• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Насков го каза ,абе слагам от време на време преди съда спирателен кран с изпускател -спираш ,точиш литър вода и мериш спокойно ,мандруваш и обратно.Неме нападайте за крана - около помпите също има :wink:спокойно си сложете малки табелки кой кран за какво е и забрана за затваряне :!:
2v6 - майстор
Neosi написа:
Здравейте пичове,
Имам едно питане..откъде да намеря трипътен термостатичен вентил ESBE TV 60...че тоя дето го сложихме нещо не баца мамка му..??? :-D :-D :-D
В Ерато ги има.
При изпозването на такъв вентил не са необходими никакви допълнителни задвижки, контролери и помпи :wink:
filmatoplo написа:
По евтино ще ти излезе да си купиш четирипътен вентил , и завбъдеще да си направиш системата както трябва .Есбето е 240 лева +покупка на втора помпа ,а 4 вентила е 120 лв -като в бъдеще ще си доокомплектоваш със задвижка и термостат .Върни 2 страници назад или прочети първото ми мнение по темата . Сам видя че и двамата с Атмоси имате проблеми със инсталацията обаче не слушате :wink: аз приятелски съветвам. :wink:
Кажи сега колко струва четирипътен вентил+задвижка+контролер+датчик да се види колко ще е по-евтино :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
четирипътния е 89 лв а задвижката е 194 лв -като задвижка казах завбъдеще .Ама пак щесе карам -казах какво трябва да се купи още в началото -сега двойно пари .Може и без сложен контролер , ако пък все пак се направи с тия джаджи с години ще се кефиш и ще си исплатиш чаркалъците най малко от спестено гориво -пък и не смятате ядовете заради които -ракията гурчи :wink: Не може джипа да иска бензин супер 98 а вие да го карате с 86 :wink: -пак заповядайте няма да се уморя да повтарям за вентилите -2в6 дай съвет да видим с какво да се замести моя вентил , ама после двамата пича от клуба Атмоси да не попържат :) шоу да става .
Neosi - специалист
Филмче,
Системата работи перфектно, само че тоя трипътен вентил блокира...отваря на 60 гр..обаче, после като падне температурата не затваря....тва е проблема...с едно ESBE (240 лв.) мисля че ще се успи...мда...86 лв. на вятъра, ама....кво да се прави...сефте... :-D
Лошото е че тия ЕSBE-та ги няма..май ще търся в Ebay :-D
naskov - майстор
Кой ти каза, че ги няма. Има си ги. Ако не можеш да намериш мога да ти купя и да ти изпратя
filmatoplo - майстор
Ей не чуваш ей , :) с Есбето иска втора помпа или рибарски ботуши :wink: Купи го тоя тъп четирипътен вентил и си решавай за напред проблема -хем котлето ще пее хем радиаторите ще им пращаш температура каквато е нужна за да не пъшкаш от жега :wink: -няма да повтарям .После кой крив кой прав и пак сагата ще се повтаря -ес о ес .
naskov - майстор
Пример за Атмос с четирипътен вентил без задвижка

Прикачен файл

IMG_1324.JPG
IMG_1324.JPG (244.72 KиБ) Видяна 5285 пъти
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
четирипътния е 89 лв а задвижката е 194 лв -като задвижка казах завбъдеще .Ама пак щесе карам -казах какво трябва да се купи още в началото -сега двойно пари .Може и без сложен контролер , ако пък все пак се направи с тия джаджи с години ще се кефиш и ще си исплатиш чаркалъците най малко от спестено гориво -пък и не смятате ядовете заради които -ракията гурчи :wink: Не може джипа да иска бензин супер 98 а вие да го карате с 86 :wink: -пак заповядайте няма да се уморя да повтарям за вентилите -2в6 дай съвет да видим с какво да се замести моя вентил , ама после двамата пича от клуба Атмоси да не попържат :) шоу да става .
Аз колко пъти вече ти си карам - файда няма, акъла не ти идва :-D

Задвижка и четирипътен вършат работа колкото само четирипътен - никаква:
1. Котела ежедневно ще работи със студена вода на вход.
2. Прегряването ще бъде по-често.

На теб повече от двупътен вентил не трябва да ти се дава, щото само него знаеш за какво и как се ползва :wink:
naskov написа:
Пример за Атмос с четирипътен вентил без задвижка
naskov, май и ти имаш слабост към четирипътните :?:
Би ли обяснил каква работа върши в случая?
Neosi - специалист
Вие направо ме убихте :?:
Трипътни, четирипътни...с цялото ми уважение и невежество, написах, че настоящия трипътен вентил блокира (за 85 лв. толокова) и искам да го сменя със ESBE TV 32/60 1 цол, както си пише в книжката.
За сведение...системата работи перфектно с една помпа, няма прегряване, няма рибарски ботуши, няма втора помпа, няма нищо,издържа 6-8 часа с едно зареждане, навсякъде е топло, но просто искам читав вентил.
Сега се пазаря с един германец в Ebay...човека го дава за 20-30 евро, ама се опъва да го прати до България. :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
2В6 :) Стига смешки , между другото се обадих на Хониуил да спрът производство на четирипътни вентили -те казаха ще видим. :-D Монтажа на този вентил да не го мисля аз въпреки че и аз така мисля - кой ти каза че входящата вода в котела ще е по малка от 60 градуса и кой ти каза че котела ще завира - ела и се любувай на системата как работи .Така плавно си регулира задвижката вентила респективно котела че , нито радиаторите нито котела разбират какво става.Правете каквото искате , ама е по добре да правете каквото трябва - ааа обадете ми се когато системите заработят както трябва . :lol: 2в6 аз твоя съвет не го чух - с изискване за осигуряване на връщаща вода над 60 гр и подаване на вода към радиаторите с температура съобразена с потребната -без студ и жега в стаите . Ти си . :)Имам ги и двата вида монтирани , и гледам разликата в комфорта и разхода на гориво което е от значение .Има и още 2 начина на свързване - с 3 пътен разпределителен вентил и с 5 пътен вентил . :wink:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: