• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bate_Pavka - напреднал
Споко бе хора, що сте толко превъзбудени, погледнете на нещата и от веселата страна, идват празници! :partyman:

пп: На някои хора просто им е трудно да си свалят размери от клипче :mrgreen:
filmatoplo - майстор
:) Стига бе човек , на комшията не ми трябва да му снимаш у тях хола :) , цъкни една снимка на печката в близък план , да се види чисто конструктивно каква е горелката , тоест какви ги майсторите , нито е срамно , нито тайно .Или защо не я снимахте преди монтаж в работилницата .Клиповете в Ютубе съм ги гледал , но ваша изработка не съм , последно моля и загубвам интерес .Кошничката ли е само от неръждавейка :? .
filmatoplo - майстор
:) Направете ми една за Притито , пратете ми я , плащам след като ми свърши работа , ако не ми върши работа пак я връщам -кой е навит :) .
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
:) Направете ми една за Притито , пратете ми я , плащам след като ми свърши работа , ако не ми върши работа пак я връщам -кой е навит :) .
За пореден път се убеждавам ,че егоизма е национална черта на българина.не съм и очаквал нещо друго.Приятелю ttttttd ,позволявам си да те нарека така.Предполагам всички които посещават ,твоятя тема оценяват това което си направил.Това, че някои не са съгласни с теб или имат друго мнение,не би трябвало да те ядосва и смущава.В крайна сметка истината се решава в спора.Тези кошнички ,които ни показваш ,ние можем и сами да си ги видим в руския сайт.Това ,което бихме искали да видим от теб е твоите коментарии затова как се държи .няма да откриваме топлата вода и да се бориме като Дон Кихот с вятърните мелници.Кажи една цена за кошничка ,за горелка,или ако пък си истински пич дай чертежите.След като си отворил темата я довърши по някакъв начин.аз лично като Лазар съм на мнение че пелетите са бита карта.Но не мога да приема човек ,като филма който е от не знам колко си време в форума да ти се моли.може би приемам ,емоционално нещата,но виж как се води форума в Русия .И за пореден път се обеждавам,че мястото на което сме в Европа е напълно заслужено.Нищо лично ,просто малко разсъждения на глас.
ivanovbg - майстор
Напълно подкрепям мнението на Radoslaw.

В знак на пълно съгласие искам да помоля модераторите ако може да ми отделят мненията и съпътстващите ги други в отделна тема. Да речем "Камина на пелети ръчна изработка" Там ще качвам чертежи и снимки на моята измислица. Тъй като съм на парно в С-я и ми липсват камини и комини, по нататъшните експерименти с огън ще ги провеждам от 20.12 на вилата. То и цялата галимация я правя за там. Звънкам по телефона сутринта и камината пали, та вечерта като отида да си е топло навсякъде. После ще спирам пелетите и ще си продължа на дърва както досега.

Интересува ме също как се работи с шамот. Трябва да си направя един конус в който ще горят пелетите. Ще съм благодарен на всякакви насоки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Radoslaw написа:
filmatoplo написа:
За пореден път се убеждавам ,че егоизма е национална черта на българина.не съм и очаквал нещо друго.Приятелю ttttttd ,позволявам си да те нарека така.Предполагам всички които посещават ,твоятя тема оценяват това което си направил.Това, че някои не са съгласни с теб или имат друго мнение,не би трябвало да те ядосва и смущава.В крайна сметка истината се решава в спора.Тези кошнички ,които ни показваш ,ние можем и сами да си ги видим в руския сайт.Това ,което бихме искали да видим от теб е твоите коментарии затова как се държи .няма да откриваме топлата вода и да се бориме като Дон Кихот с вятърните мелници.Кажи една цена за кошничка ,за горелка,или ако пък си истински пич дай чертежите.След като си отворил темата я довърши по някакъв начин.аз лично като Лазар съм на мнение че пелетите са бита карта.Но не мога да приема човек ,като филма който е от не знам колко си време в форума да ти се моли.може би приемам ,емоционално нещата,но виж как се води форума в Русия .И за пореден път се обеждавам,че мястото на което сме в Европа е напълно заслужено.Нищо лично ,просто малко разсъждения на глас.
Само да кажа, че Лазар ще е последния в този форум, които ще пише че пелетите са "бита карта" :) . Иначе с другото съм съгласен. Аз съм престанал да пиша в тази тема, възмутен от егоизма и надменното високомерие на автора. До тук 11 страници кръгова отбрана на "тайните" на тази купчина желязо, копирана от руски сайт и цупене, че не го хвалят колко е велик. Зададох в началото съвсем кротко няколко резонни въпроса от първостепенно значение, но тоя момък сметна, че е под достойнството му да отговаря, щом не съм го похвалил или измазнил. Лично аз на негово място първо бих дал линкове към руските източници преди да покажа какво аз съм сътворил. Не искам да омаловажавам сръчността му или да отричам достойнствата на това изделие, но това би бил правилния подход, особено щом е патентовано. Според мен това изделие ще намери своето място (осбено във форум като този - от сръчковци :) ), но няма как да замени автоматичните горелки и котли - това е смешно. Сравнявам го с термосифонната отоплителна система, понеже работи без ток, има своите предимства, както и куп недостатъци, които ползвателят трябва да преглъща. Иначе продължавам да следя темата с интерес :)
ttttttd - специалист
Щом във толкоз просто нещо като тази горелка при положение че всичко е видно и трябва да спазите само една закономерност.Видна от чертежа рисунка (при това цветна)сори.Трудно ми е да повярвам,че се справяте добре с живота си.Явно още си мислите че някой друг е виновен за него.

Не прпоизвеждам горелки:

Не продавам горелки:

Не съм търговец:

Просто намерих начин за бърза направа,когато искащите са повече от 4.За да се направи поръчка и толкоз.

Изписахте едно чудо глупости а във всеки град във БГ има такива цехчета.Има технически персонал който ще съвърши за нула време това дето ви търмози толкоз.При положение че вие несте кадърни да го направите.Просто носите схемичките оставяте капаро и вечерта минавате да си я вземете.

И ПОСЛЕДНО.ЗАЩО КАТО ПРЕЗ МЕН МИНАХА НАД 15ЧОВЕКА КОИТО СИ НАПРАВИХА ВЕЧЕ ГОРЕЛКИ НИТО ЕДИН НЕ ПИСА КАК СЕ ДЪРЖИ И НЕ НА ПРАВИ КЛИП?????????АЗ ОТГОВОРА ГО ЗНАМ ЗАЩОТО МИ СЕ ОБАЖДАТ И ЗНАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА.А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ГО.
filmatoplo - майстор
:) Съжалявам аз няма да чета и пиша повече в темата , просто като човек се помолих за информация от първа ръка , и по точно за Монтажа на Прити , след като не може здраве да е , имам си куп ангажименти от които не мога да се захващам сега с правене на горелка , и за да не правих проба грешка ако все пак се захванех ми трябваше нагледно снимка :) .Само да вдигна телефона и чисто нова горелка Пелетрон ще дойде от Русия , но това е др тема .Съжалявам можеше темата да има друго развитие , със снимки , клипове ,идеи , наистина доволни хора с винце в ръка до горелката , а то какво стана .Ами със здраве :santagrin: .
VLADO66 - майстор
http://markita.net/nagrevatel-za-chushkopek-troen.html Само ми е чудно защо на единичния чушкопек нагревателя е скрит :? Тука има и едно външно тяло което май е по-сериозно http://ekom.bg/index.php?area=catalog&id=3717
ttttttd - специалист
joro39:

Днес правя тест с по мощната горелка на моя котел.От теста вчера на 45кв с предна решетка 8мм на 50процента отвор по думите на приятеля ми 1750кг грубо с пелета 8мм брезнишка.От 65градуса не е мръднала.Мога да кача снимка на чувала но немисля,че е важно.Сложих я на моя запалихя за 30минути на изгасена помпа 80градуса.Пуснах я след 27 минути достигна 55градуса и не вдига повече.Разхода няма да мога да го засека поради факта че при закупуването на пелетите не обърнах внимание че са 6мм.И сега виждам,че просто през определено време изпадат през предната решетка.Така че разхода няма да е верен.Утре ще разпробия решетката или на 75процента или на 100 ще реша. Ще взема 8мм пелети и ще направя засичане пак на всичко.

Сега видях че си писал на лични ще ти звъна.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: