• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср дек 02, 2020 6:20 pmpitona_89 написа:
Както сам виждаш .....доста датчици не са вписали ..... Според майстора в магазина ,махнах оригиналния стаен датчик и поставих външния .... но след пускане на камината излезе грешка 110 което значи ,че липсва или е повреден стайния датчик .
На единственият свободен вход, по снимката на платката- 102 и GND.
На Т02 ти е сензора на камината, който няма как да замениш с релеен изход от външен СТ.На схемата е свободен, но на снимката ти виждам свързани кабели. Майстори!!!
pitona_89 - специалист
ср дек 02, 2020 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 02, 2020 6:20 pmpitona_89 написа:
Както сам виждаш .....доста датчици не са вписали ..... Според майстора в магазина ,махнах оригиналния стаен датчик и поставих външния .... но след пускане на камината излезе грешка 110 което значи ,че липсва или е повреден стайния датчик .
На единственият свободен вход, по снимката на платката- 102 и GND.
На Т02 ти е сензора на камината, който няма как да замениш с релеен изход от външен СТ.На схемата е свободен, но на снимката ти виждам свързани кабели. Майстори!!!

Добро утро , пробвах и този вариант да го вържа на IO2 i GND
При включване на камината веднага ми излезе грешка Е106 което е Грешка от датчика за водата.
До него изхода е ТО3 който е за датчика на водата .
При откачане на външния СТ всичко се оправи . Явно го бърка нещо .
Обадил съм се на майстора ,който ми продаде термостата ,ако не дойде до края на седмицата ще му го върна и да връща парите.
pitona_89 - специалист
чет окт 22, 2020 7:36 pmfilmatoplo написа:
Стаен термостат през телефона ли ,аз ползвам Салус рт 310 и ,някой споменават Бибойл.

С Thermolux ли си ? къде си го вързал тоя термостат :)
pitona_89 - специалист
Преди малко говорих с човек от Просмарт Ббоил .Идеята на тоя термостат е да прекъсвам 230v при достигане на определената зададена температура ...... но така не е добре за камината ,защото няма да има отдухване при гасене и спира водната помпа . Скапана работа .
levski1313 - помощник
Добър ден! Имам нужда от помощ. Снощи шнека на камината(Термолукс 25 кв.) се е разместила..., като че ли е "излязла" малко от мястото си и не подава пелети. От долния и край са изпадали пелети на прах. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Как мога да извадя шнека или да върна на мястото и? Ще съм ви благодарен за всяка помощ.
За евентуално по-бързо решаване на проблема оставям и тел. - 0876443233
raduloff - напреднал
чет дек 03, 2020 11:11 ampitona_89 написа:
Идеята на тоя термостат е да прекъсвам 230v при достигане на определената зададена температура ...... но така не е добре за камината.
Това не е вярно. Има си отворен и затворен контакт. Много хубав седмичен програматор, според мен.
pitona_89 - специалист
съб дек 26, 2020 6:43 pmraduloff написа:
чет дек 03, 2020 11:11 ampitona_89 написа:
Идеята на тоя термостат е да прекъсвам 230v при достигане на определената зададена температура ...... но така не е добре за камината.
Това не е вярно. Има си отворен и затворен контакт. Много хубав седмичен програматор, според мен.

Вече разбрахме ,че скапаните камини Термолукс нямат извод за външен термостат.
pitona_89 - специалист
Може ли някой да помогне още малко с настройките на тая сбирщина железа.
Не мога да си настроя работата на шнека в началните дози. Много голям пламък ,чак замирисва на обгаряне.
Гледах от настройките на Бърнит ,но явно не са същите и стана още по зле. В момента съм пак с фабричните настройки ,но и така не е добре.

Който има настройки или да даде неговите да пробвам.
kunchevv - напреднал
вт яну 05, 2021 5:09 pmpitona_89 написа:
Може ли някой да помогне още малко с настройките на тая сбирщина железа.
Не мога да си настроя работата на шнека в началните дози. Много голям пламък ,чак замирисва на обгаряне.
Гледах от настройките на Бърнит ,но явно не са същите и стана още по зле. В момента съм пак с фабричните настройки ,но и така не е добре.

Който има настройки или да даде неговите да пробвам.
Кажи кои параметри ти трябват да видя моите и да ти ги кажа. До колкото помня ти също беше с термолус 25kw?
kunchevv - напреднал
Здравейте отново, майстори!
Скоро смених пелетите с "еко пелети комфорт" и при доставката човека каза, че камината трябва да се настрои за работа с техните пелети, а от фирмата която закупих камината ми отговориха, че не са нужни никакви настройки. Какво е вашето мнение?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 32

Тема "Пелетна камина Thermolux" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: