Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
filme ,може би няма да подминеш мнението ми ,макар ,че не съм чел форума скоро ,но аз имам една идея за горелка ,която като я погледнеш отгоре да виждаш все едно,че гори газов котлон . М/у другото в момента съм на 65 градуса на водата и по потник ,трета степен на натурелата е на 4 сек подаване /65 сек цикъл и 60 % вентилация ,черупките съм ги смлял дребно за икономия на място в мазето ,обема им падна 1/3-та
andro440 - майстор
Между другото ,трябват ми две тръби неръждаеми за серпентини ,някой ако може да ме насочи от къде . фи 22 ...фи 25 -два броя по 6 метра
andro440 - майстор
slavixristov написа:
Ами около 140мм. това е вътрешният диаметър, не ми трябва по голяма .160мм. не е ли голяма ?
Горивна камера ф204 и дължина 279 е за около 50-150 kW
А моята тръба ф140 е за около 30 kW
хем идеи даваш ,хем питаш ,айде да видим колко тона си изгорил напролет
andro440 - майстор
"Бай Гого"]Мъчим и една с вътрешен шнек..

Добре е замислена ,но не знам какво толкова ти харесва в това -да караш топлото да се движи по хоризонтал .и ако не е проблем да споделя ,нещо ,което не ми харесва ,но само на лично
andro440 - майстор
slavixristov написа:
Няма ирония. Зададох един въпрос и то елементарен за шнека и размерите му и сигурно 100 човека го прочетоха но само двама решиха да помогнат.
Не продавам нищо.
Не съм търговец и нямам намерение да правя пари от контролера които направих, затова написах че ще помогна и аз на отзовалите се.
Реших да си направя контролер след като прегледах какво се предлага на пазара, дори и най-модерните модели не отговарят на изискванията ми към едно управление на горелка.
Стига да искаш мога за 15 минути да ти събера едно прецизно управление на подаващият шнек и да го снимам .
Ще го направя за да се убедите в това което ви пиша.
първия ми опит,за управление, след като сътворих механиката ,беше с един 555 таймер с две времена , освен това добавих и датчик температура ,който от своя страна променяше времената подаване и пауза ,както и въртенето на вентилатора , всичко се оказа едно много изгубено време ,макар ,че постигнах добри резултати , има голямо значение обаче ,какво горим ,колко обем топлим и колко мощност ни трябва .има значение и е много важно ,как електрониката и човека се сработват ,както и колко ефикасно ще изгаря горивото ,и до сега никой не е измислил нещо ново за да получи евтина енергия стига сме се залъгвали ,че с телефона ще си топлим къщата ,може да палим и да гасим парното ,нищо по вече
slavixristov - специалист
Управлението ми е най-малкият проблем, какво сложно намирате в него ? Едно време имаше само руски части и тук-там по-малко немски, сега с съвременните микроконтролери е в пъти по-лесно, да трудно се учи човек на програмиране но когато го направи нещата са лесни.
Форумът е да си помагаме а не обратното, ясна ми е работата на една горелка на пелети и какво се иска от електрониката която я управлява, питах това което не ми е ясно и Благодаря на тези които се отзоваха.
filmatoplo - майстор
:) Андро твоя случай е добър ,но и горивото ти е добро .
phantom_ - специалист
Ето и едно клипче на другата ми горелка.Управлението позволява да се програмира работата по часове,и сутринта като стана много се кефя :supz: и то при минимален разход.
https://youtu.be/Yzc9jsWU_VY
filmatoplo - майстор
:supz: Кво нещо цяло море ни дели ,а на еднакви джаджи се кефим . :wink: Тя като Грейко всеки ден такива паля .
phantom_ - специалист
Да като грейко е идеята е такава :) Днес поръчах и един безжичен стаен термостат че дори и да гори по няколко часа става голяма жега :lol:

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: