Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Burnit2018 - помощник
Някой да даде хубави настройки за новия модел с фумиса за 25 кв да намалим малко разхода :?
burner - специалист
Направо ме утрепа! Аз още не съм я палил, че е топло, а ти вече си образувал голям разход. А в студа през зимата какво ще правиш?
nokoniko - специалист
съб окт 13, 2018 9:01 pmBurnit2018 написа:
Някой да даде хубави настройки за новия модел с фумиса за 25 кв да намалим малко разхода :?
Управлението фумис алфа, което е сложено на новите камини го има на еко спар. Понеже конструкцията на камините е подобна, според мен може да прочетете тук - viewtopic.php?f=10&t=55467 и да се запознаете по-подробно с управлението. :partyman:
Последна промяна от nokoniko на нед окт 14, 2018 5:27 pm, променено общо 4 пъти.
съб окт 13, 2018 9:45 pmburner написа:
Направо ме утрепа! Аз още не съм я палил, че е топло, а ти вече си образувал голям разход. А в студа през зимата какво ще правиш?
Ти пък, ...не умирай, друже!
Човеко я е запалил от мерак, погоряла час, изгорила 3 кила, чи да стопли удътъ, загасил я уплашен и зел да смята погрешно по 3 кила на сичките зимни часове.
Ам' кък няма са стряскаш?!!
Разбира та, ама ни бой са!
grants - специалист
пет окт 12, 2018 1:40 pmmartolk написа:
Спомените ми са от доста време, но мисля, че това е входа за стаен термостат. Управлява на принципа on/off или on/stand by, в зависимост от настройката в сервиза.
Този AUX изход се програмира какво да прави от менюто ТР08 - А07. В случа аз искам да го използвам да я вкл/изкл , т.е. А07=0. Но въпроса ми е какво се вързва на този изход ? Пробвах вчера като чистих камината да дам накъсо 2та пина ,но нищо не стана. На схемата е нарисуван символ на реле на този изход, което ме навява на мисълта че се подава 220V но пък в описанието не пише нищо .. днес се мъча да се свържа със свервиза на тея смешници но без успех вече 3ти път :?
пон окт 15, 2018 2:07 pmgrants написа:
пет окт 12, 2018 1:40 pmmartolk написа:
Спомените ми са от доста време, но мисля, че това е входа за стаен термостат. Управлява на принципа on/off или on/stand by, в зависимост от настройката в сервиза.
Този AUX изход се програмира какво да прави от менюто ТР08 - А07. В случа аз искам да го използвам да я вкл/изкл , т.е. А07=0. Но въпроса ми е какво се вързва на този изход ? Пробвах вчера като чистих камината да дам накъсо 2та пина ,но нищо не стана. На схемата е нарисуван символ на реле на този изход, което ме навява на мисълта че се подава 220V но пък в описанието не пише нищо .. днес се мъча да се свържа със свервиза на тея смешници но без успех вече 3ти път :?
Здравей,
На него съм свързал безжичен стаен термостат. Това е вход за управление на камината с реле.
martolk - специалист
Да, и аз съм закачал bboil за дистанционно управление с допълнителни датчици за следене на температурите на водната риза и стаята.
grants - специалист
пон окт 15, 2018 4:08 pmvalio_ruse написа:
Здравей,
На него съм свързал безжичен стаен термостат. Това е вход за управление на камината с реле.
Здравей, да разбирам че ако му подам 220V на входа ще сработи и съответно ще се вкл/изкл ?
Здравейте имам камина Бърнит 25, но още при първото пускане, дойде специалист пусна я, тя работи известно време 7, 8 часа и светва лампичка на управлението за липса на гориво или поне така пише в книжката, която ми дадоха и камината се изключва и не се включва повече. Ние сме с новото управление идваха няколко техници и нищо не направиха. Като се изключи почистваме я и я включваме пак и след няколко часа пак става така ако някой знае нека да помогне.
Здравейте имам камина Бърнит 25, но още при първото пускане, дойде специалист пусна я, тя работи известно време 7, 8 часа и светва лампичка на управлението за липса на гориво или поне така пише в книжката, която ми дадоха и камината се изключва и не се включва повече. Ние сме с новото управление идваха няколко техници и нищо не направиха. Като се изключи почистваме я и я включваме пак и след няколко часа пак става така ако някой знае нека да помогне.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: