Аз нямам пушене и детонации, стъклото не съм чистил от както я запалих за първи път, настройките ми са на 128 стр., камината е Мини Максима 27 КВт.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wpw
- специалист
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
ТиАс
- специалист
Относно моят проблем с пушека от камината равносметката вече втори ден няма проблем.Обяснявам си го онзи ден със спирането на тока,защото камината тъкмо е била запалена и тока е угаснал.Явно тлеенето на пелетите,или нещо друго са довели до това,защото вчера като я запалих,се усещаше слаба миризма и видимо камерата беше по черна и стъклото по-черно.Сега си гори нормално,стъклото светло и няма мирис.Дано нямам повече проблеми с нея.
gnt69
- майстор
ubobg написа:Здравейте колеги. Имам следния проблем зададох настройте от таблицата за инсталаторските настройки и сега камината не дига повече от 47 градуса на водата запали си нормално но до там някаква идея ? Благодаря предварително.Изчакай да стопли и ще вдигне.
Ама ако беше казал и със каква камина си и какво топлиш някой може да каже нормално или ненормално е това.
ubobg
- помощник
pandeli написа:Т.е., казваш, че си гори нормално, но не стопля водата над 47 гр. С? Това на коя степен го прави, първо, второ, какви са показателите на пар.50,51,52и 53? А за каква камина става всъщност въпрос? Предполаган на "Екоспар"?С Алба 18 съм на ауто. промених пар. 50,51,52 и 53 и се оправи.
marin_ks
- специалист
ТиАс написа:Преди 15 години поради липса на средства си взех ламарина тръби електрожен и електроди и сам си направих котле за да се грея и аз с парно. САМ, без да си имам хал-хабер от тази работа. С малко помощ от приятел стана и се надявах, че ще ме изкара година две. И така 15 години. Горях дърва, въглища, брикети, боклуци и какво ли още не. И представа си нямам колко отрова съм издишал от моята си самоделка. Сега, макар и с тая евтина печка се надявам да е по добре. Разбрах едно (и аз съм първа година на пелети с екошпар) собственика на тая камина трябва да може да я управлява. Да знае как работи и как действа. Какъв е принципа на работа и пр. и пр. Сега като нещо не знаем е по-добре да го научим. Не ги защитавам макетата ( аз самия съм родом от Петрич) но се надявам да си заслужават парите.marin_ks написа:Това имам в предвид,камини за хилядарки,но много неща не са направени както трябва ,има още много какво да се желае за тези пари.Например по-сложно почистване на този капак зад пепелника сигурно не може да се измисли.По-добре пепелника да го няма,в него се събира най-малко пепел,а да не говорим,че в този отвор и с ръка трудно се бърка за почистване,камо ли с прахосмукачка,или нещо друго.Просто се чудя какво толкова вложиха в тези камини за толкова пари,едни ламарини,полепващи се и събиращи пепел,както и едно стъкло,което за повечето от нас се оказва голямо разочарование,защото все пак си купил камина и искаш да виждаш огъня в нея , а не чернилката.Лично аз съм много разочарована.ТиАс написа: Да,капака над тези тръби е с три винта при мен и при положение,че до днес нямаше никакъв проблем и аз се чудя какво става.Определено не от комина,миризмата идва от капака над тези тръби и е много учудващо,че изведнъж се появи този проблем,но не си го обяснявам със спирането на тока и друг път се е случвало.Просто съм в невидение.Вече пет часа откакто съм си у дома миризмата не спира.Цялата стая мирише на пушек.Иначе камината си гори,достига си температурата,но ужасно мирише.Вратата и всичко останало е плътно затворено.Аз даже я почиствам всяка седмица,тръбите и отвора под пепелника,за да избегна евентуални проблеми,но ето,че от нищото изникват такива.Все повече се убеждавам като потребител на тази камина вече втори сезон,че това е пълен боклук за тези 2000 и кусур лева.Една машина за събиране на пепел,чистиш ежедневно,уж да си спестиш пепел и тем подобни,а то се оказа по-голяма разправия от обикновената.Пепел на всякъде,но не и в пепелника.Да не говорим,че и прахосмукачката за пепел е цяла отрова за организма,като тръгна да я почиствам ежеседмично.Единственото предимство е,че не носиш дърва.Всичко останало е пълен боклук.Колега давай съвет. Според теб коя ще е по добра на горе-долу същите пари. Щото парите си са от значение. Мога да те запозная с мои познати с камина за 7000 лв. и нищо като по съществена работа. Познат наскоро си взе и кам 25 за 5200 лв. Абсолютно същия дизайн ходове и пр. Даже и софтуера и е 99% същия. Така че според мен краката според чергата и каквото сабя покаже......
wpw
- специалист
Здравейте.
Котлето на "EcoSpar" което експлоатирам е Мини Максима 27 КВт. Пуснах го на 23.12.17г. Имам следния казус: Когато настройвам програмите (от 1 до 6) трябва да задам час на включване, час на изключване и температура. Моята камина има отзад извод, но в комплекта и нямаше датчик за температура и няма закачен такъв. Аз я регулирам само по тем. на водата. Като настройвам Р1 и сложа тем. например 31 градуса по целзий, то камината минава в модулация при достигане на тази температура, която я измерва в меню Т под номер 1. Аз мисля, че тя е около самата камина, но моята е изолирана и лесно достига зададената Т, като в този случай не може да стигне до зададена тем. на водата, в случай при мен 55 гр. Когато задам напр.40 гр. на температура на въздуха, достига 55 на водата, но разхода на пелети е много голями постоянно се мъчи да достигна 40 гр. около камината. Ако задам ниска температура при настройване на Р1, камината въобще не се включва.
дано съм обяснил нещата разбрано
Та въпросите са: 1. Мога ли да задам само час на запалване и гасене, без температура и тя да си модулира по водата?
2. Може ли да се променят настройките на програмите така, че да има температура на водата, а не въздуха?
3. Ако искам да настроя в един ден палене и гасене, как става това? Напр. пали 07.00, гасне 09.00 и после същия ден пали 16.00 и гаси 22.00. Като вляза в d1 например мога да сложа само една програма....
Благодаря на Всички за вниманието и успешна Нова година.
Котлето на "EcoSpar" което експлоатирам е Мини Максима 27 КВт. Пуснах го на 23.12.17г. Имам следния казус: Когато настройвам програмите (от 1 до 6) трябва да задам час на включване, час на изключване и температура. Моята камина има отзад извод, но в комплекта и нямаше датчик за температура и няма закачен такъв. Аз я регулирам само по тем. на водата. Като настройвам Р1 и сложа тем. например 31 градуса по целзий, то камината минава в модулация при достигане на тази температура, която я измерва в меню Т под номер 1. Аз мисля, че тя е около самата камина, но моята е изолирана и лесно достига зададената Т, като в този случай не може да стигне до зададена тем. на водата, в случай при мен 55 гр. Когато задам напр.40 гр. на температура на въздуха, достига 55 на водата, но разхода на пелети е много голями постоянно се мъчи да достигна 40 гр. около камината. Ако задам ниска температура при настройване на Р1, камината въобще не се включва.
дано съм обяснил нещата разбрано
Та въпросите са: 1. Мога ли да задам само час на запалване и гасене, без температура и тя да си модулира по водата?
2. Може ли да се променят настройките на програмите така, че да има температура на водата, а не въздуха?
3. Ако искам да настроя в един ден палене и гасене, как става това? Напр. пали 07.00, гасне 09.00 и после същия ден пали 16.00 и гаси 22.00. Като вляза в d1 например мога да сложа само една програма....
filmatoplo
- майстор
В ютуб има клипове с настройките точно на това потърси го ,клиповете са за камини екоспар Аурига повечето ,то управлението е същото.
nokoniko
- специалист
wpw написа:Здравейте.За всеки ден може да задаваш по 3 програми. Като влезеш в d1 /понеделник/и програмираш часовете за първото включване и изключване, натискаш стрелка надясно и вече може да програмираш второто включване и изключване след това отново стрелка надясно и отиваш на третия цикъл. Същото е за d2.d3.........
дано съм обяснил нещата разбрано![]()
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература