Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gustoraveli - специалист
чет дек 24, 2020 9:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 24, 2020 9:28 pmRumen89 написа:
Как бе господине как ще стане?
Когато идваш към София ми се обади да си решим проблемите.
В Грейко сайта значи информацията не е актуална за препоръчителните мощности.
В най големият лайнообразУвателен център, само в крайна нужда. Посещения на място се заплащат.
Заповядай в Аксаково! Тук със сигурност ще ти се помогне.
Има хора, на които все другите са им виновни, дори за това, че не могат да пишат правилно.

Трифонов, бъдни вечер е..
Почивам, хапвам, пийвам с приятели и роднини, но семейството ми е в Германия и тази Коледа и Нова година ще са там, заради измислената пандемия.
Така, че остави ги тези отоплителни инсталации, горелки.....
Радвай се на живота и близките, отопление ще има и след нас!
Весела Коледа!
Последна промяна от Gustoraveli на чет дек 24, 2020 9:59 pm, променено общо 1 път.
чет дек 24, 2020 9:54 pmRumen89 написа:
Извинявай, че ти прецаквам бизнеса. Знаем, че всички пожарникари работите 24 на три, но и заплащането не ви е ок и трябва да си докарвате доходи допълнително.
Така, че да ми кажеш, че модулираща горелка с мощност 7-30 kw прави нагар, защото била голяма за 240 кв.м е някакси несериозно.
Клеветиш ме, момче. Аз съм реален човек, а ти кой си, че да твърдиш подобни глупости.
Кака да те подведа под отговорност, за клевета? Как ще я докажеш, като си никой?
чет дек 24, 2020 9:58 pmGustoraveli написа:

Почивам, хапвам, пийвам с приятели и роднини, но семейството ми е в Германия и тази Коледа и Нова година ще са там, заради измислената пандемия.
Весела Коледа!
Ясно е как почиваш, хапваш и .....каквото и да е, докато просто си тук.
tianos777 - помощник
чет дек 24, 2020 9:05 pmTzinata написа:
чет дек 24, 2020 8:42 pmtianos777 написа:
Помоли Трифон да ти прати табличката на Брадъра (Господ здраве да му дава).
И това е началото. От там вече сам трябва да уцелиш вентилатора на колко процента, според това как гори. Най добре почвай да четеш темата от начало. 1400+стр. успех!
Таблицата която е за настройките, ако е тя, човекът вече ми я изпрати за което съм му безкрайно благодарен ! =D>
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 9:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
Извинявай, че ти прецаквам бизнеса. Знаем, че всички пожарникари работите 24 на три, но и заплащането не ви е ок и трябва да си докарвате доходи допълнително.
Така, че да ми кажеш, че модулираща горелка с мощност 7-30 kw прави нагар, защото била голяма за 240 кв.м е някакси несериозно.
Клеветиш ме, момче. Аз съм реален човек, а ти кой си, че да твърдиш подобни глупости.
Кака да те подведа под отговорност, за клевета? Как ще я докажеш, като си никой?
По правописа ти личи, че се изнервяш.
Не бъди толкова глупав имаш ми телефона и знаеш кой съм.
Gustoraveli - специалист
Хора, бъдни вечер е, спрете се нападки..
Яжте, пийте, веселети се, обичайте и уважайвате семейството, това е смисълът на живота!
Отопление.. горелки, ще се наредят.
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 10:08 pmGustoraveli написа:
Яжте, пийте, веселети се, обичайте и уважайвате семейството, това е смисълът на живота!
Смятам, че не съм го обидил с нищо.
Прави се на някакъв герой във форума.
Единствените хора, които са много в час с Грейко са Лазар Ганев и Филматопло.
Gustoraveli - специалист
чет дек 24, 2020 9:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 24, 2020 9:58 pmGustoraveli написа:

Весела Коледа!
Ясно е как почиваш, хапваш и .....каквото и да е, докато просто си тук.
Явно си задно колело без възможност за предно движение!
Жив и здрав и успехи през следващата година!!!
Gustoraveli - специалист
чет дек 24, 2020 10:14 pmRumen89 написа:
Трофонов е герой, той разбира от всякакви системи и горива!
Така, че се успокой и не му обръщай внимание!
Весела Коледа, карай я е по-спокойно момче!
чет дек 24, 2020 10:14 pmRumen89 написа:
Не си ме обидил. Просто се ядосвам.....но както и да е. Нямам ти №.
Честита Коледа на всички!

За да пада осветеността- горене на ниска мощност и поддържане. При поддържането е ясно колко е кислорода, но съчетано и с ниска 1ва степен, това води до натрупване на жаравата във височина, което крие пламъка от сензора.
Другата причина е следствие, при всяка пауза, след гасене, в "шепата" на горелката, на дъното, остава няколко милиметра твърда стопилка. Съвсем нормално, предвид конструкцията на горелката. След няколко паузи, това драстично "променя" първоначалното зареждане- идва много дозата, съответно все по трудно пали. Всъщност, за известен период от време си пали нормално, но понеже купчинката е високо, вижда пламък чак като поизгори.
Почиствайте главата на горелката всеки ден!
Не ми е ясно, защо се очакват чудеса и какво толкова има да ѝ се разбира на горелката.
Просто си иска нейното.

https://photos.app.goo.gl/ubQpBhYAt19SGA2B7
Изгаснала преди около 2часа.

https://photos.app.goo.gl/6Scrnz4Hue6jBc5X6
Това е пепелта от 2 паления- 4 часа работа, за последните 24.
Виждат се дребни бучки, които сами са изпаднали в пепелника.

https://photos.app.goo.gl/9eTSdF8JfrnHaKif9
Тук съм съборил само пепелта. Отдолу има жарава от тлеещи пелети. Без обдухване, тази температура слепва пепелта, на дъното на горелката. Следващата доза се качва по нагоре.
Вчера не съм я чистил. Румен забеляза изпадалите веизгорени пелети, които се дължат точно на това. Просто намалих с 3 секунди дозата и си влезе в норми.
Не е совалка пустата горелка.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет дек 24, 2020 9:28 pmRumen89 написа:
За 240 кв.м тази горелка ми харчи около 1.4 кг.-1.8 кг без да се гаси работи предимно между 7 и 10 киловата.
Ако стане минус 20 ще ми трябват 22 киловата.
Rumen89 написа:
Няколко "опорни точки", към които аз се придържам:
1. Къща 240м2 може да има топлозагуби 15кВтч, може да има и над 30кВтч. Имам клиент с къща 200м2, когото убедих, да си плати един ОВК проект, препоръчах му доверен проектант (Anton BM от форума) и се оказа, че за тези 200м2 при -11*С (изчислителната температура за Варна, за София е -15*С, но не е -20*С). И в проекта черно на бяло е записано, че на тази 200м2 къща с подово отопление и 10см изолация е необходим котел с мощност 11,9кВт. Естествено, че проектантът също се е презапасил, за да не се изложи, което означава, че реално и 10кВт котел ще свърши работа. Така че при избора на котел е най-важно да знаем колко са топлозагубите на къщата
2. Няма такъв пелетен, който да работи еднакво добре при 100% и при 25% мощност. Обикновено работят най-добре при 100% и с много компромиси при 25-30%. Ако изберем по-голям котел, той ще ни осигурява топлина и при -20, и при -30*С, но колко пъти на 10 години се случва да има така температура, и то за 1-2 дни? Ако изберем по-малък котел, той ще работи много по-добре (близо до номиналната мощност) през по-голямата част от зимата, но може да има недостиг при -15*С. Колко дни в годината са това - 0-3-5? Не е ли по-добре в тези няколко дни, ако имаме недостиг, просто да затворим крановете на 2 радиатора и вместо да се ширим в 240м2, просто да се свием в 200 или 180м2? Трябва да се избере един от двата компромиса - дали голям котел да работи почти през цялото време на минимална мощност (в неоптимален режим), или пък да изберем по-малък котел, който да работи в оптимален режим през 95% от времето, но с риск да има лек недостиг през 3 дни от годината.
3. За да взема решение какъв котел да препоръчам, освен горните опорни точки, аз се опитвам да събера и максимум допълнителна информация:
а) колко човека обикновено обитават жилището и колко по празниците
б) в какъв режим ще се ползва котела - дали ще работи постоянно или по някакъв часови график, или пък само събота-неделя и по празниците
Ако ще се ползва постоянно - възможно най-малкия котел с малки радиатори, ако ще се ползва тип вила - по-голям котел, с големи радиатори
В много от случаите влизаме в големи спорове с клиента - той държи на голям котел, аз на малък. В много случаи стигаме до компромис - да сложим по-малък котел, с уговорката после ако не е доволен - да сменим горивната камера с по-голяма. Досега се е случвало 3 пъти, без реално да има нужда, но по настояване на клиента. После като го попитам колко тона пелети е изгорил, се оказва, че той с 30-ка или с 50-ка е изгорил по-малко пелети, отколкото аз с 20-ката. Което означава, че и клиентът, и котелът са се мъчили, но на някои им харесва. :cool:
Имал съм случай, където на 500м2 къща съм монтирал 22кВт газов котел, клиентът плаща 500лв в най-студеното време и е много доволен. Имаше и друга оферта с 40кВт котел и беше много раздвоен, но ми повярва и е доволен. Като взех да го разпитвам колко хора живеят в тази 500м2 къща, каза - трима. Поисках да видя как 3-ма човека се ширят на 500м2 и се оказа, че реално се топлят 2 спални по 30м2 и един дневен тракт 80м2, другото е гаражи, мази и неотопляеми помещения
Така че Rumen89, аз ти препоръчвам да си смениш горивната камера с по-малка.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: