Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Тръба вътрешно Ф55 ако намериш ще е добре. Може и малко стругар да я разстърже за да доближиш този размер. Аз поне така бих постъпил.

Корпуса на моята горелка и шнека влизат с не повече от 1-2 мм луфт. Гори и въглища, може и пелети...
Последна промяна от шоп на чет окт 05, 2017 2:12 pm, променено общо 1 път.
slavixristov - специалист
Сега купих тръба за шнека ф60х1мм. мисля че е идеална.
phantom_ - специалист
Щом ще гориш дървесни пелети няма да имаш никакви проблеми.Чакаме снимки от проекта :roll:
Това са част от материалите, има още от тръбата ф60мм.
Имам още малко да оправя софтуера за управление на горелката и ще кача видео.
Изображение
phantom_ - специалист
А тръбата от която ще правиш суплото какъв диаметър е,струва ми се малка :? Минимум трябва да е 160мм
Ами около 140мм. това е вътрешният диаметър, не ми трябва по голяма .160мм. не е ли голяма ?
Горивна камера ф204 и дължина 279 е за около 50-150 kW
А моята тръба ф140 е за около 30 kW
filmatoplo - майстор
Кой ви каза че има лимит на суплото ,колко е при Фероли фабрично около 140 мм ,има преработка и на 108 мм .При горелките Бурнит 70 киловата тръбата е 170 мм .
Според вас какво е хубаво да има в управлението на горелката ?
За сега съм добавил екстри като управление с блутут, всичко което прави горелката като дозиране и всичко друго ще може да се управлява и следи от смарт фона ви.
Какви други глезотийки да добавя ?
phantom_ - специалист
И аз съм с такова и много му се кефя!В момента съм го настройл да се пали сутрин и вечер и всичко е без проблем,прибирам се и топло :-D ставам и пак топло, еб@си кефа :-D и то с минимален разход.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: