Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
pepo7603 написа:
Колеги,почна пак сезона.Но нещо ме тормози,трети сезон ши започна ,и ми прави впечатление че като загрее вдига много налягането .Студена 1,5, и като загрее утива почти на 3,0бара.до сега нее била така ,вдигаше от 1,5 до 2,0 което е нормално /мисля/.Червения разш. съд в нея той ли се ебава,трябва ли да се пълни с вода?
Незнам дали е съвпадение,но моята камина прави същия парадокс. 3 сезон ще ми , тая година за първи път -студена 1 бар,като загрее 2 бара.
Но започнах да чувам помпата да притропва вътре нещо,чакам я всеки момент да ражда.
pepo7603 - помощник
Ако,усетиш от къде идва тая разлика,ши почерпя ако споделиш :partyman:
filmatoplo - майстор
Как от къде ,мембранния разширителен съд е напомпен повече от необходимо ,има и втори по лош вариант - мембраната да е спукана .Най бърз начин е да се отвие капачката на вентила на съда и да се провери дали има въздух в него .Вентила е като вентил на вътрешна гума ,на кола колело с игличка .Моля само не казвайте - къде се намира този вентил (че това може да ви струва едни 70 лв за нов съд) :wink: но да не мислим за най лошия вариант.
pepo7603 - помощник
колега нее,пукнат,игличката е здрарава,но не съм сигурен тоя съд с вода или със въздух трябва да е пълен
pepo7603 - помощник
benimm8808 написа:
pepo7603 написа:
Колеги,почна пак сезона.Но нещо ме тормози,трети сезон ши започна ,и ми прави впечатление че като загрее вдига много налягането .Студена 1,5, и като загрее утива почти на 3,0бара.до сега нее била така ,вдигаше от 1,5 до 2,0 което е нормално /мисля/.Червения разш. съд в нея той ли се ебава,трябва ли да се пълни с вода?
Незнам дали е съвпадение,но моята камина прави същия парадокс. 3 сезон ще ми , тая година за първи път -студена 1 бар,като загрее 2 бара.
Но започнах да чувам помпата да притропва вътре нещо,чакам я всеки момент да ражда.
Колега,аз намерих моя проблем,игличката на мембранния съд се сдухала,сега я смених и напомпих до 1,2бара,щото гледам на него пише 1,5 бара,
bondo77 - напреднал
колеги,кои параметри да променя за да не влиза толкова често в охлаждащ режим.
benimm8808 - специалист
bondo77 написа:
Напиши точно какво се случва за да добием престава,защо влиза толкоеа често в wait cooling.
В повечето случай,малко инсталирана мощност на радиаторите или завишени настройки на пелетите.
nedelchonecev - специалист
datas написа:
Благодаря на koko_t за инструкцията.
Искам да попитам тези които са с бърнит 25 плюс имат ли термостат за стайна температура дето е с кабел на другите камини гледах мойта
никъде не видях и като натисна да ми покаже температурата ми пише LO

Може ли да ми пратите инстукциите за бурнит 23 kв
благодаря предварително
поща dechinecev@gmail.com
bondo77 - напреднал
benimm8808 написа:
bondo77 написа:
Напиши точно какво се случва за да добием престава,защо влиза толкоеа често в wait cooling.
В повечето случай,малко инсталирана мощност на радиаторите или завишени настройки на пелетите.
най вероятно от завишени настройки на пелетите.сега горя други пелети с предишните не правеше така.настройките ми са;load pellet-6,coclea power1 0.6 , coclea power2 0.8 , coclea power3 1.2 ,coclea powar4 1.6
nedelchonecev - специалист
Колеги много ви моля ако някой има заводските настройки на бърнит 23 кв със стария контролер да ги изпрати и също така ако има технически инструкции.
dechinecev@gmail.com

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: