Моят разход за 24 часа е 20кг като това е за 85-90кв. без изолация и с 200л бойлер.В стаите под 24 градуса не пада.Ако падне става лошо.На 19градуса спим.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
geniya
- специалист
При мен разхода в момента е 1чувал/15кг/ за денонощие, горелката работи от 16ч. до 6ч., в стаите когато работи е 25,1-25,5гр. през деня пада до 23,1гр.Котелната вода е 53гр., горелката за 1ч. работа и започва да модулира Р1 и съспенд.Апартамента ми е 105кв с външна изолация, северно изложение.На мен ме устройва напълно.
filmatoplo
- майстор

digitalpr
- специалист
При подовото отопление най-топло е долу на пода, съответно на краката, което позволява стайната темепратура да се намали с някой друг градус спрямо радиаторното отопление, като се запазва комфорта. Това е единственото нещо, за което се сещам, че може да доведе до икономия спрямо радиаторите.
manobg
- специалист
Здравейте,
ето че студеното нахлува в домовете ни и аз, както и всички други предполагам, започнах да търся алтернативен метод на отопление през електричеството, дървата и въглищата. И понеже не мога да си позволя от скъпите пелетни камини, купих българска която уж трябваше да се казва Golden Fire, а дойде с надпис Marelli.
Камината застана на мястото на старата, която беше Прити на дърва, и се справя доста добре по моите скромни 3-дневни наблюдения.
Първите 2 дни я пусках за по 3 часа вечер и 3 часа сутрин с таймер. Снощи реших да напълня бункера, който е 25кг, и да я оставя да работи цялата нощ. Идеята ми беше да засеча за 12 часа работа колко пелети ще глътне. Запалих я в 18:30 и в 04:30 ч спрях защото щях да се задуша от жега. Общо е работила 8 часа, а като отворих да напълня бункера, той събра точно едно чувалче, даже ми се струва че е изяла маааалко повече от едно. Не съм много запознат, но ми се струва, че разхода не е нисък. Нямам стаен термостат и не знам дали мога да и монтирам. Температурата в къщата се беше повишила до 26 градуса, което на мен ми е много за спане. Аз не съм топлолюбив човек и ми харесва температурата да е около 21-22 градуса.
Дайте съвети какво да правя. Изкам тук да вметна, че първоначално зададената Тmax на водата беше 65 градуса, аз я намалих на 62. Пелетите купих от производствена база с моето село. Имам познат който работи там и ми каза, че се правят само от дърва като съотношението е 70% чам на 30% дъб или бук. Изнасят ги основно с тирове за Италия и от там си вадя извода, че би трябвало да са качествени.
Ако искате мога да предоставя сервизната книжка за настройките.
ето че студеното нахлува в домовете ни и аз, както и всички други предполагам, започнах да търся алтернативен метод на отопление през електричеството, дървата и въглищата. И понеже не мога да си позволя от скъпите пелетни камини, купих българска която уж трябваше да се казва Golden Fire, а дойде с надпис Marelli.
Камината застана на мястото на старата, която беше Прити на дърва, и се справя доста добре по моите скромни 3-дневни наблюдения.
Първите 2 дни я пусках за по 3 часа вечер и 3 часа сутрин с таймер. Снощи реших да напълня бункера, който е 25кг, и да я оставя да работи цялата нощ. Идеята ми беше да засеча за 12 часа работа колко пелети ще глътне. Запалих я в 18:30 и в 04:30 ч спрях защото щях да се задуша от жега. Общо е работила 8 часа, а като отворих да напълня бункера, той събра точно едно чувалче, даже ми се струва че е изяла маааалко повече от едно. Не съм много запознат, но ми се струва, че разхода не е нисък. Нямам стаен термостат и не знам дали мога да и монтирам. Температурата в къщата се беше повишила до 26 градуса, което на мен ми е много за спане. Аз не съм топлолюбив човек и ми харесва температурата да е около 21-22 градуса.
Дайте съвети какво да правя. Изкам тук да вметна, че първоначално зададената Тmax на водата беше 65 градуса, аз я намалих на 62. Пелетите купих от производствена база с моето село. Имам познат който работи там и ми каза, че се правят само от дърва като съотношението е 70% чам на 30% дъб или бук. Изнасят ги основно с тирове за Италия и от там си вадя извода, че би трябвало да са качествени.
Ако искате мога да предоставя сервизната книжка за настройките.
filmatoplo
- майстор
То е ясно че иска стаен термостат , и малко намаляне на мощността , ако може от настройките , намаля се дозите в секунди и малко въздуха .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Слънчогледовите са с различно качество, зависи от производителя. Има много калорични, има и по-малко калорични, трябва да вземеш и да пробваш. Със сигурност правят много пепел де
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература