• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Дано да стане с новия датчик .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) Дано да стане с новия датчик .
Трябва да стане. Нали при тебе стана? Интересно e защо тия фрапантни разлики и руската рулетка с тия фотоклетки. Натурелката програмист имаше склонност да вдигне прага на примерно 200 на следващ ъпдейт. Ако го направи, ще могат и други сензори да се ползват (и аз да карам само с 1 и за двата контролера).

ПП. Филме, ти какво въведе под праговете и времена за запалване/изгасване?
filmatoplo - майстор
Честно забравих, имаше си нещо запаметено, не помня дали променях времето, по принцип и при Грейко не го променям. Само промемях секундите за първоначалното зареждане -защото пускаше малко
alx359 - специалист
Така, новините са следните:

- Фотосензорът на Натурела специално за NPBC V3M се държи по съвсем същия начин както Грейковския и Интиелския, т.е. при тест с лампа отвън при 40% осветеност (според датчика на Интиел) те се постигат чак на 176 lux на Натурелата, а при 100% осветеност и 3-те датчика заковават на 191 lux. Обясних го всичко това на Натурела и ще го имат евентуално предвид да го оправят (т.е. макс. стойност на lux при запалване да може да се задава и >150), но нищо конкретно за срокове или ангажимент. Иначе с Натурелското при първи тестове пали ок и при подразбиращата стойност от 100 lux. Не съм пробвал с другите сензори.

- Датчикът за обратно горене (RB) и той си поиска реле - по същия начин вързан както при RT и OD - т.е. червеното на датчика и RB през "C" и после червеното на Интиела през "NO". Не разбрах дали го пропуснах или си работи без реле при друга комбинация на кабелите в устер-клемата (обръщал съм кабели в Натурелата спрямо предишните тестове, за да спазя фаза-нула и при датчиците).
alx359 - специалист
Започвам конфигурацията на Натурела, доколкото времето го позволява.

- При Интиел, по-долу са оптималните основни параметри за пелетите ми този сезон (Проджето Разлог - EN Plus А2), според ламбда-устройството на bobi65 <ЦЪК>.

- При Натурела, по-долу са прехвърлените от Интиел и други стойности, според опита ми с Bisolid GP18/Интиел, прочит на документацията на Натурела и предишен пост на Филма <ЦЪК>.

Въоръжен с кофа и кантар, пуснах шнека от щепсела и се оказа пуска 1,4kg за 6 мин., което прави 14kg на час.

Ще редактирам този пост, според тестовете и др.

ПП1:
- Премерих отново с мултицета стойностите на вентилатора:

Код: Избери всички

Intiel fan min/max = 25/35%

Intiel fan = 70VAC   (P=25%)  => Naturela fan = 20%
Intiel fan = 75VAC   (P=50%)  => Naturela fan = 22%
Intiel fan = 85VAC   (P=75%)  => Naturela fan = 28%
Intiel fan = 104VAC  (P=100%) => Naturela fan = 38%
(При Интиел, чаках да се модулира мощността и мерих колко е вентилатора. Стойностите за Натурела ги получих с опцията за тест на вентилатор налична чрез панела. Вдигах постепено % и мерих с мултицета, докато получа желаната стойност).

- Въведох горните стойности на вентилатора в Натурела и донастройх времето за подаване (cycle) с ламбда-устройството. Картинката settings показва оптимизираните стойности за модулираните мощности.

ПП2. Успях да запаля Натурелата и с Интиелския фотосензор, без да променям никакви настройки, а като го вържем отново през релето както е описано тук <ЦЪК> и вече ползваме само един фотосензор и за двете управления. :supz:

ПП3. Да изкажа тук искрените си благодарности към колегата n.ganev, който се свърза с мен така приятелски и безкористно за да ми помогне - и ми изпрати фотосензор на Грейко напълно безплатно.
:prayer: =D>

ПП4. Промених стойностите по запалването, защото често не ставаше от първи път. Да се отбележи, че за Ignition->Fan2 може да се даде и по-голямо време, щото щом усети запалване преминава в режим горене.

ПП5. Пак малка промяна по настройките на запалването и други разни пипвания тук-таме. Пали при мен стабилно на първи път, между 1,5 - 3 мин. интервал на Fan2 (т.е. IGNITION FAN HI).

Прикачен файл

naturela-monitor-settings_v2.jpg
naturela-monitor-settings_v2.jpg (79.81 KиБ) Видяна 2014 пъти

Прикачен файл

naturela-monitor-front.jpg
naturela-monitor-front.jpg (45.16 KиБ) Видяна 2134 пъти

Прикачен файл

prodgetto-ecologia-razlog_2014.jpg

Прикачен файл

Intiel-optimal.jpg
Оптимизирани настройки за Интиел
Intiel-optimal.jpg (29.93 KиБ) Видяна 2134 пъти
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "[Проект] Bisolid GP с 2 контролера (Натурела и Интиел)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: