Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks - специалист
Driver12 написа:
И аз подозирам че тягата е твърде силна :cry: . Идеи как да я намаля? :?
При възможност пробвай с друг комин. Може отгоре на комина да се постави капак с отвор 120 и с опция да разширяваш или стесняваш, С но тягата от протежението ще се запази. С втора клапа в долния край на комина значително ще се намали тягата, но тя трябва да е над розетката за камината. По скоро е предположение. Комина така или иначе ще си остане Ф 200 така че тягата пак ще си я има. Бих предпочел варианта с друг по-малък комин. Успех........
kamina.alba18kw - специалист
Колеги не вярвах, че ще ме застигне и мен рази зла участ, но вчера се запалиха кюнците. Възможно ли е да е от вятъра който беше доста силен и да е блъскал саждите обратно на долу. Сега от красиви иноксови кюнци станаха в шарени боклуци. Кажете от какво мпже да е. С тези си настройки работи повече пт 2 месеца и няма никакъв проблем
pavlovip - напреднал
Темата с тягата и размера на комина е добра. Не бях проверявал но след като прочетох последните мнения се оказа че и аз имам същия проблем. На 3 степен при разпалване стига до 230 градуса, а в режим на модулация е около 160-150 градуса. Колко всъщност трябва да са градусите на различните степени?
Но не за това искам да попитам. Вчера взех за проба нови пелети (Лайфпак). Сега камината работи 30-40 мин. достига до зададената стойност на водата и вместо да влиза в модулация тя влиза в режим на обдухване и се изключва. При падане на температурата на водата с 5-6 градуса се включва отново. Според мен пелетите са по-калорични. Тази въпроса ми е как да я вкарам в модулация а не постоянно да включва и изключва?
nokoniko - специалист
pavlovip написа:
Темата с тягата и размера на комина е добра. Не бях проверявал но след като прочетох последните мнения се оказа че и аз имам същия проблем. На 3 степен при разпалване стига до 230 градуса, а в режим на модулация е около 160-150 градуса. Колко всъщност трябва да са градусите на различните степени?
Но не за това искам да попитам. Вчера взех за проба нови пелети (Лайфпак). Сега камината работи 30-40 мин. достига до зададената стойност на водата и вместо да влиза в модулация тя влиза в режим на обдухване и се изключва. При падане на температурата на водата с 5-6 градуса се включва отново. Според мен пелетите са по-калорични. Тази въпроса ми е как да я вкарам в модулация а не постоянно да включва и изключва?
пар. 95 и 96 колко са ти ?
pandeli - напреднал
За да си изградя мнение по темата имам два въпроса, всъщност три: какво да се разбира под режим модулация, каква е камината и какви са стойностите на П.92 и 97? Стойността на п. 92 е от особено значение при мен с Минима-та 12 кВт, напр. при едни и същи (качествени пелети) промяната на стойността на п.92 води до различна температура както на изх. газове, така и на "водата"(при мен е антифриз).
Vartasilver - специалист
nokoniko написа:
Driver12 написа:
Здравейте колеги! От ноември 2017 имаме Алба. Температурата на димните газове е твърде висока - 180, 200 С* на 1-ва до 250- 260 С* на 5- степен. Техника каза, че е запушен комина, но това е невъзможно защото е с ф 22. Препоръча основно почистване на камината, но и след това градусите не спадат с повече от 20-30 С*. Чудя се възможно ли е проблема да идва от притока на твърде много свеж въздух, тъй като майсторите пробиха дупка в стената и изведоха тръба за свеж въздух навън ?
С това ще паднат със сигурност - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y
И на 5 колко градуса поддържа ?
nokoniko - специалист
Vartasilver написа:
nokoniko написа:
Driver12 написа:
Здравейте колеги! От ноември 2017 имаме Алба. Температурата на димните газове е твърде висока - 180, 200 С* на 1-ва до 250- 260 С* на 5- степен. Техника каза, че е запушен комина, но това е невъзможно защото е с ф 22. Препоръча основно почистване на камината, но и след това градусите не спадат с повече от 20-30 С*. Чудя се възможно ли е проблема да идва от притока на твърде много свеж въздух, тъй като майсторите пробиха дупка в стената и изведоха тръба за свеж въздух навън ?
С това ще паднат със сигурност - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y
И на 5 колко градуса поддържа ?
При мен стига до около 90 градуса. Даже точно, като я изчистя повече от 82 не вдига.
pavlovip - напреднал
nokoniko написа:
pavlovip написа:
Съжалявам за късния отговор но работа, какво да я правиш. ПАР 95 и 96 5. Ако правилно разбирам това трябва да означава че подържа +- 5 градуса? Или бъркам?
pavlovip - напреднал
pandeli написа:
За да си изградя мнение по темата имам два въпроса, всъщност три: какво да се разбира под режим модулация, каква е камината и какви са стойностите на П.92 и 97? Стойността на п. 92 е от особено значение при мен с Минима-та 12 кВт, напр. при едни и същи (качествени пелети) промяната на стойността на п.92 води до различна температура както на изх. газове, така и на "водата"(при мен е антифриз).
Камината е Алба 18. ПАР 91 е 1 а ПАР 97 0. А иначе съм с вода. По отношение на модулация аз си го обяснявам с режим на работа в които подържа зададените параметри и работи на минимална степен. С предишните пелети (от които не съм доволен, правят много пепел и самите те имат много прах в чувалите) работи в продължение на часове без да спира и да се изключва и подържа температурата точно в зададените граници от +5 градуса. Сега работи около 50 мин достигна 61 градуса на водата което е с +7, и се изключва и започва да се обдухва. Така ще духа в продължение на 4-5 мин и ще се изключи докато водата не стигне до 49-48 градуса при което ще се запали отново.
nokoniko - специалист
pavlovip написа:
nokoniko написа:
pavlovip написа:
Съжалявам за късния отговор но работа, какво да я правиш. ПАР 95 и 96 5. Ако правилно разбирам това трябва да означава че подържа +- 5 градуса? Или бъркам?
Точно така. Затова те питах, защото ако надвишава тези +5 градуса ще изключи. Ако е така, увеличи го. Максимално е 10 и аз си го направих толкова, за да няма изключване.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: