Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
При възможност,ще снимам!
ediv - специалист
lusynik написа:
Може,но се променя начина на отваряне на вратата,прави се на шейна! :shock: :?
Също ще съм много благодарен ако може да се види как става този номер, че сега ми е неподвижно(с 4 шпилки + 4 крилчати гайки) хваната горелката и чистя пепелта през един допълнителен отвор 200х50мм, горелката ако искам да я почистя трябва да я демонтирам , то й свикнах вече и за 10-15мин съм готов, но кой би се отказал от по-лесен вариант.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето едно приспособление за монтаж на РБ30 на У22. Един клиент си го изработи сам, след като заедно го бяхме измислили. Идеята е дълга тръба на фланеца в която се монтира горелката, дори може и без фиксиране. Размерите са такива, че когато горелката се пъхне докрай е в работно положение - служи и като ограничител. Като се отваря вратата трябва горелката да се издърпа с няколко сантиметра назад за да не пречи при отварянето. Просто, лесно и надеждно.

Прикачен файл

IMAG0442.jpg

Прикачен файл

IMAG0443.jpg
димитар кисиов - специалист
колеги имали на пазара бункер за пелети около един тон .имам поръчка за два заслужава ли си да ги направя ще имам ли проблеми с почистване и овлажняване . :? :?
n.ganev - майстор
На пазара ще ти е много солен. Ще се чуем/видим да обсъдиме нещата. Относно овлажняване - никакви грижи стига да не е на открито. Ще се чуем.
ediv - специалист
LazarGanev написа:
Ето едно приспособление за монтаж на РБ30 на У22. Един клиент си го изработи сам, след като заедно го бяхме измислили. Идеята е дълга тръба на фланеца в която се монтира горелката, дори може и без фиксиране. Размерите са такива, че когато горелката се пъхне докрай е в работно положение - служи и като ограничител. Като се отваря вратата трябва горелката да се издърпа с няколко сантиметра назад за да не пречи при отварянето. Просто, лесно и надеждно.
=D> Просто, лесно и надеждно!!! Страхотна идея , БЛАГОДАРЯ!!
filmatoplo - майстор
:prayer: Благодаря за идеята, сега имам решение за много уж невъзможен монтаж.
Дължините са 11см навън и 5см навътре от фланеца. Това е за У22. Иначе може да се ползва и за други котли. Успех.
filmatoplo - майстор
От къде сега точна тръба, вашата до мм ли е точна, ако се нагрее горелката затяга ли, фиксира ли се с болт да не се върти или клати.
Обадил се на няколко приятели и всеки донесъл каквото може - двама донесли бутилки за въздух, други тръби... Диаметъра не е точен, има луфт, но като увисне горелката, тя заклинва и луфтовете се уплътняват по-добре от оригиналната скоба. Отгоре има отвор със заварена гайка, където моге да се монтира затягащ болт, но не виждам смисъл от това.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: