Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
Всички търсим, но и в София няма. Открих във Враца слънчогледови 8мм, но те стават само за промишленни цели / така ми каза производителя на котела/. Ако някой има друга информация, ще съм му много благодарен :drinkers:[/quote]

Ние по морето така викаме, "Като няма риба и цацата е риба" . Аз горих за проба слънчоглед и на лято смятам да се нахапляря с такива.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пелетерма е промишлен котел Ники, става за всичко :) .
nnikbg - специалист
Шапка ти свалям Велики Майсторе :-D . Чудя се сега къде да намерим един склад и даго напълним с гориво за другата зима. :?
Имам склад бе, няма страшно :-D
deyanyovkov - специалист
nnikbg написа:
Шапка ти свалям Велики Майсторе :-D . Чудя се сега къде да намерим един склад и даго напълним с гориво за другата зима. :?
Давай, сега е момента:). Във Враца има 100 тона слънчогледови пелети на 200 лв.
vladislavpet - напреднал
LazarGanev написа:
Пелетерма е промишлен котел Ники, става за всичко :) .
VIADRUSA ще има ли проблем с тия пелети??
Зависи от горелката, ама би трябвало да работи, не знам
turistak - специалист
nnikbg написа:
Аз горих за проба слънчоглед и на лято смятам да се нахапляря с такива :drinkers:
Ей сега говорих със сервиза на Ерато относно хода на почистващото бутало на Пелетерм 30v2 - нормално било да има ход до средата на "паничката".
Та на темата - пелети от слама и слънчоглед да не се ползват в него защото били богати на силиций.

Силицият е причина за бърза корозия на горелката!!! /цитат/
nnikbg - специалист
Нерде, силиций + висока температута = стъкло = на корозия ???!!! :?

Данеби да са имали в предвид Сяра. Щото сярата в слънчогледовите е около 0,01 % ,а удобреното гориво от Ерато е с максимум 0,05 % сяра.
По мое мнение това не е проблем при разлика в цената близо 150 лв/тон.

Тук може да видите стандартите за пелети. За силиций никъде не се говори.

http://www.euba.bg/index.php?option=com ... 6&Itemid=4
joro_vn - специалист
Някой нещо не е разбрал. Що пък да има много силиций в слънчогледовите люспи и сламата ?????? :? Пък и да има много важно, както каза колегата....
А ако имат предвид сяра - не виждам нищо страшно ако се поддържа температурен режим на котела и не се допуска кондензация по стените.
П.П. Аааа, ставало въпрос за корозия на горелката....Тоест при висока температура. Това според мен са пълни глупости.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: