• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
petko82 написа:
Колеги,
Моля, ако някой ползва такава камина да напише повече за нея, струва ли си парите, има ли някакви проблеми и дефекти, разход на пелети евентуално. Няма почти никаква информация от колеги, които ползват тази камина. Видях темата за разхода на пелети, но там има само два поста от колегата mano. Моля дайте инфо. Благодаря!
Аз ползвам такава GF24 и чесно казано съм доста доволен след съответните настройки, и задължително си сложи ставн термостат ако нямаш. Къщата мине 200кв. И е доста топличко въпреки че каминката е малко слабичка за тази квадратура ако типлиш под 200 кв я вземи няма да сбъркаш
n.ganev - майстор
devil ;) написа:
Къщата мине 200кв. И е доста топличко въпреки че каминката е малко слабичка за тази квадратура
това не може да бъде [-X - няма как да е " слабичка ".
n.ganev написа:
devil ;) написа:
Къщата мине 200кв. И е доста топличко въпреки че каминката е малко слабичка за тази квадратура
това не може да бъде [-X - няма как да е " слабичка ".
Дават я до 500 куб. м. а моята е точно толкова, имам и 200 л бойлер
имам 24 ка често пуска аларма че не иска да запали и има малко шлака примерно гори 3 часа прави рестарт и при паленето пуска алармата
ekondev - напреднал
Не ми се чете всичко до тук написано, с камина 18ка съм от две години. Доволен съм. Също съм поставил около 30-35 камини. Проблем с ТЯХ нямам., настройки и качествени ПЕЛЕТИ.
котлите си имат малко проблеми но и те се решават. Има пелети Golden Fire, аз съм с тях.
ekondev - напреднал
jabata написа:
Teodor Boyanov написа:
То инсталатора, немога да го накарам да дойде, да я настрои. Много настояваше, да взема от техните пелети, но много ще ми е интересно, да им видя физиономията, когато и с техните пелети, работи зле. Благодаря за разяснението, все пак ще давам зор да идват да си я оправят.
За мене е редно да дойде и да си я настрои. Камината не са плочки, лепиш ги и дотам. Пелетната камина е съоражение като колата, което трябва да се поддържа, за да ти служи вярно. И именно затова трябва да се грижи инсталатора, докато тя е в гаранция. И именно сервиза и сервизното обслувжване е това върху което трябва да се концентрират БГ търговците.
Аз мога да ти кажа, намери си сервизния код, пробвай да намалиш пелетите и/или увеличиш въздуха. Но не е там работата. Неможе за камина на 1 месец, да търсиш съвети тука как да я оправяш. Хубаво, ние ще ти дадеме такива, ще се оправиш, но не е там работата. Въпроса е принципен. Какво ли ще се случи, ако нещо се повреди? Сигурно ще те мотаят 2 години.
Настоявай да дойдат, и да оправят всички проблеми, включително и пушенето вътре. Това е камина, и не трябва да пуши вътре. Ако нещо не е наред в уплътненията, нека си оправят боклука.
И сега ако искаш сам да пипаш, преди да правиш каквото и да било, гледай пушека има ли цвят, и горните части от камината където се удря пушека/огъня, какъв цвят са. Трябва след 10 мин. да са бели , ако ли не, направи каквото ти казах. Бялото е признак че горенето е максимално ефективно, саждите са минимални и температурата е максимална.

Преди да променяш каквото и да било, записвай старите настройки, и трябва да знаеш че всичко което пипаш е на твоя отговорност.
Защо моята камина я чиста на 3-4 дена и има шлака но не е за мрънкане. Инсталотора може да не разбира от настройки =D> . Зависи с какво е камината - запалка или реотан (6или8мм).
Някой може ли да помогне? Как се връщат заводските настройки на пелетна камина Golden Fire GF18? В упътването на камината не намирам нищо конкретно.
Инструкцията я намерих и я гледах. Параметъра е 24-ти. Там би трябвало да мига мощността, за която е настроен софтуера според други потребители. Като вляза там, ми мига 24, а камината е закупена за 18 киловатова. Предполагам, че трябва да се промени показанието на 18. Някой запознат конкретно за параметър 24? Искам да събера повече информация, преди да съсипя нещо.
Купих си къща с камина Голдън Файър в гаранция. Не пали почти при всяко запалване след пауза, а от раз винаги. На този етап НЕ препоръчвам тези камини, българска работа са според мен. Ако зависеше от мен, бих дал 1000лв повече и бих взел Bosh или друга западна марка. За съжаление бг изделията са най-евтини, но и най-некачествени.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: