Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Може ли като лек чертеж някой да пусне къде точно се слага тази кутия?
Кутията се слага под котела. Целтта и е:
1 да може на котела да се монтират почти всички типове горелки
2 да се увеличи топлообменната площ
3 да има голям пепелник

Има различни видове дискове.
1 ако искаме само дефлектор можем да използваме обикновен елемент от дискова брана ( чизел ) Намират се и без пари
2 да имат дефлекторен ефект + катализаторен. Тогава се използват корундови и карборундови дискове. Намират се такива и за 5-10 лв

Вторите са в пъти по-ефективни. Писал съм многократно тук какъв каталитичен ефект имат. Руснаците ги наричат "дожигатели" За целтта горенето трябва да е оптимално ( номинална към максимална мошност) диска да побелее и да хвърчът искри от него ( който е ковал желязо знае за какво говоря)
Miro4774 - специалист
Не съм много запознат но мисля, че Котел Де дитрих е и от долу с водна риза не мога да си представя как ще седи тази кутия в такъв вид котел.
шоп - майстор
Точно така, Дедитрих е с водна риза най-отдолу и движеща се скара.

Повдигането му на кутия пак увеличава площа на топлообмена. Просто кутията е малко по-сложна заради S образният преход.
Miro4774 - специалист
До колкото видях котела се реже от долу и се слага горелката в кутия. Нещо не мога да схвана как ще стане при де дитриха :)
шоп - майстор
Не гледай кутиите за виадруси и симета. Там се реже
При дедитриха нищо не се реже

Там има S образна кривка. Именно заради нея кутията е малко по-сложна за изработка
Miro4774 - специалист
Ако може да ми дадете тел номер или да се обадите вие на 0888377887 за да малко по голяма консултация, че при мен положението е много кофти.
Miro4774 - специалист
Никъде не намирам в интернет как седи кутията.
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Никъде не намирам в интернет как седи кутията.
Не намирате, защото Дедитриха е с малко по-сложна преработка и по-малко хора го слагат на кутия.

Тук във форума имаше снимки на кутия с S образен преход към котела, но не ми се търси. Не очаквайте чудеса от кутията. Я свали разхода с 5-10% я не. Просто ще имате огромен пепелник и рядко чистене на пепелтта.

Ако нямате топлоизолация на къщата няма как да намалите разхода на пелети. Започнете от нея.

Купете си за 10-20 лв един термометър с дълга сонда и премерете темп. на изгорелите градуси.
Това е първото нещо преди да започнете тунинг на котела
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 0-14350054 аз използвам подобни. към 20 см е дълга сондата. Имам и инфра ред лазарен за 30-40 лв, но той мери само температурата на фукса.
gnt69 - майстор
Ето снимки на s образна кутия.

viewtopic.php?f=10&t=44543&p=741469&hilit=%D0%A8%D0%92%D0%95%D0%99%D0%A6%D0%90%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98#p741469 :partyman:
lz2skt - специалист
Гледайки по снимки на Дитрих ми се струва,че доста му е висока горивната камера и там евентуално може с тухли още един ход на газовете да се направи.Ако се направи на кутия,да се сложат тухли на мястото на п.скара ,но не до дъното за да има ход на газовете и от там с др.тухли наредени с отвор противоположен на долният ...като отворът и височината на тухлите да е на нивото на горната вратичка....Като идея

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: