pandeli написа:ОК, на минимата ги има ,но все пак отнякъде се почистват тръбите, та си мисля за някакъв минимален "теч" на изгорели газове (дим), иначе няма от къде да е, или от вратата, или отгоре - от капаците на отворите за предсезонно почистване, не ми се вярва да е от комина.Да,капака над тези тръби е с три винта при мен и при положение,че до днес нямаше никакъв проблем и аз се чудя какво става.Определено не от комина,миризмата идва от капака над тези тръби и е много учудващо,че изведнъж се появи този проблем,но не си го обяснявам със спирането на тока и друг път се е случвало.Просто съм в невидение.Вече пет часа откакто съм си у дома миризмата не спира.Цялата стая мирише на пушек.Иначе камината си гори,достига си температурата,но ужасно мирише.Вратата и всичко останало е плътно затворено.Аз даже я почиствам всяка седмица,тръбите и отвора под пепелника,за да избегна евентуални проблеми,но ето,че от нищото изникват такива.Все повече се убеждавам като потребител на тази камина вече втори сезон,че това е пълен боклук за тези 2000 и кусур лева.Една машина за събиране на пепел,чистиш ежедневно,уж да си спестиш пепел и тем подобни,а то се оказа по-голяма разправия от обикновената.Пепел на всякъде,но не и в пепелника.Да не говорим,че и прахосмукачката за пепел е цяла отрова за организма,като тръгна да я почиствам ежеседмично.Единственото предимство е,че не носиш дърва.Всичко останало е пълен боклук.
ТиАс написа:До сега не имало никакви проблеми,детонации и други подобни.Вчера си горя идеално,но тази вечер имам усещането,че все едно някъде нещо е пробило и от капака горния изпуска силна миризма на дим.Незнам какво да правя.Така казваше една позната - Седнах и ревнах! А ти вместо това можеш да провериш уплътненията (аст. въжето имам в предвид) на вратата на сервизния капак отгоре дето казваш, че мирише най-много, дали е легнал както трябва, дали не се е изметнал, малкото капаче дето се оставя свободно да освобождава налягането при детонации, малките отстрани и те така. Все някъде има отвор и просто трябва да го видиш........