вт окт 26, 2021 8:30 pmico_3 написа: Аз имам едно питане?С тия цени на пелетите и липсата им има ли възможност да горя дърва и въглища в котела който е виадрус а горелката е монтирана отдолу в кутия.Може да гориш дърва и въглища. Необходимо е да сложиш една ламарина между котела и кутията и над ламарината стария пепелник. Трябва да освободиш горивната камера на котела от разни ходове, ламарини, шамотни тухли ако си слагал. Дървата и въглищата нямат автоматично подаване
пон окт 25, 2021 8:30 pmlaguz написа:Аз съм с горелка Грейко 20кВ без звезда (старо управление)пон окт 25, 2021 12:46 pmLazarGanev написа: Не разбирам как човек да очаква малък разход, като котелът е три пъти по-голям от нуждите, а и къщата е без изолация?Искам да Ви попитам нещо конкретно. Това ли е горенето което трябва да се постигне?
Ще съм наистина благодарна, ако ми отговорите на въпросите.
Прави ми впечатление, че пепелникът е по-тесен от горивната камера където е главата на горелката. Може да купиш шамотни тухли (65х110х240мм от Баухаус) и да ги наредиш покрай две от стените. Може да се сложи и неръждаема чиния над пламъка като дожигател... Как точно да я закрепиш не мога да кажа, тъй като не съм виждал този котел. Цитирам Шоп "Руснаците използват термина: "дожигател" т.е тази супер нагряат диск доизгаря всички недоизгорели газове образували се от твърдото гориво". Задължително алпака/неръждавейка. Шмиргеловите дискове прегарят и се чупят от високата температура.
viewtopic.php?t=51798&start=20
@Анди - чиния от неръждавейка има ли смисъл при котел Грейко ооь
30кВ или по-скоро не. Миналата седмица бяха пуснали за 3.5лв в Кауфланд