Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Timoti - специалист
пет дек 11, 2020 7:39 pmfilmatoplo написа:
:wink: Проблем общо казано ,ще се проверят връзките на кабелите на датчиците по платката за слаба връзка .По скоро ме интересува дали това се е случвало на някой ,при мен за 8 год -Не ,бърша диодите и готово,никога не съм ги слагал в графа проблем. :wink: Отворите са почистени.
Значи ако са прашни пелетите когато пуска при началния старт в тръбата се получава мъгла от ситната прах,(мисля някой от майсторите тук го беше обяснил,намерих логика в това).От слънчогледови не съм се оплаквал от дървесни този сезон на всеки старт грешка.За проба взех най -обикновенна сламка отрязах 2 парченца по 2см .диаметъра е идеален ,оптодвойките влизат стегнато така са една идея по раздалечени за сега нямам фал старт.Пп това разбирасе са неща които са коментирани тук просто съм един от пробвалите ги .
На единият има захранване, другият е пасивен- само сигнал, обратна връзка.
Ма той печката бил чувал, или тупал чувал, или брашнян чувал...тупаш го, пуска, ма файда няма.
На Христо му обясних какво става когато се разменят- Х. Това дори и здрави.
Ляв и десен, според разположението, но на платката са един до друг.
На активният е фенерчето, на другият е камерата.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 11, 2020 9:25 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Лазаре Благодаря за разяснението ,схванах- левия датчик на камера трябва да се вижда светлина -така се тества дистанционно ,а левия датчик е датчика който гледа светлината и ще реагира на светлина от фенерче.Ами утре тест ,дано се предаде без бой. :wink:
pechkata - специалист
пет дек 11, 2020 9:00 pmTimoti написа:
Значи ако са прашни пелетите когато пуска при началния старт в тръбата се получава мъгла от ситната прах,(мисля някой от майсторите тук го беше обяснил,намерих логика в това).От слънчогледови не съм се оплаквал от дървесни този сезон на всеки старт грешка.За проба взех най -обикновенна сламка отрязах 2 парченца по 2см .диаметъра е идеален ,оптодвойките влизат стегнато така са една идея по раздалечени за сега нямам фал старт.Пп това разбирасе са неща които са коментирани тук просто съм един от пробвалите ги .
Искаш да кажеш че те са пак във линия където са само че със по 2 см. са отдалечени един от друг...
Умно мн. добре... :supz:
Последна промяна от pechkata на пет дек 11, 2020 9:29 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Това е писано още при появата на горелката,и аз го давам като съвети .
Филме, единият си променя параметрите при осветяване- LED.
Другият просто регистрира това, докато го гледа- Foto.
пет дек 11, 2020 9:29 pmfilmatoplo написа:
Това е писано още при появата на горелката,и аз го давам като съвети .
Това не го разбрах. За кой пост се отнася?
Питаш за помощ, пък си съветвал...
Аха, ясно- да се отдалечат фотажите, на тръбички. Добре, че някои са чели, а други потвърждават, че е умно!
За 5 сезона нито веднъж не ми се запрашиха. Толко ли па ми бяха обезпрашени пелетите. Е, който е превъртал по 10-15 тона, на сезон, може да му се случи, но с 10 киловата радиатори, ще получи познанието на 3тата година, не на 3тата седмица.
filmatoplo - майстор
Съветвал съм -да се поставят шлаухки 2 см на тръбичките в които влизат датчиците на оптодвойката ,изнасят се по далеч от тръбата ,пак си се гледат но по малко се напрашват .Много пъти съм го и споменавал на хора по телефона .Туй ми стана дай съвет ,че моя инсталатор не ми вдига .
filmatoplo - майстор
Възможно ли е да са опушени вместо напрашени.На тази горелка димоотвода на котела е с голям хоризонтал ,абе комина е на 5 м .
Timoti - специалист
За това изрично споменах ,че съм го направил по ваша идея и просто споделям ,че действа .Поздрави! :partyman:
Филме, от какво ще са опушени бе? Кога иде пушек назад, по тръбата и към маркуча на големия шнек? Като ги чистят от прах, отделно ли трябва да ги манипулират за пушек?
Тимон хубу е чел, ама не е това причината.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: