peletko написа: При мойте измервания доста добри резултати се постигнаха при всички ДАКОНИ, БУДЕРУСИ, БОШОВЕ и ЮНКЕРСИКолега, би ли споделил какво точно включва измерването?
Измервали сме и доста чугунени котли , но при тях бе постигнато КПД с 13% до 20% по ниско - уточнявам само при комбинация горелка/котел!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
здравейте предполагам че въпроса ми не е за тук , но не намерих друга тема , какво ви е мнението за пиролизните котли ?
Малкия
- специалист
Поиграх си малко да смятам и започвам да се разубеждавам с тези пелети. Направих една проста сметка, като изчислих количеството дърва което горя за един сезон колко енергия ми дава, получената енергия я обърнах в количество пелета, което ще ми трябва за да получа същата енергия и ми излиза, че експлоатационните разходи са ми с 60% повече
.
Поиграх си, защото като видях по колко горите си викам бре, не може да е толкова много, но сега вече не мисля така.

Поиграх си, защото като видях по колко горите си викам бре, не може да е толкова много, но сега вече не мисля така.
radiocontrol
- специалист
Малкия написа:Поиграх си малко да смятам и започвам да се разубеждавам с тези пелети. Направих една проста сметка, като изчислих количеството дърва което горя за един сезон колко енергия ми дава, получената енергия я обърнах в количество пелета, което ще ми трябва за да получа същата енергия и ми излиза, че експлоатационните разходи са ми с 60% повечеЧесно казано 60% ми се струват голяма разлика виж на около 40% съм съгласен.Но винаги има “но“ дървата искат цепене зареждане на котела поне по два пъти на 24 часа (ако искаш наистина да ти е топло) та изискват време което аз лично нямам. Такаче колега има една максима "кефа цена няма".Кеф ми е че сутринта като стана ми е топло,кеф ми е че като излезна от вкъщи женами и дето са на топло и не са ангажирани с котела.Кеф ми е е че в неделя сутрин го чистя за 30минути и му казвам "чао" до другата неделя.Не ми мирияще на въглища.Е на толкова плюсове майната им на 40% в повече..
filmatoplo
- майстор
Хич няма да се оправдавам
, под скъпия котел от 10 000 лв , съм имал предвид мое лично мнение .За Пиролизните котли - супер са , само да имаш сухи дърва с 18-20 % влажност , и да ти се занимава въобще с зареждането им
.

syncho
- майстор
То разлика винаги ще има. Не можете да сравнявате един котел на една къща с друг котел на друга къща колко горят. Има прекалено много променливи, като най-голямата от тях е самия потребител. Най-точния отговор на въпроса "Колко гори?" е "Колкото му дадеш.". Има хора, които обичат да стоят на по 30С, има и такива, които 20С ги задоволява напълно. Как ще сравните разхода на котлите на да речем тези двама човека? От там после се почва с разлики в изолациите, разположението, географското разположение (респ. атмосферните условия) и т.н. Това го обяснявам на всеки клиент и после следва въпроса "И въпреки това колко гори?"...
mtodorov
- помощник
Здравейте. Аз ще отоплявам около 260 до 300 квадрата с пелетерм
.Вече е монтиран за което благодаря на Lazar Ganev и му пожелавам много доволни клиенти
. В момента съм го пуснал на минимална мощност 9кв поради факта че все още не живеем в къщата. Температурата тази сутрин при -5 навън вътре беше между 15 и 17 градуса. Разхода струва ми се е както по каталог 2.4кг на час. Котела работи постоянно и все още не е вързан стайния термостат. Ще видим занапред как ще е но със сигурност е доста по автоматизиран от котел на дърва и въглища и времето което отнема за обслужване е много по малко.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература