• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Naskata - специалист
80 градуса-прегравяне ли е ?
Според мен над 95 е прегряване, но това става обикновено когато тока спре за дълго.
Филмче, я и аз да попитам, защо когато помпата ми работи на юпс-а циркулацията е слаба и издава мъченически звук като бръмчене на стар тв стабилизатор? Дали е проблем това ?!
naskov - майстор
Циркулацията ти е слаба защото ти е слаба батерията на ЮПСа. А за бръмченето има цяла тема. Бръмчи, защото напрежението не е с идеална синусоида, но това не е болка за умиране
Naskata - специалист
naskov написа:
Циркулацията ти е слаба защото ти е слаба батерията на ЮПСа. А за бръмченето има цяла тема. Бръмчи, защото напрежението не е с идеална синусоида, но това не е болка за умиране
Е, да не погледнах (признавам си без бой), ама щом казаваш, че няма страшно, няма и да я търся другата тема.
А колко е нормалното и оптимално налягане в затворена система. Котелът ми е в котелното и там е 2,5 (при вкл помпа и към 2,3 при невкл.), а там където е бойлера на около 5 м над котела е 0.7 бара при изходяща температура на котела 90 градуса.
Знам, че въпроса ми е простоват, ама аз съм лайк. Предварително се извинявам !
naskov - майстор
Нещо не се връзват нещата.Ако при котела е 2.5бара. то 5м по-нагоре трябва да е 2бара, а не 0,7-може би не го мериш правилно. Иначе най-добре е при студен котел налягането да е 1.5бара, та като се загрее водата налягането да се увеличи малко, до около 2бара. Това увеличение зависи от първоначалното налягане в разширителния съд, което е добре да е малко под 1.5бара-около 1,3бара. По тази тема също има писано много и ще се натъкнеш на различни мнения.
filmatoplo - майстор
По принцип налягането не се променя при работеща и не работеща помпа , но понякога се случва и се дължи на задръстване на филтъра преди помпата . :wink: Пуф-паф има ли голяма разлика между горната част и долната на радиаторите , ако има по голяма осезаема на пипане значи по слаба циркулация , която се дължи на липса на зоналната помпа и на задръстен филтър .
Naskata - специалист
ааа явно ще се търси темата...
Наска, как да разбера какво е било първоначалното налягане в разширителния съд ? Много е тъмно там и неможе да стане хубава снимка, но от лявата страна пише 4 бара, а от дясно 1,5.
А този разширителен съд помпи ли се като хидфорния балон и през какъв период. ау, че се притесних

А действително съм сгрешил-горе е 0.7, а долу 1,3.

Филмче, чистих го тоя филтър преди месец, макар, че си беше чист.

Прикачен файл

SP_A0823.jpg
SP_A0823.jpg (58.59 KиБ) Видяна 4118 пъти
filmatoplo - майстор
От магазина иде 1,5 бара , но в последствие може да се промени .
Neosi - специалист
Здравейте пичове,
Имам едно питане..откъде да намеря трипътен термостатичен вентил ESBE TV 60...че тоя дето го сложихме нещо не баца мамка му..??? :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
По евтино ще ти излезе да си купиш четирипътен вентил , и завбъдеще да си направиш системата както трябва .Есбето е 240 лева +покупка на втора помпа ,а 4 вентила е 120 лв -като в бъдеще ще си доокомплектоваш със задвижка и термостат .Върни 2 страници назад или прочети първото ми мнение по темата . Сам видя че и двамата с Атмоси имате проблеми със инсталацията обаче не слушате :wink: аз приятелски съветвам. :wink:
naskov - майстор
Naskata написа:
ааа явно ще се търси темата...
Наска, как да разбера какво е било първоначалното налягане в разширителния съд ? Много е тъмно там и неможе да стане хубава снимка, но от лявата страна пише 4 бара, а от дясно 1,5.
А този разширителен съд помпи ли се като хидфорния балон и през какъв период. ау, че се притесних

А действително съм сгрешил-горе е 0.7, а долу 1,3.

Филмче, чистих го тоя филтър преди месец, макар, че си беше чист.
Oстави какво пише на табелата. Трябва си мерене, защото съм се натъквал на спукани или издишали фабрично съдове. Уж са италиански, но нещо за България ли ги правят, незнам, но на някои качеството им не го бива. Значи замерването става при източена система. Тогава с манометър като тези за гумите на колите се мери налягането на съда. Ако е под 1,5 го помпиш с помпа или го изпускаш, ако е по-високо. Това 4бара на етикета е максимално допустимото, а 1,5 бара е първоначлното
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: