Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Споко, не са много бройки. Но съпротивлението се сменя шибано и ако се появи такъв проблем предпочитам да сменя платката за по-бързо.
essenov - специалист
Интересно четиво относно кабела RS232 (COM) към USB: http://bgcctv.com/blog/?p=382
Browning - помощник
n.ganev написа:
От това което съм чел разбрах че се наложило да се прибира от лов поради проблем - но какъв така и не разбрах :? . Извинете, но от лов си тръгвам само при обявена бедствена ситуация! Нека колегата сподели.
Здравей колега щом си ловец значи знаеш какво е да те връщат от лов колко е неприятно женати да звани на пусията и на постоянно мрънка колко е студено на бебето колко е студено на децата , ти поне трябва да ме разбереш щом си колега. Та по въпроса с проблемите .Тръгваш сутрин на лов горелката работи нормално топло супер без прекъсване 24 часа но към обед пеква едно слънце от нищото и горелката минава в SUSPEND и шнека затяга и бушона изгаря /става въпрос за шнека на горелката/ но слънцето се показало само за 2 часа и се скрина и става студено .Следващата седмица пак горелката е спряла и изписва Pileti jam .Звъня на майстора и почваме цял ден да умуваме ,докато жена му най накрая и на него започна да звани че е студено в тях не е запалил парното , но какво да се прави приятелче от деца сме израснали ФИЛМА е верен и на всеки ще помогне. Разбрахме че прави нагар между шнека и корпуса и там затяга ,но когато горелката е странично на котела GREYKO не се вижда нищо вътре бъркаш с една отвертка и чагарташ докато не изкараш нагара от вътре ,казваш си супер намерихме решението :-D да ама не в събота преди да да тръгна на лов слизам почиствам нагара пускам и тръгвам отивам на лов и ми звънят пак е студено идвам си пак е угаснал е ми как човек да не иска да го хвърли в морето.Също при нас на морето имаме проблем с тягите на комина като се раздуха морския в котела става като турбина ще дръпне и пелетите през комина намалявам въздуха ,морския утихва бягай сега увеличаване .
i_minov - напреднал
Купих си този кабел http://www.elimex.bg/product/65519/cabl ... rs232.html, но компютърът ми с Win XP не може да го разпознае. Пробвах с различни драйвери, които намерих в нета, но неуспешно. В Device Manager излиза usb-ser! неразпознат драйвер и изобщо нямам com port. Някакви идеи?
alex_serviz - специалист
Към Browning:
Аз не случайно бях ви предложил да сложите горелката на вратата. Ще се намали пепелника, но пък е удобно за чистене на огнището и шнека. Другия вариант - както каза и Лазар, разхлабваш болта на фланеца, вадиш горелката навън и си я чистиш на спокойствие. Утре вечер ако се сетя ще снимам "чегърталката", която си приспособих за тази цел.
Ето я и нея:
Изображение
Изображение
Последна промяна от alex_serviz(стар) на ср фев 18, 2015 6:44 pm, променено общо 1 път.
stilian20 - специалист
i_minov написа:
Купих си този кабел http://www.elimex.bg/product/65519/cabl ... rs232.html, но компютърът ми с Win XP не може да го разпознае. Пробвах с различни драйвери, които намерих в нета, но неуспешно. В Device Manager излиза usb-ser! неразпознат драйвер и изобщо нямам com port. Някакви идей?
Диск с драйвери към кабела няма ли? Може и да имаш проблеми с драйверите ти на усб-тата кои номер грешка ти дава?
Имал ли си проблеми досега със някое устройство което си закачал към усб?
Пробвай го и на някой друг комп.
i_minov - напреднал
Диск с драйвери няма, може би е фалшив кабела, иначе проблеми с други usb устройства никога не съм имал. Кажете откъде сте купили работещ кабел.
Radoslaw - специалист
i_minov написа:
Диск с драйвери няма, може би е фалшив кабела, иначе проблеми с други usb устройства никога не съм имал. Кажете откъде сте купили работещ кабел.
По горе ,колегата ви е дал отговора.Не може при 15 лв производствена цена ,вашия да е 8лв.Няма да тругне,пробвано е.Докато не си купихме един за 30.С него няма проблем.
stilian20 - специалист
Radoslaw написа:
i_minov написа:
По горе ,колегата ви е дал отговора.Не може при 15 лв производствена цена ,вашия да е 8лв.Няма да тругне,пробвано е.Докато не си купихме един за 30.С него няма проблем.

15лв може да струва ако ти сам си го правиш на китайците не им излиза толкова със сигурност
моят кабел също струва точно 15лв а производителя не ми е познат че да ми го даде без печалба.

нека и колегите да споделят колко пари са дали за кабел усб към рс232
milo65 - специалист
Горелката прави нагар в малкия шнек и нищо не може да го предотврати, освен ръчната ми намеса. Дали ще е в съспенд или без, дали с австрийски или с български пелети "от дървесина" - все тая, нагар в малкия шнек си се образува все повече с всеки изминал ден, ако не се чисти редовно/на 3-4 дни/...напомнянето за почистване идва с едни пилещи мозъка звуци...така, че не си го причинявам, почиствам си редовно. Това ми е и почистването на горелката, друго наложително почистване изобщо не се налага да правя, т.е. такова, което да предполага спирането й от работа- пепелта е много малко, отварям вратата, докато работи, и пускам прахосмукачка- 30 секунди, затварям и кеф! По ризата на котела няма почти нищо за чистене, буквално. Споделям, не се оплаквам, доволен съм! Разходът ми е по-малък- противно на очакванията, от миналите 4 години, когато бях на екобрикети, които трябваше да обслужвам сам и като забравя да сложа на определеното време...градусите паднали..знаете как е. От 21 септември до момента, при поддържани градуси 23.5-25гр. в интервала от 9 до 24ч., и от 24- до 9ч.- 22-22.5гр., са употребени 3.8т. чамови пелети. Котел чугунен едноходов, с поставени плочи- за още един ход, къща- 205-210 кв.м с изолация и троен стъклопакет. Благодаря на всички от форума, които ми помогнаха със своите ценни съвети!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: