• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не го режи, после не можеш да херметизираш. Ако трябва извикай някой дограмаджия или го занеси при него
чет мар 13, 2025 1:25 pmLazarGanev написа:
Не го режи, после не можеш да херметизираш. Ако трябва извикай някой дограмаджия или го занеси при него
да херметизирам ли? Ами то не е херметично и сега в момента, това отстрани са отвори за проветряване от където започна да тече и от там като погледна от долу през тях виждам стъклото отгоре.
Но да, определено идеята да го занеса да ми ги отвори някой който се занимава с дограма е много добра идея!

Изображение
чет мар 13, 2025 1:20 pmlupo_ch написа:
...
Изображение
На тази снимка, от северозапад, опитваш точно в сглобката между двата профила на стъклото със секача, колкото да влезе в нея и напъваш като с кози крак.

viewtopic.php?f=10&t=37620&start=130#p1192406
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет мар 13, 2025 1:40 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
И аз съм склонен да допусна, че стъклодържателите се махат в тази посока:

Изображение

Обаче според мен уплътнението трябва да е извадено преди да почукваш в-у стъклодържача.

Сложи ламарина в-у стъклото, парче дърво към стъклодъжача и плъзгай чукчето по ламарината да удря дървото :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тези отвори за дишане са направени така, че да не влиза вода, пък ти ще ги направиш така, че да събират всичката вода :-D
kozl - майстор
чет мар 13, 2025 1:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Шоп подсказа по назад.
Така се махат при прозорците.
В този панел не съм сигурен дали клика е по същия начин, но ако е клик трябва да се пробва без уплътнението, защото то пречи на откликването.
чет мар 13, 2025 1:47 pmkozl написа:
чет мар 13, 2025 1:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Шоп подсказа по назад.
Така се махат при прозорците.
В този панел не съм сигурен дали клика е по същия начин, но ако е клик трябва да се пробва без уплътнението, защото то пречи на откликването.
Шопа има опит с всички предлагани и непредлагани панели у нас.
kozl - майстор
Посоката на изтръгване на стъклодържателя е същата. Дограмаджиите ползват широк секач, за да легне на по-голяма площ и нараняванията в-у алуминия да са по-малки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Само на мен ли двете кръгчета отстрани ми приличат на ключалки?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Спукан слънчев панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: