Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
вт ное 03, 2020 6:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Практиката сочи друго. Както гори на мрежа, с по слаб вентилатор, превключвайки на UPS само ми качи Т на димните с ок. 10 градуса, поради повечето вятър.
Ти сам го каза ама на обратно...
А вятъра си е вятър - колкото повече толкова по добре гори - при костилките...
Мохабедчия... :partyman:
вт ное 03, 2020 7:06 pmpechkata написа:
вт ное 03, 2020 6:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Практиката сочи друго. Както гори на мрежа, с по слаб вентилатор, превключвайки на UPS само ми качи Т на димните с ок. 10 градуса, поради повечето вятър.
Ти сам го каза ама на обратно...
А вятъра си е вятър - колкото повече толкова по добре гори - при костилките...
Мохабедчия... :partyman:
Нека аз да съм, щом не можеш да си направиш изводите! Като при Мечо, викаш? Тъй дъ й, г-син Специалист, но пак нищо конкретно--подаване, въздух, сравнено с..., което да споделиш за ползу Форума.
pechkata - специалист
пет авг 21, 2020 6:37 pmfilmatoplo написа:
:wink: А ся да го завари обратно ,освен ако не измисли нещо стил-Грейко Екзотик :-D
Няма да го заварям - идеята е за по голямо отделение за сажди...
Котлето много добре гори по този начин на направата му...
15 см. повдигнат
две чекмеджета
ламарина за 5-ти ход - на която заварени турболатори
без турболатори в др. ходове - за сега и държи 80/100 градуса на кюнеца при 1500 об. в минута на вентилатора...

Прикачен файл

IMG_20201026_183542_8.jpg
IMG_20201026_183542_8.jpg (60.62 KиБ) Видяна 738 пъти

Прикачен файл

IMG_20201026_183343_9.jpg
IMG_20201026_183343_9.jpg (57.85 KиБ) Видяна 738 пъти

Прикачен файл

IMG_20201026_183247_5.jpg
IMG_20201026_183247_5.jpg (49.96 KиБ) Видяна 738 пъти

Прикачен файл

ST830002.JPG
ST830002.JPG (107.83 KиБ) Видяна 740 пъти
вт ное 03, 2020 6:59 pmandy_forresite написа:
...Няма значение духа ли, вали ли, гърми ли, има земетресение или иде ковид дваесе.
Да Анди, така е. Така, както хамнайсе години тръболяците ти страдаха от простатит.
През всичкото това време, все така убедителен и настоятелен в правотата си беше, докато защитаваше твърдоглаво твърдението си за поНпите.
Сега отново си словоохотлив и обаятелен, но не някой друг, а сам си сърбаш попарата, а ние, със старите контролери, все в заблуда и невидение сме били.
Възможно е да си прав за шнековете, макар законът на Ом да сочи друго.
andy_forresite - майстор
Хм, попара… Реших да си направя системата по-ремонтопригодна. Преди ако станеше нещо с някой консуматор, трябваше да спра отоплението до отстраняване на проблема. Другата и по-важна цел беше да ускоря циркулацията. Исках да загрява на мощност 3 и чак като почне да става топло по стаите да слезе на мощност 2 и вече като е се стоплило, да минава на първа бавна. Преди горелката слизаше на първа при хладки радиатори. Цялото сгряване ставаше на Р2. Без да се похарчи някой лев за подобряване/преработка няма как да се случат нещата :) . Всичко е наред.

Като споменах ремонтопригодност се сещам че това е много важен критерий при избор на автомобил или друга машинария. Трябва да може да бръкнеш до повредената част, да я провериш и да позволява да се подмени, без да се налага разглобяване на половината чарколя отстрани. Като някое Porsche да му смениш свещите трябва да извадиш двигателя, а той дори не се вижда като вдигнеш задния капак. Или нещо по-земно – да смениш крушка на дългите на ляв двусекционен фар да трябва да махнеш: акумулатора, кутията на възд. филтър, въздуховоди, да разкачиш дебитомера, няколко скоби и букси… някъде се демонтират много части, все едно колата се почва на парчета.

Нещо за стабилизиране на напрежението? AVR стабилизатор какъв, в какъв диапазон, какво колебание дава? Колко струва?
morfei1 - специалист
andy_forresite написа:
......
Анди, ти си играл много с вентилатора на Грейко 20-ка. Я кажи при какви зададени %, какви обороти ти показва на дисплея, съответно при P1, 2, 3?
В зависимост от атмосферното налягане, колко е запушен и загрят кУмина, оборотите биха били различни при една настройка на процентите.
andy_forresite - майстор
Аз продължавам да ги ръчкам. Налага се. Давам пример от снощи.
21:00 часа - 42% - 1440-1458 оборота. Да кажем студен комин или в процес на разгрявка щото запалих късно.
21:30 часа - при 42% станаха 1545-1560. Намалих на 40% - 1408-1420 rpm. Топъл комин ще каже някой, няма да визирам кой - до тук добре.
22:15 часа- 1287-1292 при 40%. Вдигнах до 42% - 1385-1392 rpm. Тук какво е станало с комина като е горяло 80% от времето на трета и 20% на втора мощност. Мога да взема данни почасово за атмосферното налягане от снощи. Познавам метеоролозите и ще ми ги дадат. Температура на въздуха ще ми дадат по часове, скорост и посока на вятъра, отн. влажност на въздуха ...

Процентите, които се задават за въздуха, рефлектират върху оборотите нелинейно. Това означава при проценти над 40% всеки един процент ги увеличава с по около 45-50 оборота. А под 40% намаляването с всеки процент сваля по по-малко от 45 rpm, като с намаляването на процентите намалението на оборотите е все по-малко. Пример: 34% - 1090; 33% - 1072; 32% - 1058. Нещо такова.
pechkata - специалист
А напрежението мериш ли го онлайн...?
При мен варира 240 в. до 225 в. - не казвам че комина не влияе в момента е 230 в. ... :?
[/qНещо за стабилизиране на напрежението? AVR стабилизатор какъв, в какъв диапазон, какво колебание дава? Колко струва?uote]

http://www.elimex.bg/product/126273/sta ... 000va.html
filmatoplo - майстор
Нищо не седи в покой ,поне 4-5 променливи има всяка секунда .Затова прецизните уреди -изписват диаграма и по нея се гледа в какви граници се изменят нещата.От там се правят изводи .Ако си поиграеш и ти може да направиш диаграма.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: