 2 десети подаването. По време на промените, независимо от моментната настройка, цветът на горивната камера се промени към черен. Общо увеличението на подаването, спрямо пелети е с 2 секунди вече или 30%. Вентилатор не съм променял. За моите условия е 44%. Има съществена разлика в оборотите, когато е на мрежа и от UPS.
От коминът не се забелязва характерната пара от изгаряне на слънчогледови пелети.
ves-ko - специалист
вт ное 03, 2020 8:27 amТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 03, 2020 12:24 amves-ko написа:

Как ви звучи това? :?
Не помня какви пелети си накупил.
...
Ако гориш дървесни, мисля че си нацелил смеската.
...
Пелетите са дървесни с 20% иглолистно и 80% бук/габър (поне по спецификация). Лесно се палят.
Ами, явно настрийката на въздуха ще е по изпитаната технология и метода на 'Нагоденко' - 'проба/грешка'. :)
За сега ми изглежда прилично, но по-нататък, като погори повечко - ще видим.
pechkata - специалист
вт ное 03, 2020 9:44 amТрифон П.Трифонов написа:
Вентилатор не съм променял. За моите условия е 44%. Има съществена разлика в оборотите, когато е на мрежа и от UPS.
AVR способен ли е да цепи волта?
Ти си огняр по природа - би трябвало да знаеш как гори огъня...
Има разлика когато си на UPS...
Точно тогава ми направи черно в котела - като го пуснах да видя колко държи акумулатора...
Точно това ще прави AVR-а - да няма разлика... :idea:
stridata - специалист
Зарезане :mrgreen: Заеби ги тия спамери, дай детайлно за черупката? Мене ми я предлагат по 200лв. тон? Имам чувството, че е яко злоупотреба със цената? Дай да видиме до къде ще я докараш, едрина, настройки, ала бала?
pechkata - специалист
утре ще си прочета думичките от някоя малка печица, която не е докладвала никакви подробности за изгарянето на костилки от череши.
viewtopic.php?f=10&t=64383&start=30
вт ное 03, 2020 4:08 pmpechkata написа:
утре ще си прочета думичките от някоя малка печица, която не е докладвала никакви подробности за изгарянето на костилки от череши.
Отново нищо конкретно, а те питах нещо. При мен черупки не зависват.
Имам и отговори за електрониката, но понеже си специалиста, помолих да обясниш. Имаше въпрос от колега за стабилизиране на напрежението с UPSи стабилизатор на напрежение. Е, оставям си го за собствена консумация.
Работата от UPS не е виновна за чернилката в котелът ти.
вт ное 03, 2020 4:04 pmstridata написа:

Зарезане :mrgreen: Заеби ги тия спамери, дай детайлно за черупката? Мене ми я предлагат по 200лв. тон? Имам чувството, че е яко злоупотреба със цената? Дай да видиме до къде ще я докараш, едрина, настройки, ала бала?
Страдивари писна ми от плямпалници. Пиша ти на ЛС №. Ще се чуем и ще ти обясня. Останаха малко от ситните черупки за още един старт. Сега слизам в котелното за да оптимизирам настройките по запалването. Всичко е коренно различно.
pechkata - специалист
вт ное 03, 2020 6:03 pmТрифон П.Трифонов написа:

По на долу в тази тема писах за костилките...

Прикачен файл

ST830046.JPG
ST830046.JPG (101.83 KиБ) Видяна 680 пъти
Последна промяна от pechkata на вт ное 03, 2020 6:30 pm, променено общо 1 път.
pechkata - специалист
Работата от UPS не е виновна за чернилката в котелът ти.
Щом ти го казваш вярваме ти ... :prayer:

От 240 волта слизаме на 220 волта и вентилатора от 1500 об. на 1350 об . ... :?

Ти си огняр по природа - би трябвало да знаеш как гори огъня...

И отговора е въздух - без кислород няма горене...
вт ное 03, 2020 6:13 pmpechkata написа:

По на долу в тази тема писах за костилките...
Печори, писал си че гориш костилки, но нищо конкретно за настройките. Нищо подобно на онова, което докладвах за черупки.
Заради такива като тебе спирам да споделям личен опит.
Карам горелката шести сезон. Ти от кога? Седял ли си с часове да гледаш как се променя горенето, без да променяш настройки? Естествено, че не.
Като те чете човек, наистина има логика в написаното. Практиката сочи друго. Както гори на мрежа, с по слаб вентилатор, превключвайки на UPS само ми качи Т на димните с ок. 10 градуса, поради повечето вятър.
Печори, шнековете електромотори ли ги движат? На тях как им влияе промяната на напрежението? Или си ги плюл против уроки?!
Един мохабетник си и ти, нищо повече.
andy_forresite - майстор
На шнековете не им влияе. При мен дори пускат повече като падне напрежението. Не знам що. Първо мислех че си внушавам, но поне 100 пъти това се потвърди. Разбира се, пиша това знаейки че грамовете ... ако щете бройките пелети на сипване, една с една си приличат, но само до тук. Имат разлика. Много пъти на първа мощност с грандиозното зареждане от 1.2 секунди сипва една шепа пелети. След това прикапнат няколко пелетчета. А се е случвало 5-6 поредни пъти да сипва все едно е втора и половина. Абе за моторчетата на шнековете волтовете не играят роля. Ако знаете пък това колко съм го гледал и вторачвал...
За вентилатора е друга работа. Там теориите как да не гледам оборотите щото видиш ли тягата се променяла, количеството въздух си било същото ... Глупости! Как така въздухът в котелното свършил, оборотите се качили със 100/мин. и без да мърдам от там и без да отварям врата/прозорец, те пак си падат където са били. А, кЪ стават тия работи? Или тягата така се променя от стъпало на стъпало с еднакви обороти - ту големи, ту нормални, следи как ми гори горелката и се променя, изменяйки въздуха и имитирайки ламбда контрол :) И много интересно как пък съм разбрал че има пряка връзка волтове/обороти и това е така винаги. Няма значение духа ли, вали ли, гърми ли, има земетресение или иде ковид дваесе.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: