Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni - специалист
mimitoni написа:
Така кажи бе човек :goodman: Моята е ПМ 23 от по старите и за това така...... :? :drinkers:
zlatev2000 - специалист
mimitoni написа:
Така кажи бе човек :goodman: Моята е ПМ 23 от по старите и за това така...... :drinkers:

Абсолютно същото и от мен :))))
От три дена се чудя как така . Даже като чистя слагам едно фенерче от долния край да ми свети за да гледам какво съм ичистиил и коя тръба къде ходи, и нкога не съм виждал директна тръба към вентилатора освен тази която води в долната ревизия.
zlatev2000 - специалист
zlatev2000 написа:
mimitoni написа:
Така кажи бе човек :goodman: Моята е ПМ 23 от по старите и за това така...... :drinkers:

Абсолютно същото и от мен :))))
От три дена се чудя как така . Даже като чистя слагам едно фенерче от долния край да ми свети за да гледам какво съм ичистиил и коя тръба къде ходи, и нкога не съм виждал директна тръба към вентилатора освен тази която води в долната дупка на ревизията.
nobreak - специалист
Много често ми правеше проблем с тези аларми 7, а в последно време се включваше от 20 ия път. Установихме, че задръства бързо пресостата. Печката работи по 9 часа на ден без да спира и топли около 160 м2, почистваме я 2 пъти през зимата и все пълна с пепел....Шунтирахме пресостата и сега няма проблем...
adesio - специалист
nobreak написа:
Много често ми правеше проблем с тези аларми 7, а в последно време се включваше от 20 ия път. Установихме, че задръства бързо пресостата. Печката работи по 9 часа на ден без да спира и топли около 160 м2, почистваме я 2 пъти през зимата и все пълна с пепел....Шунтирахме пресостата и сега няма проблем...
как го шунтира?токовете ?
nobreak - специалист
adesio написа:
nobreak написа:
как го шунтира?токовете ?
Един приятел го направи, не го гледах какво точно прави, защото трябвале да се вра и аз...Знам, че го откачи и изолира някакви кабели, щото му търсих изолирбанд....
kafaka - специалист
Прикачен файл:
IMG_20170130_140537a.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170130_140143a.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170130_140155a.jpg
Някой в темата се интересуваше от горивната камера /кошничка/за пелети. Поръчах я при дистрибутора и цената ме изненада приятно-36лв. с ддс,като имало и по-евтини с по-тънка ламарина.Ето и снимки.

Прикачен файл

IMG_20170130_140143a.jpg
zlatev2000 - специалист
Мойта "оригинална" кошница е 100 пъти по смотана. Няма нищо общо с тази от снимката.
Ще взема и аз да си поръчам една такава.
benimm8808 - специалист
kafaka написа:
Някой в темата се интересуваше от горивната камера /кошничка/за пелети. Поръчах я при дистрибутора и цената ме изненада приятно-36лв. с ддс,като имало и по-евтини с по-тънка ламарина.Ето и снимки.
Това не е оригиналната кошница на burnit 23kW, ако става от друг модел камина явно са ти дали от нея.Което не е важно в случая.Единствено не ми хареса,че има дупки на гърба,което е предпоставка за пълненето на самата кошница-проверете темата за burnit 13-25kW,там по скоро се коментира как да се запушат тези отвори.
Пробвай я колега и кажи има ли разлика и ядове.
Поздрави
chungata - специалист
benimm8808 написа:
kafaka написа:
Това не е оригиналната кошница на burnit 23kW, ако става от друг модел камина явно са ти дали от нея.Което не е важно в случая.Единствено не ми хареса,че има дупки на гърба,което е предпоставка за пълненето на самата кошница-проверете темата за burnit 13-25kW,там по скоро се коментира как да се запушат тези отвори.
Пробвай я колега и кажи има ли разлика и ядове.
Поздрави

Старата ми кошница беше от другия модел по-стария. Сега съм с такава като на kafaka. Разлика в горенето или друго не намирам. Единствения проблем е, че откакто съм с новата кошница намирам недогорели пелети под нея при чистене. Явно от тези дупки на гърба изпадат.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: