вт фев 02, 2021 6:40 pmpepi3196 написа:Всяка горелка работи най-добре на номинална мощност - мощността, за която е изчислявана и най-зле - на минимална мощност. Никоя горелка не се изчислява за работа на минимална мощност, няма смисъл от това. Размера на горелката/котела се избират според топлинните загуби на помещенията, които ще се отопляват. Ако топлозагубите ти са 7-8кВт, няма смисъл да взимаш 20кВт горелка/котел и да я караш да работи постоянно в зоната на минимална мощност, а е най-добре да избереш 10, максимум 12кВт горелка или котел, който да може да слиза до 3-4кВт минимална мощност, като се наложи. Лошото е, че на пазара няма такива самостоятелни горелки, които да монтираш на съществуващ котел, а има само 10-12кВт котлета с вградени горелки. Режим "поддържане" при RB е предвиден да е без вентилатор - вентилаторът по никакъв начин не удължава времето на поддържане на огъня. Но за едно добре изолирано жилище с малки топлозагуби е добро решение работата по стаен термостат или в режим "таймер", тъй като стайната температура пада бавно и горелката почива дълговт фев 02, 2021 6:05 pmshopa1981 написа: ,, благодаря за отговора Пропуснах да кажа че и аз съм на слънчогледови пелети и предполагам няма смисъл да го пускам вентилатора значи или пък да пробвам на 20% какъв ще е резултата А това 50 минути поддържане трябва ли да го намаля защото в упътването го пише че трябва да е на 50 минутиСпоред мен горелката нещо не е сметната като хората, защото при работа на минимална мощност и в подръжка създава само ядове.
Спецовете казват, че трябва да се избягва такъв режим.
Решението е работа в режим "таймери" или монтаж на буфер.
вт фев 02, 2021 10:20 pmgnt69 написа:Ето жената от пазаравт фев 02, 2021 8:49 pmpepi3196 написа: Потърси във форума, има инфо и то прясноКажи де срам ли тъй, како ма пращаш да чета. И друго да питам от опит ли го казваш или го чу от една жена на пазара.![]()
![]()
viewtopic.php?f=10&t=61386
Нямам опит с тази горелка, но с Грейкото се боря пети месец