Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами това няма кой да го оправи. Най-евтиният вариант е да сложиш външен таймер или стаен термостат с програматор, който да включва горелката
gardenER-- - специалист
Горелката работи на таймер, обаче решава да се изключва в незададено време, след което се включва?
Възможни са много причини - изгубен пламък, спиране на тока за момент, някакво разминаване в таймерите, . Бъг в софтуера ми се струва най-малко вероятно, но теоретично е възможно
filmatoplo - майстор
Написаните времена както трябва ли са ,щото някой пишат 5,00 за следобед в 17,00 . :wink:
gardenER-- - специалист
вт ное 10, 2020 9:22 amfilmatoplo написа:
Написаните времена както трябва ли са ,щото някой пишат 5,00 за следобед в 17,00 . :wink:
Ами за грешни времена не е. Зададена е 00:00 до 10:30, и към 1 отидох да сипя пелети и пишеше Изгасване
вт ное 10, 2020 11:47 amgardenER-- написа:
...Зададена е 00:00 до 10:30, и към 1 отидох да сипя пелети и пишеше Изгасване
А ако е достигнала заданието, във диапазонът време, зададен от таймер, защо да не се загаси?
gardenER-- - специалист
вт ное 10, 2020 12:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 11:47 amgardenER-- написа:
...Зададена е 00:00 до 10:30, и към 1 отидох да сипя пелети и пишеше Изгасване
А ако е достигнала заданието, във диапазонът време, зададен от таймер, защо да не се загаси?
От снощи го направих да не работи на тайм, преди час отново тъй. Отивам да видя да не го е направило пак
вт ное 10, 2020 1:30 amgardenER-- написа:
Горелката работи на таймер, обаче решава да се изключва в незададено време, след което се включва?
Вече обясних, както и други обясниха.
Аз просто допълних, че в зададеното време от Таймер, тъпата горелка има и други обязаности, които трябва да съблюдава. Първата , която ми идва на акъл е, че е достигнато заданието по вода.
Примерно си задал 55 градуса на водата, да работи от 17 до 23 часа. Слизаш долу в 10 да сипеш пелети, ма тя загаснала. Ми ако е направила водата годна за къпане (55) градуса, кък няма са изгаси дори и в ограниченото от Таймер време. Пишело "Гасене"!!! Ми ко друго да пише, след като са гаси?! Нещо друго вади ли на дисплея- грешки изписва ли?
Като се пита нещо, човек обикновено мисли за проблем.

Сега как е, погледна ли Т, изписана на дисплеят?
gardenER-- - специалист
вт ное 10, 2020 4:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 1:30 amgardenER-- написа:
Вече обясних, както и други обясниха.
Аз просто допълних, че в зададеното време от Таймер, тъпата горелка има и други обязаности, които трябва да съблюдава. Първата , която ми идва на акъл е, че е достигнато заданието по вода.
Примерно си задал 55 градуса на водата, да работи от 17 до 23 часа. Слизаш долу в 10 да сипеш пелети, ма тя загаснала. Ми ако е направила водата годна за къпане (55) градуса, кък няма са изгаси дори и в ограниченото от Таймер време. Пишело "Гасене"!!! Ми ко друго да пише, след като са гаси?! Нещо друго вади ли на дисплея- грешки изписва ли?
Като се пита нещо, човек обикновено мисли за проблем.

Сега как е, погледна ли Т, изписана на дисплеят?
Досега винаги е влизала в режим на поддържане, но не съм улавял момента да се гаси... Водата е зададена на 58°, сега видях, че отново изгасва, но беше на 56°, възможно е да е тръгвало да изстива водата. А бе преди не се карахте чак толкова, стараехте се да бъдете максимално изчерпателни, сега вече човек го е страх да пита :?
Ами разбира се, че това е причината - достигната е зададената температура на водата (това, че е много ниска е отделен въпрос), поради малката радиаторна мощност не може да се поддържа това нестабилно състояние, температурата продължава да се покачва и като стигне 6 градуса над зададената - директно минава в гасене. През това време помпата си върти и водата си се охлажда и ти я засичаш под зададената. И след като изгасне напълно, пак ще тръгне да пали, тъйкато си гони зададената температура. Абсолютно нормално и логично поведение, макар това да не е добър режим на работа. Машинката чинно си изпълнява това, което си и наредил, без да оспорва липсата на логика в твоите заповеди. :cool:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: