Бъдни вечер е... да бъдем смирени.Искам да Благодаря на екипа на Грейко , получихме навреме за празниците поръчаните продукти ,създаде се топъл семеен уют.Весели празници.
ср дек 22, 2021 1:05 pmjaspet написа:Моля някой за мнениеЗдравейте, преди време бях питал тук за съвет как да настроя временно котела ми Грейко 20 с горелка 20стар да работи за по-малката площ на къщата ми докато завърша втория етаж, тъй като в момента идва твърде мощен за един етаж. След съветите от форума и доста тестване успях да намеря два режима на работа които са горе-долу добре. Въпросът ми сега е кой според вас е по-добре за котела, иначе за отопление и двата топлят добре стаите. В единия вариант горелката работи старт-стоп със стаен термостат само на Р3 - 13 киловата мощност и се стартира и гаси през около час, час и нещо през деня и 1 път през нощта (горе-долу 8-10 пъти в денонощие) - вредно за запалката. В другия вариант, работи постоянно но на много ниска мощност - Р1 - около 5 квт, само от време на време по-висока когато се изключи през нощта например и тръгне студена сутрин - повече налепи, сажди заради слабото горене. Като разход също са горе-долу еднакво, около чувалче на ден през последните доста студени дни в София. Кое според вас да оставя?чет дек 02, 2021 9:34 pmLazarGanev написа: Първият вариант е по-добър, горенето е по-оптимално. Майната и на запалката, нищо и нямаБлагодаря, вече над месец я ползвам така и работи добре (добър разход и топли комфортно) но пак забелязвам, че се получават много налепи по горивната камера, които трудно изчегъртвам (на 3 седмици), около 3-4 мм много твърд кокс по всичките ѝ страни, това нормално ли е? Да не би да трябва и горенето да пипна? Сега работи само на: Порция: 6.1с, Цикъл: 47 сек., Вентилатор 46, Доп. вентилатор: 0. Изчислява ми го на 13.7 kW Шнека ми е 21.2 кг/час.