• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 28, 2018 5:01 pmsokolov.91 написа:
...
Ти на работа ли си още или вече при котела?
sokolov.91 - майстор
ср ное 28, 2018 5:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 28, 2018 5:01 pmsokolov.91 написа:
...
Ти на работа ли си още или вече при котела?
Аз съм болнични до събота. Идеи?
ср ное 28, 2018 5:21 pmsokolov.91 написа:
...
Перфектен ти е котела, а настройката е съизмерима сякаш с качеството на котела. Или поне се доближава.
Имах идея да си го махнеш от главата за малко, на по едно малко, ама с тия болнични...
Ако не дава доктора, като оздравееш.
Наздраве!
Ето ти полезно четиво и тука
https://bul.aycateknik.com/optimalnaja-rabota-kotla
sokolov.91 - майстор
ср ное 28, 2018 5:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 28, 2018 5:21 pmsokolov.91 написа:
...
Перфектен ти е котела, а настройката е съизмерима сякаш с качеството на котела. Или поне се доближава.
Имах идея да си го махнеш от главата за малко, на по едно малко, ама с тия болнични...
Ако не дава доктора, като оздравееш.
Наздраве!
Ето ти полезно четиво и тука
https://bul.aycateknik.com/optimalnaja-rabota-kotla
Болнични съм заради детето...
Наздраве! :partyman:
andy_forresite - майстор
Колко време се задържаха стойностите 44/39 и темп стаи промени ли се?
Таблиците показват, но трябва да измерваш десетки пъти през 10 минути.
Защо не го остави на минимум, с отворени докрай радиатори, непостижима стайна температура, без бгв от газта и след 24 часа да видиш колко газ са изгорени? Това ще ти е минимумът.
Ако не пие лекарства може да кръкне една чаша вино.
ср ное 28, 2018 5:32 pmandy_forresite написа:
Колко време се задържаха стойностите 44/39 и темп стаи промени ли се?
Таблиците показват, но трябва да измерваш десетки пъти през 10 минути.
Защо не го остави на минимум, с отворени докрай радиатори, непостижима стайна температура, без бгв от газта и след 24 часа да видиш колко газ са изгорени? Това ще ти е минимумът.
Ако не пие лекарства може да кръкне една чаша вино.
Хихи, ши можи.
Айде по бързо да оздравява детето, Соколов!
И засечи разхода, както казва Анди!
Анди, какво е 44/39? Ако е делтата, не е ли като за подово?
Иначе пише, че сутрин бавно качва дневната температура. Значи е малко над минимума.
sokolov.91 - майстор
За един час при работа 44/39 стайната температура не се покачи. Просто не издържах и реших да му задам 43 градуса, но прегря. Докато гореше през този 1 час ходих до газомера и с хронометър засякох за колко време се превърта последното деление. Изкарах го 12 секунди. Деленията след цял кубик са 3. Това значи 1200 секунди за кубик. 1200 : 60 = 20. Демек по кубик на всеки 20 минути или 3 кубика на час.
ср ное 28, 2018 5:46 pmsokolov.91 написа:
За един час при работа 44/39 стайната температура не се покачи. Просто не издържах и реших да му задам 43 градуса, но прегря. Докато гореше през този 1 час ходих до газомера и с хронометър засякох за колко време се превърта последното деление. Изкарах го 12 секунди. Деленията след цял кубик са 3. Това значи 1200 секунди за кубик. 1200 : 60 = 20. Демек по кубик на всеки 20 минути или 3 кубика на час.
Ако е така, значи бъркам за настройките.
3 кубика на час е много.
Освен ако ти не бъркаш в сметките, засичането...

Горил ти е 300 л за час, 7.2 кубика за денонощие.
Соколов, голям нервак-бързак си. Кротко бе човек, успокой се!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 28, 2018 6:34 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
Нещо се е объркал. Котелът му не може да изгори толкова. Или по-скоро може, но това е неговият максимум (3 ст.куб.м. на час).
Хайде разбери какво показват деленията на този уред и го засечи.
ИНаче 1 час е и достатъчно, и малко като време. Греем вода, която върви по тръби, които нагряват метални радиатори и металът загрява въздуха... За 3-4 часа ако остане 44 вход и 39 изход при постоянна 21 стайна, значи можем да съдим за мощността през това време и да я заковем като с пирон - да кажем ей толкова е. Другото е горе-долу.
ср ное 28, 2018 6:31 pmandy_forresite написа:
Нещо се е объркал. Котелът му не може да изгори толкова. Или по-скоро може, но това е неговият максимум (3 ст.куб.м. на час).
Хайде разбери какво показват деленията на този уред и го засечи.
ИНаче 1 час е и достатъчно, и малко като време. Греем вода, която върви по тръби, които нагряват метални радиатори и металът загрява въздуха... За 3-4 часа ако остане 44 вход и 39 изход при постоянна 21 стайна, значи можем да съдим за мощността през това време и да я заковем като с пирон - да кажем ей толкова е. Другото е горе-долу.
Като водомер е.
Чувствам са подготвен за газовата си отоплителна инсталация.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 28, 2018 6:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: