• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
crez - майстор
fbr написа:
На мен пък друго ми направи впечатление. Това е малката площ на топлоотдаване. Знаем че при нормалните котли, за да се постигне по-голям топлообмен, се правят двуходови, триходови че и нагоре. А тук само с един ход, и хоп 3 пъти по-високо КПД. Така видимо топлобменната повърхност е много малка и димните газове се отнемат от мястото с най-високата им температура. Та на една нищо и никаква турска печка тип чудо, правят един ход допълнителен, за по-голям топлообмен, а тук газовете направо в кюнеца. Съжалявам, но мисля че ще са грешно дадени тези 3600 лева за нея.
Нещо бъркащ колега, кой 10квт. от гореупоменатите котли има 1,98м2 площ за топлоотдаване, а 20квт 2,81м2. и с правилно разпределяне на огъня е напълно възможно.
шоп - майстор
remarek написа:
mrmagooo написа:
Еми сметката е следната до сега беше 1200лв сметката тая година отидоха 800лв като се има впредвид че са останали и 4-5 чувалчета от еко брикетите! Но все пак зимата си беше доста мека ! Но пък не може и да се отрече икономията на средства !
За сега е това ако някой иска да пита нещо да казва !
Смятам, изчислявам сухи дърва, влажни дърва :rolleyes: и този котел ми изглежда все по-примамлив :rock: Засега ме спира високата му цена. mrmagooo ти все още ли си на мнение,че Stropuva е добра инвестиция?

Цената наистина е неоправдано висока. За 300-400 лв този котел може много лесно да се направи.
egomen66 - майстор
Ето ви една схема за направа на този котел- #-o

Прикачен файл

Котел STROPUVA - Чертеж.jpg
Котел STROPUVA - Чертеж.jpg (64.88 KиБ) Видяна 1953 пъти
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията: